Jump to content

zvebos

Korisnik
 • Broj objava

  82
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Da li se dobije nova kartica tekućeg računa da se može podizati novac ili šta već? Jel dobiješ i kući obavijest?
 2. Blokiran mi je tekući račun. Molim nekog da mi odgovori koliko dugo traje procedura dobivanja zaštićenog računa. Da li će me FINA o tome obavijestiti ili koji je već postupak? Molim odgovor što prije.
 3. Agencija mora biti upisana u registar, a svaka koja nije upisana je nelegalna. Provizija agenciji se plaća ako sklopiš s njima ugovor. Ako je kako kažete hipoteka na kamatara, bolje se toga ostavite, jer je moguće da ostanete i bez kuće i bez predujma. S njima se nikad ne zna. Ako već želite kupiti kuću, prodajem i ja svoju koja je pod hipotekom, a kredit više ne mogu otplaćivati. U mom slučaju je hipoteka banke.
 4. Koliko dugo traje taj proces prodaje? Šta ako je dug veći od procjene? Odnosno naš kredit je 46.000 €, a šta ako se procjeni ispod toga i proda za procjenjenu vrijednost koju je banka postavila?
 5. U PBZ-u imam stambeni kredit. Dužan sam im dvije rate. Dobio sam informaciju da će mi slijedeći mjesec otkazati ugovor o kreditu i dati kuću na dražbu. Moram napomenuti da se i meni i supruzi - sudužniku skida cijelo primanje. Koliko dugo traje proces prodaje kuće preko banke? Da li se kuća ponovo procjenuje i tko ju procjenjuje? Kako ide to sa dražbama preko suda? Šta ako se ne namiri cijeli dug prema banci, a kuća se proda na dražbi. Molim hitan savjet.
 6. Imam sličan problem kao samo sa Privrednom bankom. Radi se o slijedećem. Zbog duga za stambeni kredit za dvije rate banka je meni i supruzi sjela na plaću u cjelokupnom iznosu. Da bi se dodatno osigurali blokirali su nam i sve račune. Meni se skida 1/3 a njoj ostatak koji dobije van. Tako da smo blokirani i bez primanja od 8. mjeseca. U ugovoru smo potpisali da banka može otkazati ugovor o kreditu nakon dvije neplaćene rate. Po toj osnovi ne postupaju već su nam zapljenili primanja. Kredit je podignut 2007. godine kada se moglo ići na zapljenu cijele plaće. Kako je suprug u međuvremenu u brani
 7. Ja i supruga imamo stambeni kredit. Ja sam korisnik kredita, a ona sudužnik. Zbog 2 rate duga po kreditu su nam zaplijena primanja. Da li u slučaju razvoda ona mora otplaćivati kredit kao supružnik i sudužnik a nije više u braku i ne živi u istoj kući sa mnom? Molim hitan odgovor.
 8. Kolega imam problem sličan tvome. Više nisam u mogućnosti plaćati stambeni kredit. 2 rate sam u dugu, banka mi je stavila ovrhu i zadužnicu meni i supruzi - sudužniku. Moja mirovina ne pokriva ratu kredita , a žena ima na plaći kredit. Tako da zbog duga od dvije rate nam uzimaju cijelu plaću. Odnosno namire mjesečnu ratu sa moje mirovine a od supruge razliku za dug. Razmišljao sam da prodam kuću, namirim banku za iznos neotplaćene glavnice, a ostatak mi ostane. Kakav je postupak sa bankom, da li će i dalje skidati dok se kuća ne proda. Kredit još moram plaćati 17 godina, a već 4 mjeseca živimo
 9. Nakon točno 7 mjeseci čekanja na pomoć zaklade dobio sam odgovor - negativan. Primanja po članu mi prelaze 34,00 kn. Smanjena je osnovica po članu obitelji na 1.500,00 kn, a ne kako navode na uputama. Čine to samo da bi nas zavarali. Kažu da se najviše gleda vrijeme provedeno u ratu. Pa proveo sam 5 godina od 91. do 96. u MUP-u dokle se i računa rat. Naravno da nemaju novaca za branitelje kad su sve spremili u crne fondove. Kad nam treba kako tako olakšati egzistenciju i kad oni nama trebaju dati - nemaš pravo, a kad treba njima onda ti odmah zablokiraju račun. Baš sam dobio lijepu čestitku na
 10. Predao sam zahtjev u 5. mjesecu ove godine. Zvao sam prošli tjedan i rečeno mi je da će biti riješeno do Božića. Zanima me kupski91 kakve si uvjete imao da dobiješ samo 1000 kn, šta gledaju za isplatu. Molim brzi odgovor. Da li je netko u zadnje vrijeme dobio i više i pod kojim uvjetima?
 11. Bio sam na vještačenju kod područnog vještaka 12. 11. ove godine, predmet je u Zagrebu obrađen 26. 11. 2010. i vraćen u područni ured. Imam mirovinu 20/80 opća nesposobnost od 01/2010 bez HRVI i dragovoljca. U prvom vještačenju u 9/2009 nisam imao ratni put za 1991. i 1992. godinu kada sam bio u ZNG, već samo od MUP-a gdje sam radio do mirovine. Pravnik u HZMO mi je savjetovao da podnesem zahtjev za povećanje postotka invalidnosti u svezi obrane suvereniteta RH iz tog razloga što predmet nije bio kompletan na prvom vještačenju. To sam i učinio. Molim savjet od višnjeZ. Mogu li očekivati poveća
 12. Meni i supruzi je stavljena ovrha i zadužnica na plaću od 08. mjeseca ove godine zbog kredita iz 2007. godine. Ni na koji način se ne može to ukinuti već moramo platiti cjelokupni dug po kreditu da bi nam to ukinuli. Bio sam dužan nešto više od dvije rate za stambeni kredit. Sada smo u dugu manje od dvije rate. Molim nekoga ako zna odgovor ili savjet o slijedećem. Nakon koliko dospjelih rata se stavlja ovrha i zadužnica na plaću. Na plaći u ovom mjesecu namiriti će se dug iz ovrhe. Postoji li šansa da nam skinu ovrhu i zadužnicu bez obzira što će se rata skidati sa plaće a ovrha je namirena.
 13. Dragi kolega, što se tiče novaca uplaćenih u 2. stup mirovinskog novac ne možeš podići niti s njim raspolagati. Ja sam u mirovini od 1. mjeseca ove godine zbog opće nesposobnosti - policajac. Dobio sam mirovinu 2.500,00 kn bez HRVI i dragovoljca. Ja imam ovakvo iskustvo. Otišavši u mirovinu isto sam se raspitivao o tom novcu. Da bi u svibnju mjesecu dobio izvješće mog fonda da su još neki novci uplaćeni u 2. stup a ja već u mirovini. Nazvao sam i pitao što je to. Rečeno mi je da poslodavac - MUP nije na vrijeme uplatio sve doprinose pa je to učinjeno odlaskom u mivoinu, a izračun je napravlje
 14. U mirovini sam zbog opće nesposobnosti za rad - branitelj (PTSP). Zanima me da li mogu nene poslove raditi na ugovor o djelu pošto mi je mirovina nedostatna za život.Molim hitan odgovor.
 15. Zavisi da li ideš u civilnu mirovinu ili braniteljsku. Ako ideš u braniteljsku imaš pravo na povećanje od 30% kao dragovoljac, a kao civil povećanje od 27 % ako ideš u mirovinu prijevremenu ili starosnu po ZOMO. Jedna kategorija isključuje drugu.
×
×
 • Napravi novi...