Jump to content

termosica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U mojoj firmi je slična situacija, odnosno pojavio se višak, a svi su na neodređeno. Postupak je takav da se prvo napravi sistematizacija firme, pa zbrinjavanje radnika, a sve to po kolektivnom ugovoru. Ako poslodavac ponudi novi ugovor, niste ga dužni potpisati ako vam se ne sviđa. U tom slučaju dužan vam je dati otkaz, a tada imate pravo na otpremninu i naravno na naknadu s biroa. Ako potpišete novi ponuđeni ugovor, onda ste suglasni s njim i prava su vam onakva kakva su tamo opisana. Provjerite u kakvom je stanju firma, ima li smisla ostajati i čekati da vidite šta će se dogoditi s njom ili uzeti otpremninu i otići.
  2. Mario SB zahvaljujem na odgovoru Smatram da je nezakonito, odnosno da će biti, jer sad mi samo prijete, ali mi ništa ne mogu, baš zbog ovih razloga koje ste naveli. Imamo sindikat, imamo kolektivni ugovor i po tome sam svemu apsolutno zaštićena, drugim riječima ne mogu mi dati otkaz, ali ja više ne želim ostati u firmi koja će propasti za godinu dana, već skupiti novac dok ga još ima. Sistematizacija firme još nije provedena, a kad to bude, postoje kriteriji za otpuštanje, po kojima sam opet visoko pri vrhu. Sad mi nude dosta uvećanu otpremninu, ali ako već odlučim otići, onda ih želim uništiti. Inače, ova firma još nikad nije dobila ni jedan spor na sudu, ne zato što su odvjetnici firme loši, već zato što je ovdje sve nezakonito, pa nemaju nikakve argumente. Prvo gdje je poslodavac pogriješio je to što me nije vratio na moje staro radno mjesto iako još postoji, drugo bilo je i mobbinga, što mi je potvrdila i pravna služba. Već godinama radim na mjestu na kojem nemam ugovor, znači pripadam drugoj službi. Otkazom mi prijeti direktor koji mi nije direktor itd, itd. Ima još takvih nebuloza, tko bi sve napisao.
  3. Molim za informacije, ako netko zna U firmi sam zaposlena 17 godina, mjesec dana nakon povratka s porodiljnog, pozvana sam na razgovor, gdje mi je rečeno da u službi ima višak radnika i da su "nadređeni" odlučili da to budem ja. Na pitanje zašto, jer sam prije imala odlične rezultate, a tek sam se vratila, pa nisam ni imala priliku pogriješiti, odgovor direktorice glasio je "tebe najmanje ne poznam, pa mi te se najlakše odreći". Napominjem da je direktorica došla prije 5 godina, te također otišla na porodiljni, pa nismo se baš imale prilike družiti. Inače, radim na mjestu na kojem nemam ugovor (ugovor je u drugoj službi) i gdje su me "nadređeni" stavili, tj. nisu me vratili na moje staro radno mjesto iako još postoji. Napravljeno je još niz drugih propusta s njihove strane, tj. mobbing, diskriminacija. Ponuđena mi je otpremnina, ali imam pravo i na naknadu plaće, jer zadnje 3 godine radim za manju plaću nego što je predviđena za ovu službu. U planu mi je izvući što više novca i izađi iz firme, koja će i tako propasti u dogledno vrijeme. Za sve ove navode imam svjedoke iz sindikata, tako da na sudu imam dobre argumente. Šta mi predlažete, uzeti novac i suditi za mobbing, duševne boli.... ili čekati da mi daju otkaz nakon sistematizacije firme koja će biti tko zna kada, ali do tada mi ne mogu ništa, te ih tada tužiti za sve moguće. Zahvaljujem i pozdravljam
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija