Jump to content

krakatau

Korisnik
  • Broj objava

    32
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je krakatau objavio

  1. Samo da jos pitam kad treba povic pitanje bracne stecevine na sudu?
  2. Brak je sklopljen 2008., zarađen novac za trajanja braka i auto kupljen u braku i sve u braku. Usao sam u minus
  3. Pozz. Dakle auto je kupljen u drugom mjesecu, a na suprugu sam ga prepisao u petom mjesecu mislim darovnim ugovorom. A razvod je supruga podnijela u sedmom mjesecu. Zanima me da li se auto smatra bracnom imovinom tj. dali se i on dijeli na pola ili je samo njen zbog darovnog ugovora?
  4. Pozz Radio sam u firmi gdje se tolerira utaja poreza i kad sam istupioda to nije u redu dobio sam otkaz. Morao potpisat sporazumni. Zelim sve prijavit i nacin kako utaju poreza privatnik vrsi pa me zanima moja buducnist. Zanima me dal mogu ostvarivat prava na burzi ako se dokaze da je bila i da se jos uvjek vrsi utaja poreza u toj firmi. Hvala
  5. Na autorsko djelo ne moraš plaćati zdravstveno i mirovinsko, ali moraš prirez i porez. Stim da od 100%zarade izuzmeš 30% i na ovih 70% zarade opališ prirez(koji ovisi o mjestu gdje živiš) i porez(25%).
  6. Ako se ne varam 3d modeliranje spada pod jednu vrstu programiranja, tj. izrada virtualnog objekta je autorsko djelo, a autorska djela se oporezuju npr.: zaradio si 100 kn, od tih 100 kn oduzmes 30% i na ostalih 70% opališ porez 25%, a prirezovisi gdje živiš, npr. za Zagreb je prirez 18%. Nisi dužan uplaćivati si mirovinsko i zdravstveno ako ne želiš. Nemoj me držati za riječ ali ovako sam ja to shvatio.
  7. ako vjerovnik nije podnio zahtjev za ovrhu u roku od 10 godina tada vise zakonski nemoze traziti ovrhu. Ako ste duzni "raznim potraziteljima" i ako su oni svi podnijeli zahtjev za ovrhu u fini, tada dok se naplacuje jedan "potrazitelj" ostali cekaju i nemogu otici u nikakvu zastaru osim ako sami ne odustaju ili povuku zahtjev, ili se dogovorite sporazumno s njima.
  8. Navodno podnosenjem ovrhe u fini sa valjanom dokumentacijom treba cekati i poreznu upravu da obavi svoj dio posla u vezi ovrhe. U fini je ovrha pokrenuta tj. tad sam dao papire 3.9.2014., a danas je 28.10.2014 i jos nista. Firma kojoj treba bit ovrha ima novca na racunu pa me zanima dal itko zna kako mogu provjeriti dal moj slucaj stoji na poreznoj. Slobodno odem na poreznu i pitam tj. dal je moguce da je to jos na poreznoj?
  9. 3.9.2014. Moj odvjetnik je pokrenuo ovrhu u fini. Danas je19.10.2014. i jos nista no firma ima na racunu novac za isplatu. Koliko bi vremena moglo jos proci do isplate?
  10. Hvala na odgovoru. Firma je državna pa pretpostavljam da će tobiti brzo ne?
  11. Pozz. Zanima me kakav je postupak ovrhe i koliko traje od početka pa do isplate. Dobio sam pravomoćnu presudu u iznosu od XX kuna, mirnim putem do isplate je prošlo nešto više od 4 mjeseca i valjda imam pravo tražiti ovrhu, pa me sad zanima kad pokrenem postupak ovrhe koliko bi to moglo trajati s obzirom da firmi koja mi je dužna novac nije problem.
  12. smije li poslodavac otkriti drugim radnicima razlog bolovanja radnika. Nakon sto je saznao iz doznaka ili je duzan cuvati tu informaciju.
  13. Pa zar je moguce doznake dostavit prije kraja mjeseca ako to nije zatvaranje bolovanja?
  14. Pozz svima. Zanima me do kad je zakonski rok za predati doznake za bolovanje od svog liječnika svom poslodavcu s obzirom da liječnik nemože unaprijed zatvoriti bolovanje, a u mojoj firmi traže doznake u tekućem mjesecu ili neću dobiti plaću kada bi trebalo već na idućem roku bi sjele dvije ali oporezene i umanjene naravno. Dali je moguće da mi ne isplate plaću iako sam poslao potvrdu o privremenoj nesposobnosti sa šifrom bolovanja, a pošto mi liječnik tvrdi da tek krajem mjeseca može dati doznake, a poslodavac ih traži prije vremena (ne kužim ništa) ili no money, dali je moguće da poslodavac krši zakon? Hvala
  15. Hvala svima na odgovorima.Ašto ako se radi o državnoj firmi? Vrijedi isto pravilo 15 dana?
  16. Poštovani zanima me u kojem roku bi tuženik trebao isplatiti presudu u kojoj je naveden iznos tužitelju. Tuženik je pristao na isplatu presude pa me sad zanima u kojem zakonskom roku bi se to trebalo ostvariti i dali postoji mogućnost da je lagao. Hvala.
  17. Hvala na odg. moji troskovi mjesecno variraju od 600-800 kn, a isplacuje mi se 150...organiziranog prijevoza nema. Očito sam krivo shvatio ugovorjer sam mislio da imam pravo na jedan organizirani prijevoz ili putne troškove, ali sam shvatio cijelokupne mjesecne putne troskove.
  18. Radim izvan županije u kojoj živim, organizirani prijevoz nemam, a poslodavac mi isplaćuje jednu povratnu kartu najjeftinijeg prijevoznika mjesećno kojeg niti ne koristim, a realan putni trošak mi je daleko veći, pa me zanima dali se stavka u ugovoru odnosi na samo jedno putovanje ili sva moja putovanja s posla do mjesta prebivališta. Poslodavac mi daje nejasne odgovore. Hvala jos jednom.
  19. Poštovanje Imam ugovor ukojemu u vezi putnih troškova piše slijedeće: "Djelatnik jedan puta mjesečno ima pravo na organizirani prijevoz ili naknadu troškova prijevoza od mjesta službe do mjesta prebivališta." pa me zanima dali se ovo "naknadu troskova prijevoza" odnosi na sveukupne mjesecne putne troskove. Hvala.
  20. Da razumijem vas kaj zelite reci, nego novcana presuda je utvrđena i donesena, sad se samo odugovlaci proces da se vidi kaj ce covjek napraviti, a vjerujem danece nista, pa me samo zanima da li mu je dug oprosten ako ode u zatvor/pritvor ili tak nekaj pa se time smatra da je on nekoliko desetaka tisuca kuna odradio u zatvoru ili to nije izlika. Zanima me da li je sve gotovo kad osoba ode u zatvor ili je i dalje duzna isti iznos, a ako je da li netko preuzima odgovornost pa isplacuje ostecenog i tereti duznika ili se to i dalje trazi od duznika ako me razumijete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija