Jump to content

Rovigno

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nezaposleni direktor u svom d.. ne može raditi nikakve poslove koji zahtijevaju Ugovor o radu i sklapanje radnog odnosa. Može voditi poslovanje kao direktor, sklapati poslove itd.
  2. Kod j.d.. nema ograničenja vezanih za stručnu spremu, znači možete raditi kao prodavač.
  3. Ograničenje ti je jedino ako imaša duga prema državi, inače nema problema, J.d.. može imati 3 osnivača (vlasnika), ali samo 1 može biti član uprave.
  4. Jesi li dobrovoljno ušla u sustav PDV.a? Ako jesi, onda od trenutka ulaska ne možeš 5 godina izaći iz sustava.
  5. Možeš biti nezaposleni direktor u tvrtki oca, i ne primati plaću jer plaću primaš kod svog poslodavca. Ako ćeš si nešto isplaćivati onda će to biti naknada za rad koja ti se oporezuje kao drugi dohodak. Otac budući ide u mirovinu a ako želi voditi firmu i dalje, treba postati prokurist.
  6. Imaš li registirano trgovinu na malo u djelatnostima ? Ako da, onda unajmiš prostor, predaš zahtjev za minimalne tehničke uvjete (ako ih prostor nema od iste djelatnosti od ranije), kad komisija prođe, možeš raditi..moraš imati fikalnu blagajnu.
  7. Da, slažem se, samo što ima dosta prostora sagrađenih prije 15.2.1968. koji su pravno gledano legalni, a većina ih nema ateste struje...no dobro, to je druga tema, bitno da smo se razumjeli,
  8. Netočno, samo za gore navedene djelatnosti te traže da ispunjavaš uvjete (MTU) među kojima je i atest elektroinstalacija, za ostale te nitko ne pita...npr.prijavi se sjedište firme na kućnoj adresi, imaš li atest ?
  9. Tvrtke i obrti registrirani za obavljanje ugostiteljske, trgovačke, turističke i djelatnosti prijevoza trebaju prije početka rada od nadležnog ureda za gospodarstvo pribaviti rješenje da prostor i oprema ispunjavaju uvjete propisane za obavljanje željene djelatnosti. Budući se tvrtka ne bavi nijednom od navedenih djelatnosti MTU vam ne treba.
  10. Ako kupujete u veleprodaji u RH oni su Vam dužni dati deklaracije za proizvode koje ste kupili. I nema tu nikakvog novog proizvoda kupili ste proizvod više komada i prodajete ih pojedinačno..
  11. Vi ćete biti uvoznik, trebate registrirati trgovinu na veliko.
  12. Mislim da ti je za tako nešto definitivno bolji j.d.. od obrta...jer ako posao krene davanja su manja...više na PP
  13. Da, ako nisi drugdje zaposlen/a onda se plaćaju doprinosi...
  14. Ako misliš biti zaposlen drugdje onda je za tebe rješenje jdoo, jer onda ne plaćaš doprinose... za više info pošalji pp
  15. Da, nezaposleni direktor student u oba slučaja plaća doprinose kao član uprave na osnovicu koja za 2013. iznosi 7.867,00 kn.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija