Jump to content

llturkovic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima još jedan problem. Čitala sam zakon o radu vezano za priču za pripravnika i iznajmljivanje radnika - to može držati vodu samo u slučaju pripravnika a ne nekoga tko radi u tvrtki već 3 godine. Možda jedino napraviti ugovor o poslovnoj suradnji i navesti da će firma xy odraditi poslove za firmu yx sa svojim kvalificiranim kadrom.
  2. Slažem se sa komentarima za državnu upravu, ali kod mene je sasvim drugi slučaj. Tvrtka koja iznajmljuje radnika je u blokadi a radi dozvole koju je dobila osoba za rad odgovara nam da taj radnik radi za drugog poslodavca, tako da se ne radi o iskorištavanju radnika već jednostavno o radu osobe u svojoj struci.
  3. Poštovani, pročitavši dolje navedene upite te odgovore još uvijek mi nije jasan odgovor vezano za iznajmljivanje radnika. Naime nigdje u Zakonu o radu ne piše da se radnik može iznajmljivati tj. unajmiti od strane jedne tvrtke drugoj osim Agencija. Imam isti slučaj u firmi i ako radim ugovor o najmu radnika, pod djelatnostima upisanim u sudski registar nije navedeno da je jedna od njih i iznajmljivanje radnika te mi je rečeno da je to nemoguće provesti. Da li i koja druga solucija postoji i da li postoji bilo kakav članak u Zakonu o radu koji to dozvoljava tvrtkama koje nisu Agencije za zapošljavanje. Hvala unaprijed na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija