Jump to content

minos007

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, sljedeće stoji u Pravilniku o radu: "Radni odnos sklopljen pod uvjetom probnog rada može se otkazati uz pridržavanje otkaznog roka od najmanje 7 dana." Moj ugovor ističe 10.7. i ja osim usmene informacije (o neproduljenju ugovora) danas 5.7.2011 još uvijek nisam dobila ništa napismeno u sandučić niti emailom niti na stol za potpisati. Kako se tumači taj zakonski rok od 7 dana? Može li nadređena usmeno dati informaciju koja se tretira kao službeni otkaz? Je li poslodavac sada prekršio zakonski rok od 7 dana? UNAPRIJED HVALA!
  2. Bok svima, radila sam magistarski rad na faksu u Beču, originalno istraživanje koje je trajalo 2 godine - gospodarska tematika. Određene osobe žele dobiti moj magistarski rad na uvid, ali time ja njima dajem u ruke sve što sam mukotrpno istraživala o temi o kojoj nema puno podataka. Mogu li ja kako svoj rad zaštititi osim da im ga ne dam u ruke? Ako im ga dam, želim da znaju da mogu koristiti dijelove mog rada samo uz moju dozvolu i/ili naknadu? Hvala na savjetu!
  3. Za spor je nadležan sud u Zagrebu, i ja sam u Zagrebu. Ponude molim na inbox, unaprijed hvala!
  4. Trebat ću odvjetnika za radni spor te molim preporuku ili kontakt odvjetnika/ce koji imaju iskustva. Unaprijed hvala
  5. Poštovani, ljubazno molim kontakt urednika Legalisa jer i mene zanima ova tematika. Unaprijed hvala
  6. Anamih (veteranka ) hvala lijepo... nikakve komisije nije bilo ni naputka o radu... u svakom slučaju rekla sam im da mi daju otkaz pa kad to dobim u ruke idem kod odvjetnika... svakako ću ih tužiti s tim što ne znam da li mogu tražiti npr umjesto povratka na to radno mjesto odštetu npr u iznosu kojeg bi za tih 6 mj dobila na radnom mjestu kojeg sam napustila ili npr burze? Što mislite?
  7. Veterane hvala, rečeno mi je da SVI čak i uprava potpisuju klauzulu s probnim rokom pa kao moram i ja. Sve 5 što ste napisali - jedino me muči ta siva zona jer sam još uvijek na probnom roku pa ne znam da li je poslodavac dužan osigurati mi sve ono kao što ste vi napisali. Vidjela sam jednu odluku vrhovnog suda gdje se za probni rok može napisati "nije zadovoljila" no mora se staviti pravni temelj prema zakonu o radu dakle osobno, ekonomski etc. Ja se sad mogu sporiti da se ne slažem da je to OSOBNO uvjetovano. No na probnom radu nisam sigurna da su mi dužni osigurati drugo radno mjesto. dakle moj ugovor kaže "Ugovor na neodređeno uz probni rad od 6 mj".
  8. Pozdrav svima, ljubazno molim za pomoć jer sam u šoku. Naime, u 1 mjesecu sam dovedena iz respektabilne institucije u jednu manje respektabilnu banku uz mjesece nagovaranja i obećanja kako bi se osnovao novi odjel za eu fondove, pozitiva bla bla. bio mi je izazov kojeg sam prihvatila. uglavnom dobivala sam pohvale i sl da bi skužila zadnjih dana da mi se nadređeni malo čudno ponašaju. da skratim priču - saznam da mi neće produljiti ugovor. Imam ugovor na neodređeno s probnim rokom. Rečeno mi je danas da "nisam zadovoljila" iako je to ujedno i prvi put da mi je to rečeno. Probni rok ističe 10.7. Napismeno nemam još ništa, a rečeno mi je da mogu birat želim li sporazumni razlaz ili otkaz. Zatražila sam objašnjenje koji to dio i točno što ja to nisam zadovoljila jer sam postavila odjel na noge, održala prezenttacije, konferencije etc etc. Odgovor: "Nisam dala dušu za instituciju". Uglavnom ni sama ne znam što učiniti? Jesu li oni meni za vrijeme probnog rada bili dužni davati "feedback"? Ponavljam, nikakav negativan feedback nisam dobila svih ovih 6 mjeseci. Ako mi napišu otkaz iz "osobno uvjetovan", jesu li oni dužni dat pismeno objašnjenje? dakle još uvijek sam u probnom roku. Dal se tužit sa njima? Molim vaše mišljenje i zahvalna sam unaprijed!!! Minosica
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija