Jump to content

Krajakovic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Krajakovic objavio

  1. Molim pomoc. Radim u firmi od 8 - 16 sati od Ponedjeljka do Petka, vikendi slobodni. Dobio sam zadatak da za vikend Subota i Nedjelja radim u drugom gradu. Sa sluzbenim autom idem do tog grada i treba mi sat vremena do tamo i isto toliko natrag. Znaci iz kuce izadem u 9 a vratim se u 18 sati. Koja su moja prava? Dali za to trebam dobiti dnevnicu, prekovremene, slobodne dane? Ili sve zajedno?
  2. Hvala na odgovoru. Ugovor o dozivotnom uzdrzavanju potpisan je 1981 ako se ne varam. U poreznom rjesenju je navedeno smanjenje porezne obveze za svaku godinu uzdrzavanja. Porez je dosao sada na naplatu posto su kucu tek sada roditelji prebacili na sebe (mislim da zastara ne vrijedi u ovom slucaju) i automatski su je darovnim ugovorom prebacili na nas. Svaki od njih je imao svoje razloge zasto kucu prebacuju na nas. Uglavnom ako sam dobro razumio, ne mogu nikako meni sjesti na placu radi toga poreza? A dali postoji mogucnost da porezna uprava sjedne na kucu sada kada smo vlasnici brat i ja, ako se porez ne plati? Imam jos i pitanje o ugovoru? Ugovor su mi navodno poslali putem pošte, ja sam bio na poslovnom putu i nisam primio postu, kako sada mogu doci do kopije ugovora? Gdje trazim taj ugovor?
  3. Molio bi odgovor i savjete. Po ugovoru o darivanju brat i ja naslijedili smo kucu od strane roditelja. Ja cijelo vrijeme zivim u jednom dijelu te kuce. Roditelji su tu kucu dobili od gospode koju su uzdrzavali i sa njom su potpisali taj ugovor da po njezinoj smrti oni nasljeduju kucu. Gda. je umrla 1987 godine. Radi trajno narusenih odnosa u obitelji nitko sa nikim nije u kontaktu, ali mi je nedavno stiglo pismo gdje mi "majka" javlja kako je kuca tek nedavno prebacena na nju i kako porez nije nikada placen na tu kucu i da ona nema te novce. Ja sam joj ponudio da cu ja podmiriti taj dug ukoliko mi omoguci otkup cijele kuce. Odgovor je bio da ona vise nije vlasnica kuce da je to prepisano na mene i brata. Pošto njoj nije bilo u interesu da to rijesi, bratu cu poslati pismo sa prijedlogom o otkupu kuce. Nije mi u cilju opet joj dati novce nakon svega sta je napravila. Koje su mi sad mogucnosti, sta mogu ocekivati dalje od porezne uprave, dali mene mogu teretiti za taj porez? Molim savjete i prijedloge. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija