Jump to content

Josie

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Josie objavio

  1. Da li ima pravnika koji idu na ispit 19.6.? Kako vam ide učenje? Da li ste već dobili ono rješenje za državni stručni sa terminom i detaljima? Meni je na poslu rečeno da ću to dobiti na kućnu adresu ali još uvijek nije stiglo pa me zanima da li je to ok ili?Sretno svima koji uče i polažu po ovim vrućinama
  2. Evo i ja bih molil ako netko ima najnoviju skriptu za opći dio VSS da pošalje na mail: kovacevicjosipa@yahoo.com. Hvala unaprijed na pomoći!
  3. Da li ima ovdje koji pravnik koji je na stručnom osposobljavanju za samostalnog upravnog referenta i koji je položio ili će polagati ispit jer imam nekoliko pitanja a nažalost ne poznajem nikog tko je na istom radnom mjestu i tko bi mi mogao pomoći? Hvala unaprijed!
  4. Molila bih i ja ako netko ima novu skriptu opći dio za VSS pa ako može da mi pošalje na mail : kovacevicjosipa@yahoo.com Unaprijed hvala!
  5. Poštovani! Trebam pomoć. Naime prijatelj je počinio prekršaj na parkiralištu kad je izlazio unatrag s autom. U prekršajnom nalogu piše da se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu. Naletio je bočnim dijelom na drugi auto i otišao s mjesta nesreće jer nije uopće shvatio da je počinio prekršaj jer je na njegovom autu bio samo potrgan retrovizor koji je od prije već bio u takvom stanju, a za vrijeme vožnje ima običaj glasnije slušati glazbu. Očito je netko od svjedoka to vidio i prijavio njegove reg. oznake policiji. Kad je policajac došao ( 10 dana nakon nesreće)on se nije snašao i nije htio dati podatke osobe koja je vozilom upravljala, no drugi dan je kontaktirao policajca i telefonski mu objasnio da je odlučio preuzeti svu odgovornost te je u osiguravajućoj kući priznao krivicu i isplatit će se šteta oštećenima. Ono što je čudno je da je on dobio prekšajni nalog i kaznu od 2000kn zbog tog što nije dao vjerodostojne podatke pol.službeniku iako je rekao policajcu telefonski da prihvaća svu odgovornost na što mu je ovaj odgovorio da nema problema, da će se sve riješiti... On bi sad uložio prigovor na ovaj prekršajni nalog jer radi za minimalnu plaću i ima brojnu obitelj kojoj pomaže u uzdržavanju i kućanstvu a i iako je mladi vozač, ovo mu je prvi prekršaj pa me zanima da li on ima osnove za prigovor i po kojoj osnovi se najbolje žaliti kako bi mu sud barem umanjio kaznu ili dozvolio neku isplatu na rate i sl.? Hvala unaprijed na odgovoru! P.S. I da, da li će on kasnije dobiti kaznu i za odlazak s mjesta nesreće ili zbog samog oštećenja drugog auta s obzirom da u ovom nalogu o tome nema riječi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija