Jump to content

IgorVZ

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čitam forum i ima dosta postova koji su stari, a pošto je bilo određenih promjena u zakonu, interesiraju me neke stvari pa se nadam da ću dobiti odgovore. Zaposlen sam i razmišljam o otvaranju OBRTA ili OPG-a, uglavnom bavit ću se poljoprivrednom djelatnošću, tj sadit će se trajni nasadi, znači tek za dvije godine mogli bi biti prihodi od uroda. Interesira me dali moram plaćati doprinose za zdrastveno i mirovinsko pošto sam već zaposlen i poslodavac plaća te doprinose, bilo za obrt ili opg. Jer nema mi smisla da se plaćaju dva puta puni doprinosi, sumnjam da će na temelju toga biti i veća mirovina, pitanje je dal ćemo je i mi uopšte dobivati kad ćemo u mirovinu!! Koje bi u mom slučaju bile prednosti, a koje mane otvaranja obrta odnosno OPG-a?
  2. Interesira me koliki je rok i ako uopće postoji za rješavanje žalbe na rješenje za primanje službenika u državnu službu. Naime cijela je situacija malo zamršena. Nakon testiranja i intervjua za to radno mjesto donešeno je rješenje na koje sam ja podnio žalbu i ona je usvojena, jer osoba koja je bila zaposlena provjerom sve dokumentacije zbog spomenute žalbe, nije zadovoljavala formalne uvjete za pristupanje testiranju za to radno mjesto. Nakon toga doneseno je novo rješenje kojim sam taj posao ja dobio, međutim sada se ta osoba isto tako žalila na to novo rješenje. Od zadnjeg rješenja protekla su 4 i pol mjeseca, znači plus rok za žalbu od 15 dana, znači prošla su 4 mjeseca od podnesene žalbe i ona se još nije rješila. Pa ako tko zna dal postoji rok za rješavanje žalbe ili ne, al mislim da bi rok morao postojati. Unaprijed hvala na odgovoru!! PS: ako rok postoji a on je premašen šta napraviti?!?
  3. Zanima me ako se vlasnik obrta zaposli, nakon toga znači isto tako doprinose plaća poslodavac a ne više vlasnik obrta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija