Jump to content

juraj_

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je juraj_ objavio

  1. @Matrix možete li reći zašto je darovni ugovor nepovoljan, ili linkati nešto od te prethodne diskusije? Ovaj thread je prvi i više manje jedini relevantan rezultat na Googleu kada se napravi pretraga legalis.hr, pa bi vjerujem bilo od pomoći svakome tko naleti na ovu temu, a u ovoj je situaciji. @Moca Chino jeste li se uspjeli uknjižiti temeljem čl. 36. st.4. Obiteljskog zakona na kraju?
  2. Ova rasprava mi je potpuno bespredmetna. Teret dokazivanja takvih hipoteza nije na meni. Ja imam pisani trag da je Holdingu dostavljena ispravna adresa, i na nju mi uredno stižu računi za NUV. Ukoliko su ih oni slali na krivu adresu, ne vidim kako to može biti moj problem ili moja odgovornost.
  3. Teško ću dokazati da mi nisu ispostavili račune? Kako onda objasniti činjenicu koja je sigurno vidljiva i u njihovim poslovnim knjigama da sam im uredno podmirivao naknadu za uređenje voda za koju mi je stizao račun, a da samo nisam podmirio ta tri računa za vodu? Nepojmljivo mi je da zakon u ovakvom slučaju ne štiti potrošača.
  4. Ne znam sadržaj računa jer ih nisam primio, i to mi je problem u cijeloj priči. Tražio sam vodovod da mi ih pošalju u ponedjeljak tako da stignu tijekom tjedna dok mi je rok za podnošenje žalbe, ali oni to nisu napravili. Tako da ne znam za što sam uopće dužan... Pretpostavljam da je moguće da je tijekom 18 mjeseci u praznom stanu potrošeno 200 kn vode, a možda i nije. Ne mogu znati bez da znam specifikaciju potrošnje s računa. Pretpostavljam da će iznos na računima biti ispravan, i vjerojatno neće biti sporan. Ali ono što mi je sporno je da ja zbog njihove pogreške (nisu slali račune na adresu prijavljenu Holdingu, a nisu stigli ni u sandučić kod samog objekta) i izostanka bilo kakve komunikacije s njihove strane prije pokretanja ovrhe moram snositi trošak bilježnika.
  5. Pardon, datumi dospijeća su 19. 11., 18. 12. i 20. 01. Cijeli tjedan se natežem s njima da mi pošalju kopiju tih računa, ali još nisu.
  6. Za tri računa, 10., 11. i 12. mjesec, sa dospijećem 31. 1. Ovjerovljeni izvadak iz poslovnih knjiga u prijedlogu za ovrhu je s datumom 29. 04.
  7. Prošle godine je na mene prebačen stan darovnim ugovorom. Od tad još traje adaptacija i u stanu nitko ne živi. Sve režije sam prijavio na svoju adresu prebivališta i uredno ih plaćam. Nijedan račun za vodu nije stigao (niti na prijavljenu adresu niti na adresu stana u adaptaciji). Ja sam pretpostavio da je to zato što nije bilo nikakve potrošnje (s druge strane, kroz zbirni račun Holdinga je uredno podmirivan račun Vodovoda za naknadu za uređenje voda). Međutim, neki dan mi je stigla ovrha na iznos od 209 kuna za račun za vodu i 160 kn kn troškova javnog bilježnika, što mi je bila prva informacija da postoji bilo kakav dug prema njima. Sad ću vidjeti s njima zašto mi računi ne stižu na prijavljenu adresu, no postoji pitanje tko će snositi trošak prijedloga za ovrhu javnog bilježnika. Ima li smisla podnijeti žalbu da oni nedostavljanjem računa i izostankom bilo kakve komunikacije prije pokretanja ovrhe nisu ispunili svoje obveze prema zakonu o obveznim odnosima i zakonu o zaštiti potrošača? Argumentirati da ako su mogli vidjeti da im uredno podmirujem račun za NUV, da su mogli vidjeti da postoji problem u dostavi računa za vodu? U slučaju da podnesem žalbu javnom bilježniku, znači li to da stvar automatski ide na sud i da bih tamo mogao platiti puno više? Što mislite, isplati li se?
  8. Moram priznati da iz same činjenice gdje je predviđeno da uplatim kaznu nisam dobio nikakvu 'kreativnu' ideju kako da prođem bez plaćanja. Još se više lupam po glavi jer, kako ste to postavili, mora da je nešto očito. Pročitao sam teme "multanova" i "nečuveno..." no nisam našao ništa korisno. Imajte ipak malo obzira budući da sam brucoš i prvi mi je put da se srećem s ovakvim stvarima. Formular za podatke o vozaču je ujedino i uplatnica. Ne znam kakve bi još troškove mogao očekivati. Zbog čega ste donijeli ovako oštar zaključak? Mislite da je bilo pretijesno za pješake? Zbog čega smatrate da se stavak 2 tu ne može primijeniti? Ako sam stvarno u tolikom prekršaju naravno da sam spreman izraziti žaljenje i obećanje da to neću raditi.
  9. Kad bih imao mogućnost tako se zakonito zaustavljati usred ceste zbog vlastitih interesa naravno da bih ju iskoristio. Čovjek sam, kao i oni. Hmm, ili je možda ipak od javnog interesa da policajac bude sit da može vršiti svoju dužnost? Tražio sam uglavnom teme vezane uz kazne za zaustavljanje, ali sve se vrte oko parkiranja (ostavljanja vozila na duže vrijeme). Što se tiče tema o dostavljanju, pogledat ću, no prije vašeg odgovora plan mi je bio dostaviti istinite podatke o sebi. Ovaj vas dio nisam shvatio.
  10. Dragi forumaši pravnici, prošli mjesec sam se s očevim autom zaustavio na nogostupu (evo slike: http://i.imgur.com/gJ1lI.jpg), otrčao u kebabdžinicu u neposrednoj blizini po jelo i odmah se vratio nazad u auto. Nakon što sam u autu pojeo kebab upalio sam auto i odvezao se. Članak 82. ZSPC na koji se oni pozivaju još kaže i ovo: (2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka, na mjestima iz točke 10. ovoga članka, zaustavljanje je dopušteno ako je za kretanje pješaka ostavljeno najmanje 1,6 m širine na površini za kretanje pješaka, s tim da ta površina ne može biti uz rub kolnika. Pod istim uvjetima može se i parkirati ako je to dopušteno prometnim znakom. Sad ne znam jel tu baš ima 1,6 metara ali u svakom slučaju se dalo normalno proći (kao što se i vidi na slici) jer sam se bio približio ovim stupićima koliko sam mogao. Barem nisam kao policajci koji su jednom stali nasred ceste, upalili rotirke i išli na isti taj kebab Što sad preporučate? Koliko vidim, prvo bi žurno trebalo dostaviti podatke o vozaču tj. meni. Kako onda dalje postupiti, isplati li se ići žaliti na to, i kome? Gradskom uredu za prostorno uređenje? Ide li to onda dalje na sud? Student sam i nemam prekršaja od prije, mogu li se nadati bar opomeni? Postoji li onda rizik da bude veća kazna? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija