Jump to content

kimapedo

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Za one koji su podnijeli zahtjev za stipendije preko Zaklade Hrvatska za djecu a prema riječima djelatnice MOBMS-a: Rezultati natječaja bit će objevljeni na webu u petak 11.11.2011. godine.
  2. Kasper, kao prošle i ove bi godine natječaj mogao izaći između 10. i 15. studenog. Pozorno pročitaj što se sve traži od dokumentacije, jer i za malu pogrešku možeš biti odbijen makar ispunjavaš uvjete. Ako ti dijete ide u 1. srednje, potvrdu o prosjeku ocjena (zaokružen na dvije decimale) za 8. razred daje ti osnovna škola koju je zavrsilo. Isto tako i ovjeru preslike radi škola koja je izdala svjedodžbu, tako da ne moraš ići i plaćati JB za to. A što se tiče tvog statusa, prošle godine je uvijet bio ovaj: Eto, želim tebi i tvom djetetu da uspijete.
  3. Pozdrav i tebi! Pogledaj što sam napisao kasperu. Važi i za tebe.
  4. Ako u međuvremenu nisi saznao, onda si na žalost zakasnio na jedan natječaj koji završava 17.10.2011. godine. To je bio natječaj Zaklade "Hrvatska za djecu" i trajao je samo desetak dana (pogledaj link na stranici MOBMS-a). Natječaj od strane Fonda HB mogao bi biti negdje u 11. mjesecu. Barem je, čini mi se, tako bilo prošle godine. Svejedno odi češće na njihovu stranicu, kako bi na vrijeme saznao. Inače razlika između ova dva natječaja jest da lova od ovog prvog sjeda već u 12. mjesecu ove godine, a od ovog drugog tek u 2. ili 3. mjesecu slijedeće godine. Naravno, podrazumijeva se ako prođeš natječaj. Ako slučajno nisi znao, a imaš status HRVI, do kraja ovog mjeseca možeš u svom područnom uredu (općini) podnijeti zahtjev za povrat sredstava za kupljene udžbenike. Eto, želim ti sreću I pozdrav kolegama iz 7.GB!
  5. Jel mi može netko objasniti to preko Zaklade kako funkcionira? Kad se to šalje i sl. ? Na stranicama MOBMS - a imaš link na Zakladu gdje se nalazi tekst natječaja s uvjetima za dobivanje stipendije. Kao što vidiš i tu treba hrpa papira. Jednostavno ih prikupiš i odneseš ili pošalješ u MOBMS. Mene su još pozvali da osobno dođem radi dogovora na koji će se račun uplaćivati i u 12. mjesecu je već sjela razlika za 9, 10 i 11 mjesec (po 1500,00 kn svakom). I to je to! Do slijedećeg natječaja. Lijep pozdrav svima!
  6. A evo konačno danas sjela lova i za moju kćer studenticu. Moji srednjoškolci dobivaju stipendiju već od 12. mjeseca jer sam ih prijavio na natječaj peko Zaklade Hrvatska za djecu. Ove godine ću opet ići preko ove Zaklade jer se dobije prije, a visina stipendije je ista. Samo mi je žao što nisam prijavio i ovu najstariju kćer, pa ću to učiniti ove godine. Pozdrav svima!
  7. Bit će uplaćeno čim dobiju ptpisane i ovjerene uovore i kopije računa na koji će uplatiti.
  8. Ovjeru potpisa kod javnog bilježnika radi ona kao punoljetna osoba. Pa ako je ugovor na njeno ime, onda i račun mora biti na njeno ime. hvala Nema na čemu. Nego vidim da si si stavio oznaku "Puma". Jesi li stvarno bio u Sedmoj ili ti se samo sviđa znak? Naime, ja sam u Sedmoj bio od 1993-2003. Ako si i ti bio, ajd' me kontaktiraj na mail u profilu.
  9. Ne znam da li je to greška ili što? Naime u popisu potrebne dokumntacije za jednokratnu pomoć Zaklade HB između ostalog traže se i: 16) Kopija rodnih listova za sve članove zajedničkog kućanstva (ne smije biti stariji od 6 mjeseci). 17) Kopija Vjenčanog lista (može biti stariji od 6 mjeseci). Meni bi logično bilo obrnuto. Do sada sam podnosio razne zahtjeve (stipendije za troje i besplatni udžbenici za četvero djece) i uvijek sam predavao kopije rodnih listova starijeg datuma a vjenčani list nije smio biti stariji od 6 mjeseci. Molim nekog tko ima pozitivna ikustva sa Zakladom da mi odgovori na gornje pitanje, kako ne bih nepotrebno gubio vrijeme i novac u matičnom uredu. Hvala! Moje pozitivno iskustvo sa Zakladom je slijedeće: Prje dvije godine, na ime svoje kćeri, dobio sam 100%tni povrat novca uplaćenog za predupisni tečaj za polaganje ispita na filozofskom faxu. Radilo se o cca 2.400,00 kuna. Dobro da sam sačuvao originalni račun. Dobili bi i povrat za upis na fax (oko 6.000,00 kuna) ali je srećom upala bez plaćanja (tečaj joj je dosta pomogao).
  10. Ovjeru potpisa kod javnog bilježnika radi ona kao punoljetna osoba. Pa ako je ugovor na njeno ime, onda i račun mora biti na njeno ime.
  11. Moja kćer,koja je sada studentica 2. godine, prima stipendiju od 2. r.sr.š. i koliko se sjećam morali smo otvoriti štedni račun u HPB na njeno ime. Isto smo učinili i pretprošle godine za mlađu kćer srednjoškolku. Joj ispričavam se jer me izgleda pamčenje baš ne služi najbolje. Evo upravo gledam karticu mlađe kćeri i vidim da ipak glasi na moje ime. Starija ima karticu tekućeg na svoje ime.
  12. Možeš pogledati i ovdje: http://actarius.hr/act/propisi/nacionalna%20klasifikacija%20djelatnosti%202002.htm gdje ćeš naći popis svih zanimanja po NKD, a na http://actarius.hr/act/propisi/pravilnik%20o%20vezanim%20i%20povlastenim%20obrtima%20i%20nacinu%20izdavanja%20povlastica.htm naći ćeš popis svih vezanih i povlaštenih obrta. Dakle, sve što po NKD nije vezani ili povlašteni obrt, može biti slobodni.
  13. Moja kćer,koja je sada studentica 2. godine, prima stipendiju od 2. r.sr.š. i koliko se sjećam morali smo otvoriti štedni račun u HPB na njeno ime. Isto smo učinili i pretprošle godine za mlađu kćer srednjoškolku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija