Jump to content

zzrinkaa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zzrinkaa objavio

  1. Dakle, stigao je dopis od Hž-a u kojem je opisana situacija, a kazna od 300 kn je navedena kao ''dodatak po stavku 1, točki 3.4., Tarife 103'' koju na internet stranicama Hž-a nije moguće vidjeti ( http://www.hznet.hr/tarife02 ) Još piše da ako se navedeni iznos ne plati da će svoja potraživanja biti prinuđeni ostvariti sudskim putem, što će mi prouzročiti dodatne troškove.
  2. 26.4. 2012. putovala sam kući vlakom na relaciji Osijek - Virovitica, kojom prilikom sam imala kartu plaćenu samo za pola toga puta, drugim riječima ''švercala sam se'' i naišla je kontrola karata, kontrolor me zatražio osobnu, koju mu nisam pokazala, niti sam mu dala ikakav konkretniji dokument na kojem bi pisao moj jmbg, oib ili nešto Uzeo je moje ime i prezime s HŽ-ove iskaznice za mlade, s koje je najvjerovatnije zapisao i datum rođenja... Upitao me još i za adresu stanovanja, koju sam isto ''lažirala'' (krivi grad, ulica, kućni broj, dakle -sve)...nakon dulje prepirke, rekao mi je da mu se mogu javiti ako pronađem bilo kakav dokument, ili će u suprotnom za dvije stanice pozvati policiju koje će me legitimirati... Tada sam ja odmah na prvoj stanici izašla iz vlaka, misleći kako sam se ''izvukla'' Međutim, stigla mi je kazna na kućnu adresu... E sad mene zanima, imaju li oni dovoljno osnova temeljem imena i prezimena i datuma rođenja izreći mi kaznu? jer Hž-ova iskaznica je lako mogla biti izgubljena i netko drugi se mogao tom prilikom koristiti njome, što bi opravdalo to što nije dana moja točna adresa, niti bilo kakav drugi osobni dokument, tj. mogu li se žaliti na ovu ''foru''?
  3. hvala na odgovoru. puno sam se raspitivala u zadnje vrijeme, mislim da cu mamu poslati u mađarsku. tamo su zubi i do 10 puta jeftiniji nego kod nas.
  4. vidim da dugo nitko nije nista objavljivao na ovom topicu, ali se svejedno nadam da ce netko naici i odgovoriti mi. mama ima 55 godina, ispao joj je prednji zub, kaze joj zubar da joj treba 3000 kn! jer mora raditi i zube pored. da je 1000 kn, još kako tako bi skupili te novce, ali 3000 kn - nema sanse. e sad, netko mi je rekao da osiguranje pokriva troskove ako se radi o prednjim zubima. malo sam googlala ali nisam naisla na slicnu odredbu. ima li netko kakvih saznanja o tome?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija