Jump to content

334378_pastira

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imaš pravo na poticaj, kao i na mjeru stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa, ali u tvom slučaju zbog ta tri dana radnog staža, tvoj eventualni poslodavac mora sufinancirati dio troškova (25%); ostalih 75% pokriva HZZ.
  2. što se radnog iskustva tiče, može ga biti do 6 mjeseci da bi osoba mogla biti nositelj mjere; ukoliko osoba nema nikakvog iskustva, sav teret financiranja snosi HZZ, dok u slučaju postojanja iskustva (do 6 mjeseci) udio u financiranju uz HZZ snosi i poslodavac.
  3. mislim da ne. uvjeti za stručno osposobljavanje su da imaš manje od 29 godina i da nemaš radnog iskustva. s obzirom da ti imaš tih 10 mjeseci...no passaran. provjeri još sa svojim savjetnikom u HZZ-u, ali ovo gore su ti uvjeti za stručno osposobljavanje.
  4. nego, vale1402K i lily111 (a i ostali koji rade), što su vama rekli za eventualne slobodne dane i/ili godišnji u tih godinu dana? Ili se radi od 7 do 3 svaki radni dan? ide po ZR-u čl.55 (58 i 59), ili drugačije?
  5. Znam, po novom planu su ukinuli "staž" na HZZ-u. Da, mislim stručni plan za pripravnički, naišao sam da se mora priložiti uz ostalu dokumentaciju koja je potrebna za prijavu.
  6. Da, za doprinose znam da se računaju na najnižu plaću, uplaćuje ih poslodavca, pa onda HZZ vraća ta sredstva poslodavcu (ako se ne varam, tako piše tu). Dakle, pronalazak bilo kojeg drugog posla/odlazak na drugo radno mjesto je opravdan razlog prekida ugovora? Ili i tu postoje nekakvi uvjeti? A onaj stručni plan koji se spominje...pretpostavljam da je to nekakva špranca po kojoj svi rade?
  7. Odlično. Na čijem si platnom spisku? Pretpostavljam da županija plaća doprinose za tebe, pa se onda refundiraju od HZZ-a?
  8. U taj podatak nisam bio siguran; zahvaljujem! Drugo u što nisam siguran je mentor kojeg se mora imati; vidim da je uvjet da mentor bude diplomirani pravnik sa položenim DSI, ali nigdje ne piše mora li mentor biti iz iste područne jedinice tijela u kojem pripravnik radi? Ilustracija; u jedinici lokalne samouprave su voljni uzeti pripravnika, međutim, nemaju među svojim ljudima nikoga tko bi mogao biti mentor. Može li mentor biti pravnik iz županije kojoj ta općina pripada? Ali se kod odvjetnika može koristiti druga mjera poticanja zapošljavanja mladih osoba bez radnog iskustva; koliko znam, uvjeti za pripravnika su isti.
  9. ...bez zasnivanja radnog odnosa. Diplomirani sam pravnik, nositelj mjere 1 poticanja zapošljavanja mladih osba bez radnog iskustva. Međutim, ono što meni nije jasno je čemu te mjere ustvari služe? Ugovori se potpisuju na godinu dana; ako se ne varam, godinu dana staža u upravi (jedinicama državne uprave i lokalne samouprave) nije dovoljno dugo da bi se stekli uvjeti za izlazak na DSI? S druge strane, ako i nađem odvjetnika koji može podići sredstva na osnovu poticaja, opet je ugovor na godinu dana; tko mi garantira da će me odvjetnik držati kao vježbenika i drugu godinu, dok steknem pravo na polaganje pravosudnog ispita? Dakle, mene zanima čemu točno služe ti poticaja? Da se samo krene, pa se onda snalazimo dalje kako god znamo?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija