Jump to content

tojeto

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ako mi neko može slijedeće pojasniti: kako ide procedura: ja pošaljem prigovor i žalbu i šta onda? pozivaju me na sud? ...??? i još nešto, došao mi je nalog za plaćanje sudske pristojbe, za koje ću isto uložiti prigovor, jer smatram da HZZO nije pravilno pokrenuo postupak. SVe se to vodi još od 2002 godine kad je kofol nastao dug, na sudu od 2005 godine, a ja za sve to saznam tek JUČER!!!!! Još nešto, nakon sudske odluke, ako sud kaže da ja to moram sve platiti i platiti sudske troškove, koliki su cca sudski troškovi???? Samo da vidim ima li mi smisla uopće uložit prigovor. Ja dosad nisam imala nikakve veze sa sudom, tako da ne znam te sudske procedure. Aj pomozite!
  2. moje su proknjižene uplate bile redovite, tako da mi nisu smanjivali kamatu po ovom forumu sam negdje pročitala da je zastarni rok 3 god za HZZO dopunsko osiguranje. ŠTo valjda znači ako su oni u roku od 3 godine predali sudu ( a to sigurno paze da stignu na vrijeme više nego što paze na naše uplate) da je prekinuta zastara, te da se vodi sudski postupak. ne boj se , tu neće falit naravno. to sve stignu na vrijeme
  3. tojeto

    bon2

    cca 150 kn, nisam sigurna baš točno , ali tu je negdje.
  4. Je ,radi se o dugu uplate za 2002 g, te još neke uplate za 2003 g. , ali to je na sudu zaprimljeno 05.12.2005., znači zastare nema, koliko se ja kužim, a to što je meni tek sad došlo, to je stvar sporosti suda, ali je još uvijek pravomoćno zar ne? Nije bio trajni nalog, bile su obične uplatnice, ali u tome i jest štos što je HZZO meni poslao nijhovu financijsko knjigovodstvenu karticu gdje se kao vide moje prve 4 uplate, od kojih jedna vidljiva tek u 2004g, a ostale ništa. Pa HZZO je i poslao prijedlog za ovrhu na temelju tih financijskih podataka. Koliko ja vidim, mogu se samo izvlačiti na to da su oni pogriješili upravo zbog te uplate vidljive tek u 2004 g. . Ne znam koliko sud to uvažava?
  5. Moram još nadodati da sam ja možda i spremna platiti dug ostalih rata, jer ko mi je kriv što ne čuvam svoje uplatnice i nosim ih sa sobom do smrti, ali stvarno mislim da nije u redu i ne želim platiti kamate što oni nemaju sređen sustav i knjigovodstvo. Da li sud uzima u obzir to da platim dio duga i da me rješi tih kamata? Jasno mi je kad uložim prigovor, u konačnici bi možda čak trebala platiti i ovo sad i troškove suda i ostalo. Pa ne znam šta da radim, jer ko može dokazati da kod njh ništa ne štima, najlakše je po jadnom građaninu lupati. Meni je dokaz njihove šlampavosti upravo to preknjiženje uplate u 2004. Znači, oni su moju uplatu iz 2002 g. vidjeli tek u 2004! Tako može biti i s ostalim uplatama, da ih se preknjiži tek kad ja ovo sve platim , a onda - nikom ništa, zar ne!?
  6. Dobila sam prijedlog za ovrhu za neplaćanje dopunskog osiguranja iz 2002 godine. Na njihovoj financijskoj kartici je vidljivo da sam 4 uplate redovno platila. Jedna uplata je tek preknjižena 2004 g. Pošto je to davno bilo, nemam pojma di su mi uplatnice , jer sam se selila non stop, Kakav prigovor da stavim? Mogu li se žaliti da njihovo knjigovodstvo nije u redu, i da je moguće da se kod njih desila greška, baš zbog tog preknjiženja uplate od 2002 tek u 2004 g. Koliko kužim, zastare nema, ali ovrha prelazi 1/3 neto plaće. Kakva su iskustva iz prakse? Šta mi je činiti? Molim hitno odgovore jer mi prolaze dani za mogućnost prigovora? Nijti jednu obavijest o dugu nisam dobila, niti jednu opomenu, niti obavijest o raskidu, ama baš ništa. Karticu sam vratila i tad mi niko ništa nije rekao. Na njihovoj kartici bi bilo vidljivo plaćanje po opomeni, a ja nisam dobila nikakvu opomenu, te sve sam redovito plaćala, ali uplatnica nemam. Kako dalje? HITNO I NAJLJUBAZNIJE VAS MOLIM ODGOVORE HVALA
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija