Jump to content

Malaobitelj

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li banka prihvaca sudsku odluku? Kako to funkcionira sa bankom?
  2. Vjerojatno je tako i nedvojbeno utvrđeno u postupku da ste se kretali u suprotnom, odnosno zabranjenom smjeru.
  3. U prekršajnom postupku će nazočiti i predstavnik policije uz oba policijska službenika, bez obzira na raniju prijavljivanost, malo je vjerojatno da će biti ičeg "olakotnog" a raspravi.
  4. Veeeelika glupost! Dio čl. 217. zakona o sig.prom.na cestama: - B, spadaju motorna vozila, osim vozila A1, A2, A, F, G i M kategorije čija najveća dopuštena masa ne prelazi 3.500 kg i koja su dizajnirana i konstruirana za prijevoz ne više od 8 putnika, ne računajući sjedalo za vozača; motorna vozila ove kategorije mogu biti u kombinaciji s priključnim vozilom čija najveća dopuštena masa ne prelazi 750 kg, – B+E, spadaju kombinacije vozila koje se sastoje od vučnog vozila B kategorije i priključnog vozila, pri čemu najveća dopuštena masa priključnog vozila ne prelazi 3.500 kg, – C1, spadaju motorna vozila do 7.500 kg najveće dopuštene mase, – C1+E, spadaju vučna vozila kategorije C1 i priključna vozila čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg, s time da najveća dopuštena masa tako nastale kombinacije vučnog i priključnog vozila ne smije prelaziti 12.000 kg, – C, spadaju motorna vozila čija je najveća dopuštena masa iznad 7.500 kg, – C+E, spadaju skupine vozila koje se sastoje od vučnoga motornog vozila C kategorije i priključnog vozila čija najveća dopuštena masa iznosi više od 750 kg, – D, spadaju motorna vozila za prijevoz osoba koja osim sjedala za vozača imaju više od osam sjedala,
  5. Ako ste doista upravljali vozilom a pol.službenik vas je zaustavio, tj. to i utvrdio, bez obzira na činjenicu da se radi o pogrešnoj konstataciji obilježja vozila kojim ste upravljali, prekršaj stoji. Ako je činjenica da uopće niste počinili prekršaj, da niste uopće upravljali, tada se radi o nečem drugom.
  6. Poštovanje, učestvovao sam u svojstvu vozača u prometnoj nesreći, koju je drugi vozač prouzročio oduzevši prednost prolaza, te sam zadobio tjelesne ozljede, trzajnu ozljedu vrata, natuk glave, koljena i lakta. Ozljede su konstatirane na hitnoj pomoći a ozljeda vrata dodatno i kod ortopeda, koji me pregledao istog dana i potom još jednom nakon tri dana. Policija je vršila očevid, na bolovanju nisam bio, ozljede nisu liječnici kvalificirali (nema kvalifikacije lake ili teške ozljede). Podnio sam odštetni zahtjev Jadranskom osiguranju, a oni su pisano odgovorili da je odštetni zahtjev pravno neosnovan jer prema nalazu i mišljenju liječnika cenzora, nisam zadobio tjelesnu ozljedu u sudsko-medicinskom smislu. Ne razumijem navedeno, da nisam zadobio tjelesnu ozljedu u sudsko-medicinskom smislu. Zar ne ostvarujem nikakvu novčanu naknadu? Da li je netko bio u sličnoj situaciji, kako da riješim dalje zahtjev.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija