Jump to content

jzs

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. jzs

    svjedočenje

    Nitko vas na sudu neće pitati kako je tko došao. Svjedok će se prije saslušanja upozoriti da je dužan govoriti istinu i da ne smije ništa prešutjeti. Zatim će se upozoriti na posljedice davanja lažnog iskaza, te da nije dužan odgovoriti na pitanja koja bi odgovornom izložio sebe ili bliskog srodnika teškoj sramoti, znatnoj materijalnoj šteti ili kaznenom progonu. Nakon toga se pita za osobne podatke i je li s oštećenim i osumnjičenim u krvnom srodstvu. Po meni nema nikakve zapreke da svjedok dođe s vama.
  2. jzs

    kleveta ili ne

    Koliko sam uspio shvatiti vi niste na forumu objavili neistinu o toj ženi pa se ne radi o kaznenom djelu klevete. Njena izjava je čisti blef. Sačuvajte sve poruke kao eventualni dokaz. Ukoliko je ta žena predstavnik strane banke onda ta banka da bi davala kredite na području RH, mora biti registrirana u RH ili poslovati preko neke banke koja je registrirana u RH, ili imati registrirano predstavništvo. Vjerojatno to nije tako pa se ta osoba neće igrati sa nikakvim prijavama protiv vas. Jedina osoba koja bi mogla nekoga prijaviti ste vi tako da tu ženu prijavite zbog sumnje da je posrednik u davanju nelegalnih kredita. Ona vama ne može ništa. Jedino vam može staviti soli na rep (ako ima soli a vi rep)
  3. Svaki grad ima svoje pravilo. Ukoliko je vaš prijatelj osoba s invaliditetom, neka se najprije raspita o uvjetima parkiranja. Npr. Gradska skupština Grada Zagreba je dana 28. srpnja 2011. godine donijela Odluku temeljem koje je podružnica Zagrebparkinga uvela pogodnosti za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Dakle, Odlukom o organizaciji i načinu naplate parkiranja, objavljenoj u „Službenom glasniku Grada Zagreba“ broj 12/11., osobe s invaliditetom, osim dosadašnje mogućnosti parkiranja na posebno obilježenim javnim parkiralištima, mogu koristiti i pravo parkiranja na svim javnim parkiralištima bez plaćanja naknade. Naime, osobama s invaliditetom dopušta se besplatno parkiranje na svim javnim parkiralištima u zonama naplate, i to najduže dva sata tijekom jednog dana. Vrijeme parkiranja počinje od prvog opažaja u danu i teče bez prekida najduže dva sata. Ova odluka se počela primjenjivati od 01. siječnja 2012. godine. Nadalje, u Rijeci invalidi domovinskog rata imaju pravo na povlaštenu kartu. Ona je znatno niža, ali nije besplatna. U Splitu invalidi imaju popust na parkiranje ali ne i na besplatnu kartu i to samo civilni invalidi sa oštećenjem donjih ekstremiteta preko 70% i invalidi domovinskog rata ako su članovi HVIDRE. I za kraj, u Dubrovniku parkiranje za vozila invalida prema čl.40 ZOSPC je besplatno i to u svim zonama osim zone 1. Eto, moj savjet je da se najprije treba raspitati.
  4. Kupio sam garažno parkirno mjesto u suterenu zgrade, površine 12,5 m2. Sva parkirna mjesta nisu zatvorenog tipa već su samo označena crtama kao u garažama trgovačkih centara. Kako se moje parkirno mjesto nalazi uz zidove, htio bih ograditi dio parkirnog mjesta (1 metar se odmaknuti od zida) i napraviti ostavu. I dalje bih se mogao nesmetano parkirati na parkirnom mjestu a niti na bilo koji način ne bih smetao drugim stanarima za izlazak i kretanje vozila. Zanima me smijem li gipsano-kartonskim pločama (tzv. knauf) ograditi dio parkirnog mjesta i tako napraviti ostavu. Ukoliko se to smatra bespravnom gradnjom, smijem li onda taj dio ograditi metalnim okvirima i čeličnom mrežom pa tako napraviti onaj metalni kavez s vratima. Ako je netko imao sličan slučaj, ili je to već napravio zanima me je li imao kakvih problema s inspekcijama.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija