Jump to content

_pero_

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je _pero_ objavio

  1. ovo: Razumijem ja njezinog oca zašto je on takav kakav je i sve to mi je jasno, ali opet ne razumijem braniti kćeri koja ima 30 godina da ju ne pusti nigdje, ni do rođakinje recimo a kamoli negdje drugdje. Doma joj je situacija katastrofalna i sve je gore iz dana u dan, nema recimo maloj novaca da kupi joj pelene a njezine roditelje to nije briga, ovo: Meni se srce lomi kad ona mene nazove i kaže da nema šta jesti,da mala nema šta jesti ili da nema za pelene, ovo: Uz to, ona je dobila uvjetnu kaznu zatvora u trajanju 2 god, ništa strašno nije bilo u pitanju ovo: jer trenutno dobiva socijalnu pomoć cca 1200 kn i mala dobiva dječji doplatak. ovo: Njezina majka zna za mene i braća joj isto znaju,jedino joj je otac tvrd orah i nezna niti nemora ni znati. tino32zg, ja sam stekao dojam da ta tvoja cura ima (ili je imala) problem s drogom. dječji doplatak,socijalna pomoć je dovoljno za prehranit i obuć jedno dijete. još dodaj pomoć caritasa u odjeći i sitnim donacijama u hrani i slično.. a i ta braća i majka sigurno štogod pomognu. ona ima krov nad glavom i osiguranu egzistenciju, samo ne onakvu kakvu bi ona htjela. preseljenje u drugi grad kod tebe, njoj neće ništa promjenit osim grada ti bi se trebao što više družit s njom uživo, da je bolje upoznaš, pa tek onda razmišljati o preseljenju.
  2. radi se o II mir stupu? moguć je prijenos sredstava iz jednog u drugi mirovinski stup. pretpostavljam da sin u inozemstvu negdje legalno radi, pa tako i sebi uplaćuje mirovinsko i socijalno.. Kako se usklađujemo s evropom, tako se usklađuje i pravna praksa. Vjerojatno će sin moći novčana sredstva prebaciti u drugi mirovinski fond (u državi gdje radi), ali kod toga prijenosa se obični prvi fond naplaćuje s 5-10% naknade. Ako bi se radilo o istom fondu (istoj tvrtki) - u drugoj državi- tada bi se prijenos sredstava u principu trebao izvršiti bez naplaćivanja naknada.. Dakle, sin bi trebao pitati u svojem mirovinskom fondu ( u državi gdje živi, radi i uplaćuje) da li je moguće prenijeti sredstva iz mir.fonda iz druge države (RH).
  3. puno pitaš, a trebao bi paziti na žalbene rokove. naravo da bi trebao u žalbi navesti ono što je tebi u korist. isplativost? što ti se više isplati? imat vozačku ili nemat vozačku 6 mj?to samo ti znaš, možda možeš 6 mj normalno živit bez auta..
  4. ne, trebaš pogledati što piše u povjesnom stanju u zk. ulošku. digitalizacija je zapravo prepisivanje zem.knjige u računalo, i referent koji je prepisivao tvoj zk uložak, je iz nekog razloga otvorio još jedan. mi ovdje nismo telepati, pa ti ne možemo reći zašto.
  5. ... Krajem 1990-ih tog uloška nije bilo. Pojavio se nakon digitalizacije.... u zk ulošku, u prvom upisu mora pisat na osnovu čega je uložak otvoren. to sve ćeš pobijati u pojedinačnom ispravnom postupku. zk uložak se ne može samo zatvorit, mora postojat rješenje/odluka zem.suda, a nju ćeš dobit pojedin.ispr.postupkom
  6. prešućuješ bitne djelove.. može biti jedna čestica u dva zk uloška, obično kad se sjedinjuju čestice ili se dijele. ti bi trebao pokrenuti pojedinačni ispravni potupak i u njemu kronološki dokumentima dokazati da jedan zk uložak treba biti zatvoren.
  7. mali će te, tj tvoje autosiguranje tužiti radi naknade nematerijalne i materijalne štete. zato te prijavio policiji. ovisno o tvojoj presudi tj kazni napisat će tužbu. autoosiguranje, ovisno o iznosu odštete koju budu morali isplatiti, mogu tebi povećati premiju osiguranja ili regresno od tebe tražiti novčanu naknadu. dakle ti bi se trebao boriti za sebe, i osporavati to rješenje po prekršaju.. a ne nešto priznavati..
  8. iz vašeg šturog opisa, može se zaključiti da vaš poslodavac ne vara vas nego državu. s vama je dogovorio plaću od 2000 kn mjesečno, a kako je obavezan isplatiti plaću veću ili jednaku minimalnoj bruto plaći (2814 kn), onda on tako i vrši obračun plaće, pri čemu neto plaća ispada kao što kažete 2280 kn, pa on "višak" od 280 kn vama obustavlja po nekom osnovu. buštu imate, od bruto plaće, uplaćuje vam se cca 550-600kn za mirovinu,porez ništa, poslodavac još plaća cca 500kn za doprinose, dakle vi koštate poslodavca 2814+500=cca 3300kn mjesečno.. vi bi ste, umjesto borbe s vjetrenjačama, i s obzirom na tako skromnu plaću, trebali izboriti za povišicu makar i tih 280 kn, jer vi vašem poslodavcu sigurno privrijedite više od tih 3300 kn mjesečno.
  9. hm.. ovako. Pok. otac se više puta ženio te ima više djece iz više brakova. Posljednoj ženi je ugovorom za uzdržavanje prepisao stan (koji je zajednička imovina tj stečena s posljednom ženom). U oporuci je svim nasljednicima (i onim iz prijašnjih brakova) ostavio preostalu imovinu na jednake djelove. Naravno neki od nasljednika (iz prijašnjih brakova) se s tim ne slažu što su izjavili na ost. raspravi. Ost. sudac izdaje prvo rješenje o naslj. u kojem navedene nasljednike upućuje u parnicu kojom bi osporili ugovor o dož. uzdr. Navedeni nasljednici izgleda ne pokreću takvu parnicu (barem nisu sudu dostavili nikakav dokaz da jesu pokrenuli), te nakon 4 godine ost. sudac piše drugo rješ. o naslj. na koji se navedeni žale zbog trivijalnosti (sitne greške) u rješenju, i dalje ne pokreću parnicu. Očito je namjera navedenih nasljednika da se žale na svako rješenje o nasljeđivanju i ne pokreću parnicu te tako u beskonačno produljuju ost. postupak. Za sada ost. postupak stoji, vrijeme prolazi, i pitanje je: koji je krajnji rok za pokretanje parnice za osporavanje ugovora o uzdržavanju ostavitelja? Hvala.
  10. koji je krajnji rok za pokretanje tužbe za osporavanje ugovora o uzdržavanju ostavitelja u ostavinskom postupku? ako treba opisat ću slučaj detaljnije. hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija