Jump to content

duga5

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Veteran,hvala puno na odgovoru.Neznam odkuda Gradsko stambeno ima u Pravilniku da ne može bez potpisa i to 100% radi se o zajedničkom prostoru.Financiranje je drugo,to može isfinancirati 50% suvlasnika i tada oni koriste lift,tko ne plati ne koristi,to se može mimo redovne pričuve.
  2. Vezano za potpise suvlasnika,molim pomoć.U zgradi je zajednička prostorija-smetlarnik,postoji voda (umivaonik),koristili su stanari po potrebi pri iznošenju smeća,oprati ruke,nastaviti put,bez vraćanja za to u stan.To je već 40god.tako.Nedavno je predstavnica zgrade bez suglasnosti stanara stavila elektr.bojler iznad umivaonika,sve to zatvorila kabinom visokom kao za tuširanje i stavljen lokot.Ključ ima samo čistačica stubišta.Ima li pravo bez suglasnosti stanara oduzeti nešto zajedničko (upotreba vode)i trošiti iz pričuve samovoljno.Zgrada ima 5 katova,bez lifta,stanari se trebaju vratiti u stan oprati ruke,ili uzeti vodu za u auto i sl. Do kojeg iznosa su veći popravci i što znaći otuđenje cjeline.Da ne pominjem da bojler i struju troši,svi plaćamo tu vodu i struju a niko ne može koristiti,40g.se stubište pralo hladnom vodom.Hvala na odgovoru
  3. Može li netko pomoći,radi se o ugradnji lifta,zgrada 5 katova,postoji predviđen prostor za lift,kod gradnje 70-e god.nije ugrađen,sada je to prazan prostor (rupa od prizemlja do potkrovlja)za ništa se ne može koristiti osim za lift,ne može se niti hodati po tom prostoru. Uvjeti za ugradnju prema Pravilniku Gradskog stambenog komunalnog gospodarstva pored mjesta za lift i financijsih sredstava,mora biti 100% potpis suvlasnika- pristanak da ustupaju svoj dio zajedničkog prostora.Taj isti zajednički prostor za ništa se i ne može koristiti,osim za lift.Od 35 stanova,nemamo 4-5 potpisa,prizemlje ne zanima lift,godinama se stari i bolesni ljudi,majke sa djecom i sl.pate na višim katovima,a rupa "zjapi" prazna. Tko donosi Pravilnik,na temelju čega-kojeg zakona,da li je moguće da se jedino taj zakon kod nas ne mjenja 20 god.Da treba uzeti zajednički prostor koji se koristi u bilo koje svrhe bilo bi logike za 100% potpisa,ali ako se taj prostor za ništa ne može koristiti,neznam čemu potpisi.Molim ako netko ima iskustvo sa ovom problematikom,pomoć dobro došla.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija