Jump to content

luka_ri

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ja sam isto rastavljen, ponovno sam se ozenio i dobio drugo dijete. Tako da ti savjetujem da potrazis odvjetnika jer imas pravo na smanjenje alimentacije jer sad moras uzdrzavati i drugo dijete,sudac ce te pitati i o tvojoj sadasnjoj supruzi koliko i ona zaraduje pa ce na osnovu toga odrediti smanjenje alimentacije. Sretno ako ti sto treba pitaj.
  2. ako je vlasnica oceva zena ti nemas tu nikakva prava. Nisi njezino dijete! imas pravo jedino na ono sto glasi na tvoga oca. Stim da to moras dijeliti sa njegovom zenom i njihovom djecom ako ih imaju.
  3. Nisam pravnica ali znam da postoji ugovor o dozivotnom uzdrzavanju - mislim da se tako zove. uglavnom ti si taj koji u dogovoru sa pravnikom sastavi to i imenujes poslije smrti svoga nasljednika a dok si ti ziv ti imas pravo na svu tu imovinu. A poslije smrti taj netko koga si imenovao. Tako da se druge osobe , npr kci moze zaliti i tuziti i nece imati pravo na nista a inace bi imala i na pola imovine i na nuzni dio, a zahvaljujuci ovim ugovorom nista.
  4. a sto bi to bio nuzni dio? on ce od svoga oca nasljediti neku zemlju-3 - 4 njive i od vikendice na selu zapasti ce ga 2 prostorije- sto je on preuredio pa napravio jednosobni stan. ja bi htjela da danas sutra njegovo vanbracno dijete to nasljedi. a ono sto on i ja steknemo u braku da bude nasoj djeci. Jer moji roditlji su imucni pa nam pomazu- tj.uzdrzavaju. Pa iz tog razloga zelim zastitit sebe i svoju djecu. Smatram da ako moji nam roditlji naprave kucu tj.pomognu nam napraviti kucu nakraju moram je dijeliti sa njegovom malom. Pa me zanima klako se mogu zastitit?
  5. Ovako moj suprug iz prijasnjeg braka ima dijete...on bi htio da idemo graditi kucu - teren je od mojeg oca. i kuca bi glasila na mog oca jer on ima neke povlastice, bio je u ratu....no otac bi meni kad kuca bude bila gotova darovao kucu( koju smo suprug i ja napravili). SAd mene zanima ako npr.moj suprug umre prije mene da li na tu kucu ima pravo njegova kci iz prvog braka?Jer nebi htjela da moja djeca sa njom dijele.
  6. Postovani, molila bih Vas ako mi netko moze reci kakve su sanse za smanjenje alimentacije jer moj suprug bivsoj zeni za dijete ( koje sad ima 14 god) placa alimentaciju ( vec 7god)po 1250 kuna. Presudu koju mu je sud dao 2004 pise 27 posto od place. Sto je puno, barem po meni.On ima placu 4800 kuna. On i ja smo zajedno kupili stan prosle godine i rata nam dode 6200 kuna, i imamo dijete od 8 mjeseci.Ja sam uciteljica i placa mi je sad 2600kn a inace 5300. Zanima me da li imamo sanse na sudu da se alimentacija smanji. On je cak predlozio da to bude iznos od 900 kuna. Zanima me ako jednog dana suprug zavrsi fakultet i dobije vecu placu npr.7000 kuna da li je duzan uplacivati veci iznos ako sud sad odluci da placa 900 kuna mjesecno?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija