Jump to content

Dragutin321

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Tako je. Taj dio mi nije problem riješiti tj raščistiti da vlasništvo na kraju bude 1/1. Nepoznanica mi je ovaj dio s teretom koji je upisan na jednog od "vlasnika". U međuvremenu sam došao do informacije da se jednostavno trebam javiti centru za socijalnu skrb ( pošto je na temelju njihovog traženja upisan teret) te s njima dogovoriti brisanje založnog prava, tj napraviti "prijedlog za brisanje založnih prava" na samo te dvije čestice koje sam ja kupio. A sad, hoće li oni to htjeti napraviti ili će tražiti nekakvu naknadu ( i koliko), to mi je još uvijek nepoznanica koju ću pokušati razriješiti sljedeći tjedan.
  2. Pozdrav, Malo čudan naslov ali mi trenutno nije palo na pamet kako drugačije to sročiti ( Ako postoji bolji naziv, slobodno moderator izmijeni) Uglavnom, kupio sam jednu česticu ( livada) koja se je u gruntovnici nalazila u zemljišnjoknjiškom ulošku sa još dosta drugih čestica. To jest, kada bi otišao na stranicu oss.uredjenazemlja.hr i upisao tu česticu, onda bi se otvorio uložak na kojem je upisana ta čestica i još 7-8 drugih. Naravno na dnu je upisano i preko 50 vlasnika sa svojim "udijelima". Uglavnom, ništa "novo" za naše zemljišnje knjige. Dio oko raščiščavanja vlasništva mi nije problem i to znam kako se riješava i neće biti problem jer taj dio sam provijerio sa ostalim ljudima koji su upisani pošto su uglavnom svi lokalni/domaći ljudi i potvrdili su mi da nije njihovo tj da je pravi vlasnik osoba od koje sam to kupio. Ono što me zanima je kako se riješava teret upisan na takvim zemljoknjižnim ulošcima jer u tom ulošku su upisana 2 tereta vezana uz jednog upisanog suvlasnika i to u korist centra za socijalnu skrb ( suvlasnik je bio korisnik socijalne pomoći koliko sam uspio saznati). Radi se o udijelu 120/2160 i taj udio se odnosi na sve čestice koje su upisane u zemljišnjoknjiškom ulošku. S jedne strane, mogu sve to ostaviti kako je i biti upisan samo u jedan udijel i kao posjednik jer čisto sumnjam da će država ići prodavati taj udio na kakvoj aukciji jer sumnjam da je kupovina ovakvih udijela nekom primamljiva, ili sam u krivu ? S druge strane, ako se odlučim to sve raščistiti ( velim, dio oko vlasništva nije problem) na koji način se riješava taj teret ? Briše li se sa čestica koje sam ja kupio i za koje se ispostavi da osoba ( na čiji je udio upisan teret) nije niti bila vlasnik tih čestica ili bi morao platiti određeni iznos dugovanja ? Npr, provjere se dugovanja te se nekim izračunom dobije iznos koji otpada samo na česticu koju sam ja kupio? Jer ne bi mi bilo logično da traže od mene da platim puni iznos dugovanja ako je taj isti teret i dalje upisan za ostale čestice u zemljoknjiškom ulošku.
  3. Pozdrav, Ima li osoba koja je mjesec dana provela u istražnom zatvoru zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, pravo na kakvu novčanu naknadu ako je istraga prekinuta tj nije došlo do podizanja optužnice. U riješenju koje je stiglo piše "Dakle, kako iz izloženog stanja stvari poizlazi da podaci koji se odnose na djelo i počinitelja ne daju dovoljno osnova za podizanje optužnice, riješeno je kao u izreci". Također u papirima koji su došli sa tim riješenjem su i izjave svjedoka koje nisu niti blizu onoga što je pisalo u papirima kod pokretanje istrage na temelju čega je sve krenulo i zbog čega je rađen pretres kuće itd ( sumnja na trgovinu drogom). Može li se u ovom slučaju tražiti kakva naknada, ako ništa drugo da se barem pokriju troškovi privatnog odvjetnika.
  4. Pozdrav, Osoba A je prije mjesec dana dobila prekršajnu prijavu za posjedovanje marihuane 1.3 grama. Navedeno je dobrovoljno predala policijskim službenicima koji su bili u redovnoj kontroli te su legitimirali cijelo društvo. Par tjedana nakon toga osoba B, prijatelj/ica osobe A, je pozvana na obavijesni razgovor u policijsku postaju jer ju je netko prijavio da puši marihuanu. Prilikom tog obavijesnog razgovora osoba B je rekla da je navedeno dobila od osobe A te da mu je za to dala 50kn bez da je to osoba A tražila. ( radi se o 0.5 grama marihuane). Nakon toga je napravljena pretraga kuće osobe A zbog sumnje na prodaju droge tijekom koje nije pronađeno ništa. U nalogu, osim što se navodi referenca na ovo gore između osobe A i osobe B, navodi se i da je osoba A unatrag godinu dana kupovala marihuanu, cca 20 grama od osobe C te da je istu kod kuće prepakirala i prodavala dalje. Ne navodi se na temelju čega je ovo izvedeno ali osoba C je također uhićena i kod pretrage njezinog objekta je pronađena vaga i tragovi nekih tvari koji su poslani na analizu da se vidi radi li se o marihuani/drogi. ( Uz osobu C je uhićena i još jedna osoba, nazovimo ju D koja je u vezi s osobom C) Osoba A je isti dan kada je bila i pretraga uhićena na temelju čl.190 st.2 i čl. 191. st 1 kaznenog zakona te se ponovno navodi kao razlog ono što je osoba B rekla na obavijesnom razgovoru u policiji. Sve osobe su mlađe životne dobi tj 17-18 godina. Osoba A je prije nepunih 2 mjeseca napunila 18 godina ( osoba B je kazala da se je to dogodilo u mjesecu u kojem je osoba A navršila 18 godina ali nije 100% sigurna. ) Osobi A je oduzet mobitel i poslan na vještačenje i određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. ( navedeno je napravljeno i za osobu C i D). Istražni zatvor je izdan zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, tj u slučaju osobe A, radi se o osobi B. Ne znam je li ovo dovoljno informacija ali zanima me koliko dugo bi osoba A mogla provesti u istražnom zatvoru? Rečeno mi je da bi trebala biti puštena čim se ispita osoba B i da se to mora obaviti žurno. Nažalost u zakonu nigdje nije definirano što znači žurno. Osoba A još uvijek ide u školu te bi odugovlačenje u ovom slučaju rezultiralo time da osoba A ne može krenuti regularno u razred na jesen. Kakve su obično kazne kod takvih stvari kada se radi o osobi koja nije prije kažnjavana ni u kojem pogledu te je tek nedavno navršila 18 godina? p.s. Je li regularno da se osobe u istražnom zatvoru šišaju na ćelavo te da ne dobe nikakvu rezervnu odjeću nego su cijelo vrijeme u onome u čemu su uhićene? ( zatvor trenutno ne prima stvari direktno nego se mora poslati poštom te kada zaprime stoji 5 dana u "karanteni".)
  5. Možete koristiti pitanja za SSS za razinu VŠS i VSS. Eventualno malo proširite odgovore.
  6. Ucio po pitanjima sa ministarstva - VŠS - informatika Svi ispitivaci su pitali po tim pitanjima, jedan je cak imao doslovno isprintana ta pitanja ispred nas. Šaraju po tom papiru i nasumice odabiru pitanja. Nisam vidio da su radili nekakvu razliku izmedju VSS i VŠS. Pripremao sam se 2 tjedna, prije nikad nisam imao doticaja za predmetima iz opceg dijela.... osim mozda nesto sa ustavom ( više opca kultura) i EU ( ono što se čuje s TV-a). O tome koliko ce vam lako biti poloziti DSI, ovisi o ispitivacima. Moja iz EU je dosta cjepidlacila. Trebalo je znati sve ugovore, kad su potpisani, tko ih je potpisao, što je u njima itd itd. Stavio bi pitanja koja su pitali ali sam vec zaboravio ali kao sto i velim, sva su bila sa uprava.hr. Prilikom ucenja nisam koristio nikakve dodatne skripte, samo ono sto je na uprava.hr p.s. Za informaticare. Danas su bila pitanja "Sigurnost umreženih racunalnih sustava" i "IDS i IPS sustavi". Pišete o tome što znate. Prakticki mi oni zakoni vezani uz informatiku uopce nisu trebali. Usmeni vezan uz informatiku je bio vezan uz ono što radim itd itd.
  7. Molim nekog da mi pošalje skriptu za opći dio, VŠS. @ forvardusha@gmail.com Hvala p.s. koliko vidim na uprava.hr nema pitanja za sva područja ?
  8. Molim nekog da mi pošalje skriptu za opći dio, VŠS. @ forvardusha@gmail.com Hvala
  9. Pozdrav Zanima me postoji li mogucnost kakve naknade za oduzetu imovinu u vrijeme SFRJ? Naime mojoj baki je bila oduzeta cijela kuca skupa sa pripadajucom okucnicom. Njoj je od toga svega ostavljen samo jedan mali dio na kojem i danas imamo kucu koju je ona morala ponovno graditi i sama financirati njezino građenje. Na ostatku je izgrađeno 5 obiteljskih kuca, cesta, banka sa parkiralištem ( tocno na lokaciji stare kuce). Pretpostavljam da nije moguce dobiti tu imovinu natrag jer su na njoj izgrađeni drugi objekti. Postoji li barem mogucnost da se za to dobi naknada u novcu ili nekim drugim sredstvima ? Unaprijed hvala na vašem vremenu i pomoci. Dragutin
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija