Jump to content

petra001

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, imam bebu staru godinu i pol dana i zbog bolesti (prehlada i bronhitis) trebam na bolovanje no međutim muž mi je nezaposlen pa me zanima dali imam pravo na bolovanje? On je izgubio radnu sposobnost zbog nezgode na poslu i prima invalidninu (ima 30% inavidnosti na nogu). Većinu vremena ga noga boli i ima dana kada skoro pa ne može stati na nju pa mu bude vrlo teško čuvati dijete. Hvala.
  2. Planiram sa suprugom otvoriti obrt za kombi prijevoz i usluge unapređivanje prodaje, ako se ne varam u to spadaju djelatnosti marketing, menadžment i prodaja. Suprug ima srednju građ. školu, a ja sam profesorica povijesti, pa me zanima jel prijevoz i unapređivanje prodaje spada u vezane ili nevezane djelatnosti, odnosno dali bi mi te djelatnosti bez završenog državnog ispita mogli obavljati? Ne raspolažemo sa nekim većim iznosom vlastitog kapitala pa mislimo da je za početak bolji izbor obrt. Za sada imamo jedan kombi koji je star 10 g. pa me zanima na koji se način u obrtu ili d.-u dobivaju krediti za kupnju novijeg kombija ukoliko je to opće i moguće? Od nekretnina nemamo ništa na svoje ime, a od pokretnina imamo kombi u vrijednosti cca. 4500€ i osobni automobil u vrijednosti cca. 7000€ ukoliko to išta znači. Obrt bi glasio na mene ili supruga, sasvim svejedno.
  3. Znači ja sam sposoban za rad, ali nisam sposoban za poslove gdje se treba penjati, čućnuti... tako piše u uvjerenju. U ovjerenju od medicine rada imaju tri opcije, sposoban za rad, privremeno nesposoban i nesposoban za rad, meni je zaokruženo sposoban i nesmijem raditi ono gore navedeno. Kaj se meni može desiti ako ja odbijem potpisati papire koje mi u firmi ponude? Jel mogu proći onda još i gore ili? Znači do petka sam na godišnjem i ako mi komisija ne odobri bolovanje do čekanja operacije u govnima sam i pred otkazom. Ima li kakve razlike ako sam ja nastradao u toj firmi i zbog te ozljede trenutno ne mogu raditi na svom radnom mjestu što se tiče otpremnine? U firmi sam radio 9 godina, plaća mi je 3000 kn. što bi značilo da bi u slučaju otkaza dobio 9000 kn. otpremnine (trećina plaće po godini) i to je to.??? Može li mi netko preporučiti nekog odvjetnika koji se bavi radnim pravom u Zagrebu ili okolici.
  4. Stvar je ovakva, bio sam na operaciji koljena gdje mi je u potpunosti izvađen menisk i utvrđena parcijalna ruptura koljena. Nakon 10 mjeseci liječnica na komisiji me poslala raditi jer je rekla da sam već predugo na bolovanju i da na bolovanju nemogu čekati pregled nekoliko mjeseci. Nakon povratka na psao poslan sam na medicinu rada gdje mi je utvrđeno da sam sposoban za rad, ali nesmijem raditi poslove gdje treba nositi terete, raditi čućanj, nesmijem na visinu.... Nakon što sam od medicine rada donio to uvjerenje u firmu rekli su mi da za mene više nemaju posla i da će mi dati sporazumno uvijetovani otkaz. Pošto sam se ozljedio na poslu u toj istoj firmi kakva su moja prava ukoliko dobijem otkaz, a ono najvažnije je da ja još nisam u potpunosti izlječen i ako mi sutra komisija ponovno ne otvori bolovanje: Na koljeno sam dobio trajno tjelesno oštećenje od 30%
  5. Na žalost rješenje o profesionalnoj nesposobnosti znači i skidanje s bolovanja, te nemogućnost dobivanja naknade sa HZZO-a za neko buduće bolovanje. Znači ako meni sada komisija potvrdi profesionalnu nesposobnost i lakše radno mjesto(šta bi trebala s obzirom na ozljede) i ako na tom radnom mjestu neću moći raditi s obzirom da čekam još dvije operacije,ja ako otiđem opet na bolovanje nemam pravo na naknadu od hzzo-a za to bolovanje?
  6. Imao sam ozljedu na radu,povrijedio sam koljeno..izvađen mi je meniskus u potpunosti,sada čekam pregled kod ortopeda za transplataciju i još jednu operaciju tj.rekonstrukciju ligamenta..doktor opće prakse me poslao na invalidsku komisiju radi utvrđivanja invalidnosti?dal ta komisija donosi odluku o promjeni radnog mjesta(lakše radno mjesto)ili doktorica medicine rada(već mi je napomenula da mi neće dati lječničku za poslove koje sam prije obavljao-radio sam u građevini,a pored toga svega imam dioptriju 7.0 na oba oka)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija