Jump to content

MaBi

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Može! Udruga može biti poslodavac kao i bilo koja druga pravna osoba. Ono što je bitno jest da je u statutu udruge predviđeno zapošljavanje članova udruge ili pojedine funkcije (npr. tajnika udruge). Minimalac i doprinosi su kao i svugdje drugdje. Znači prvo provjerite statut! Ako nema odredbe koja se odnosi na zapošljavanje, tad ju dodajte i prijavite izmjenu statuta nadležnom tijelu. Nakon što je odobreno ide standardan postupak...ugovor o radu, prijava na mirovinsko, zdravstveno itd. S tim da bih vam preporučila da pogledate na webu od burze mjere za poticanje zapošljavanja. Ne znam dal je još uvijek aktivno ali osobama koje su na burzi 12mj i više može se (su)financirati zapošljavanje u udruzi prvih 6mj. Sretno!
  2. Ispricavam se za nepodudarnost naslova sa temom. Prije postavljanja teme trazila sam po forumu ima li mozda negdje odgovor pa je nekom preporucena ta tuzba. Hvala Vam na brzom odgovoru. Dosla sam do dodatnih informacija o stanu i cini mi se da je u stanu bio zasticeni najmoprimac (stan u staroj zgradi, nacionalizacija,pa vracen pa sad naslijeđen). To sam zakljucila na temelju racuna za pricuvu na kojem pise da u stanu stanuje osoba XX. Ostali racuni mi nisu dostupni.Konkretno me zanima tko plaća njihove dugove prije nego udem u posjed ili od koga mogu tražiti plaćanje tih dugova nastalih do danas (dal od Grada Zagreba ili)? Za dug ostavitelja nije problem.
  3. Na temelju oporuke naslijedila sam stan, upisala se kao vlasnik i u tome djelu sve stima i sve je crno na bijelo. Naslijedila sam ga od osobe koja je dosta dugo zivjela u inozemstvu. Po pricama susjeda...U njegovom odsutstvu u taj stan se uselila neka XY obitelj koja je tu zivjela par godina. Nakon njih unutra je bila neka starija zena. Međutim unazad 4g tamo vise nikoga nema. Kroz prozor se moze vidjeti namjestaj ali vidi se da je sve zapusteno i nema nikakve naznake da netko tamo boravi. Naravno...svih ovih godina nitko nije placao rezije S obzirom da sam sad vlasnik htjela bih uci u posjed stana. Međutim, nema mi smisla dizati rei vindikaciju kad prakticki nema posjednika unatrag 4g. Koje korake bi trebala poduzeti a da pravno gledano sve bude cisto i da me ne terete za sve te rezije?
  4. Postupak se pokrece pred nadleznim opcinskim sudom. Ono sto je super jest da se kod klevete primjenjuje presumpcija cestitosti tuzitelja.. u prijevodu optuzena ce morat dokazati da je ono sto ona tvrdi istinito. Dakle, Vi kao tuzitelj ne morate dokazivati da je klevetnicka tvrdnja lazna .
  5. Samo podnosenje izvanrednog pravnog lijeka nista ne znaci za pravomocnu presudu i njeno izvrsenje. Sve dok se povodom ulozenog pravnog lijeka ne odluci drugacije presuda se uzima kao istinita. Podnosenje izvanrednog lijeka znaci samo pokretanje postupka za preispitivanje te presude/kaznenog postupka s obzirom na navodnu povredu.
  6. Ukoliko bi i doslo do promjene optuznice, Vama se na teret nikad ne moze staviti teze dijelo od onog koje vam je prvotno stavljeno na teret.
  7. Ignorantia juris non excusat (doslovni prijevod nepoznavanje prava ne ispricava) tj. nece vam odobriti zalbu ako se pozovete na nepoznavanje zakona jer su oni svi javno objavljeni i dostupni svima. Nazalost, mislim da vam ne gine placanje poreza.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija