Jump to content

vrh

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što znači u zakonu o putnim ispravama 'su se promijenili osobni podaci građanina'? Da li se odnosi na promjenu prezimena ili i na promjenu adrese (boravišta)?
  2. Poslodavac nije prepreka, našao sam još <a href="http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID=6&Tekst2ID=&Show=2041">ovo</a>.
  3. Sad sam iskopao ovo u <a href="http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2004/2415.htm">Zakonu o radu</a>, Mirovanje radnoga odnosa do tri godine djetetova života: Članak 70. Nakon što je istekao rodiljni dopust jedan od roditelja djeteta ima pravo ne raditi dok dijete ne navrši tri godine života, za koje mu vrijeme prava i obveze iz radnog odnosa miruju, a pravo na zdravstveno osiguranje i zdravstvenu zaštitu te pravo na mirovinsko i invalidsko osiguranje ostvaruje u skladu s propisima koji uređuju ta područja. Da li to znači da radni odnos može mirovati koliko roditelj želi, a maksimalno do djetove treće godine? Malo mi je nejasan pravni riječnik.
  4. Vjerojatno nista jer osoba nedostupna. Eventualno da se izda neki nalog pa ako bude prelazi granicu da ga privedu. Ali ne znam kolikoje to moguce.
  5. Pitanje je jednostavno ali nisam na HZZO stranicama uspio naci odgovor. Moja supruga koristi rodiljni dopust do godinu dana za prvo dijete. Da li moze uzeti jos godinu dana dopusta makar joj dopust ne bio placen?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija