Jump to content

coravasue

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mislim da ti to nitko neće znati. Čini se da je kriterij prebivalište. Ako imaš prebivalište u Zagrebu, možda si dobila Sesvete, za to još čini mi se nije bilo rezultata.
  2. Ovo i mene zanima... jako sam blizu 20. mj pa zato... Luster kaži što znaš I naravno, tko dobije rješenje za neko tijelo u Slavoniji, nek javi nama ostalima... ja sam dobila samo za Županijski sud u Osijeku
  3. Bili su i testiranje i razgovori pa i konačna lista neki dan, sad se čekaju rješenja.
  4. Da, i Zakon o vježbenicima u pravosudnim tijelima isto to kaže tak da tako mora biti. Samo ne znam zašto nas onda nisu tako poredali i na listi, ali dobro.
  5. Ja sam zvala neki dan, rekli su mi do petka (danas) konačna lista, a rješenja u 12.mj negdje, i od siječnja se očekuje da će početi raditi oni koji dobiju posao.
  6. U komisiji je četvero ljudi, kako sam čula sutkinja, drzavni odvjetnik, psiholog, i ne znam tko je četvrti. Nisu mi se predstavili. Pitali su me samo što bih htjela raditi. Vrlo kratko. I naravno moraš se predstaviti. Ulazi se po redoslijedu s liste, nakon što te prozovu.
  7. Bila sam na razgovoru i nisam prezadovoljna. Većinu nas su ispitali nekako nabrzaka, par ljudi je bilo po maks 8-10min, al većina nas je bila gotova i za kraće vremena. Pitanje ili dva i to je to. Pitanja očekivana. Klasika. Nije mi jasno na temelju čega donose ocjenu za tako kratko vrijeme i kako će nas bodovati.
  8. Ja sam pala za jedno mjesto tako da bih rekla i više nego dobro
  9. Sparkly, ja i dalje mislim da imaš šanse, i držim ti fige, jer realno, zaslužio si! Prošle godine se dobivao posao sa 68 bodova tako da ništa nije nemoguće pogotovo, kao što kažu ljudi, ako nije u pitanju Zagreb.
  10. Ma to gdje je netko studirao nema bas prevelike veze sa samim prosjekom. Vjerujem da je jedino iznimno teško ostvariti prosjek 4,9 na pravu u Zagrebu, a to temeljim na pričama kolega u koje imam povjerenje. To što netko ima visok prosjek, a manji broj bodova na pismenom može značiti samo da se nisu dovoljno pripremili jer su smatrali da zbog visokog prosjeka ne moraju dat sve od sebe, što je očito istina, koliko god to nama ne odgovaralo :)Za pisani dio se jednostavno moralo učiti, nije bilo lagano kao recimo na pretproslom testiranju kad su bile stvarno osnovne stvari i moglo se dosta toga odgovoriti ako si jednom pročitao svu materiju.
  11. Ako ti samo to ne valja, onda svaka čast, rasturio si... Meni isto nisu jasni odgovori na neka pitanja, tražila sam i po knjigama i po zakonima al ne nađem. Npr. nadležnost za neodgovorno ponašanje na javnom mjestu, protutužba - jel moguća kod klevete... odg sam da je moguća samo za uvredu, mislim da to valja. Očekivala sam malo više bodova, ali dobro, moglo je bit i gore
  12. Pa ok, onda bi trebali uzeti SVIMA u obzir sve ocjene. Ne bih se bunila
  13. Meni otvori normalno, nema još nikakve obavijesti. A što se tiče toga tko je zakinut, a tko nije, vezano za seminare - mislim da je to pošteno jer se ni starim studentima ne uzimaju te ocjene u obzir, a većina nas ima petice i četvorke.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija