Jump to content

zeljo1108

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovorima, i to je u redu. Ako uslugu naplatiš (a nisi ovlašten) snosiš sankcije, inače ne, pozdrav.
  2. Dobar dan. Ako nekome "napišete" kupoprodajni ugovor za nekretninu (i predugovor) i to ne naplatite, smatra li se to nadripisarstvom (neki odvjetnici kažu da, neki ne)?
  3. Najprije, preporučeni poziv je netko morao potpisati poštaru. Točnije, stariji brat se krivo predstavio poštaru i potpisao mlađeg. Savjetujte mlađeg sina da uzme odvjetnicu, po mogućnosti mlađu, i neka joj sve ispriča. Nisam pravnik, pa ne ulazim u daljnju proceduru, ali ovo neka bude početak.
  4. Molim savjet. Na ostavinskoj raspravi prije godinu dana moja teta je sve ostavila meni. Daljnji rođaci pokojnice, njih troje, se protive toj oporuci. Ona je valjana jer je napravljena pred dva svjedoka, a oporuku je napisao višegodišnji prijatelj i odvjetnik moje tete koji je tu oporuku arhivirao u registru oporuka prije njene smrti. To je priznao i građanski sud i uputio moje rođake na parnicu. Rođaci neće pokretati parnicu jer su saznali koliko ona košta kada bi izgubili, ali će se žaliti. Kakva je to žalba (rekao mi odvjetnik) i koji je njen smisao?????
  5. Dobar dan. Imamo grobno mjesto na groblju Miroševac u Zagrebu (u korištenju smo) i sada bi ga prepustili drugome (prodali ga). Pošto se ne može biti "vlasnik" grobnog mjesta, a mi ga baš ne želimo pokloniti vlasniku groblja samo tako, jer smo ga i mi prije 30 godina kupili od njih. Kako ga prodati, mislim prepisati na nekog drugog, hvala.
  6. Radio sam u jednoj Srednjoj školi skoro 8 godina (radio sam sve vrijeme na određeno) neprekidno bez prestanka (bez vremenskog razmaka između ugovora o prestanku i novom zasnivanju novog). Svaki put kada bi potpisivao novi ugovor o radu na određeno morao sam potpisati u ugovoru da se odričem otpremnine. Pošto sam radio 8 god. u komadu (nije mi nakon 3 god. bio prekid, a kažu trebao je biti) da li se to smatra kao da sam sve te godine radio na neodređeno jer odvjetnik koji me zastupa tvrdi da imam pravo na otpremninu. Nije mi jasno. Ja sam se odrekao otpremnine u potpisanim ugovorima, a on kaže da to nema veze jer uvijek poslodavac "gura" radniku da potpiše ono što mu odgovara, a da radni zakon ide na ruku radnika, a ne poslodavca. Imam li kakve šanse dobiti otpremninu?
  7. Dobar dan. Kod javne bilježnice smo započeli ostavinu (bila je sa oporukom koju neki nisu prihvatili) a sada je bilježnica iste koji ju ne priznaju uputila da svoja prava traže na sudu. Bilježnica je predmet (ona je svoje završila) poslala na sud. Koliko se čeka poziv suda (približno)?
  8. Nas sedmero bratića i sestrični imali smo osmu sestričnu koja je umrla (nije imala supruga, djece, živih roditelja) i oporukom je ostavila sve svojoj ujni. Da li mi bratići imamo pravo na nužni dio pošto postoji uredna oporuka prema ujni?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija