Jump to content

Nori

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Tražim preporuke za odvjetnika za napraviti nasljedničku izjavu. Hvala!
  2. Hvala na odgovoru. Laik sam skroz u ovome, pa me zanima da li takvo nešto postoji u hrvatskom pravu i ako da, kako se formira takva punomoć? Tako bi imala orijentir što u Švedskoj mogu tražiti i očekivati.
  3. Zanima me kako funkcionira davanje punomoći trećoj osobi kod vođenja ostavinskog postupka. Radi se o tome da nam je majka umrla u Švedskoj, mi djeca živimo u Hrvatskoj, i sada bi nas treća osoba, rođakinja od majčinog supruga, trebala zastupati u Švedskoj u vođenju ostavinskog postupka. Budući da se ne poznajemo dobro htjeli bi izbjeći mogućnost da ona sa tom punomoći može odlučivati o raspodjeli imovine, već da nas samo ima pravo zastupati u toj raspodjeli. Kako to ide sa punomoćima i da li se može takva punomoć napraviti? Npr. kada odvjetnik zastupa klijenta on isto mora imati punomoć, ali pretpostavljam da je na neki način ograničen da svojevoljno napravi raspodjelu imovine u tuđu korist, ili nije? Ona nam je poslala šprancu punomoći gdje stoji ovo: Ovim dajem punomoć za zastupanje mene kao suvlasnika na navedenoj ostavini, što uključuje pravo sudjelovanja i nadzora mog prava u ostavinskom postupku te upravljanja imovinom i obvezama ostavine do prestanka ostavine. Unaprijed hvala!
  4. Da li stanar smije postaviti reklamu na svoj balkon ili prozor bez suglasnosti stanara?
  5. u sličnoj situaciji sam znam da se može podnijeti zahtjev za ovrhu za neisplaćene plaće, zahtjev se predaje sudu, a sud prosljeđuje fini. Fina direktno sjeda na račun firme, i čim sjednu neki novci najprije se podmiruje država, a zatim radnici. Međutim koliko god sam proučavala nitko mi nije dao okvirno vrijeme koliko to može trajati, čisto onako iz prakse... Jedino sam na nekom forumu našla da je cura prije nekih 9 mjeseci podnesla zahtjev i da jos tvrtkin račun nije blokiran. Za stečaj sam dobila ovaj link (i upravo proučavam): http://www.tszg.hr/cro/TSZG/Djelokrug-Suda/Stecaj/Vodic-kroz-stecajni-postupak (trenutačno ne radi) Ovdje isto ima neki vodič: vodič kroz stečajni postupak
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija