Jump to content

Stoosam

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ma mislim da to ne bi trebalo biti tako. Prema Zakonu o radu čl. 61. st. 1. "Puno radno vrijeme radnika ne može biti duže od četrdeset sati tjedno.". U mom ugovoru o radu stoji da radim 20 sati tjedno, a ne 4 sata dnevno. Što znači da mogu raditi i 2 dana po 8 sati i jedan 4 sata i opet sam na polovici punog radnog vremena, odnosno 20 sati.
  2. Da. Svakako sam namjeravao uputiti pismeni zahtjev za objašnjenje. Tražim danas cijeli dan po zakonima, pravilnicima, uredbama, odlukama i sličnim zbrkama nekakvu pisanu odredbu o tome i nigdje nisam naišao na neku odredbu koja bi opravdala ovu službenikovu tvrdnju. Hvala vam na brzom odgovoru. Pozdrav.
  3. Poštovani Prof, Podnio sam zahtjev za prijevremenu starosnu mirovinu i dobio sam rješenje da mi se to pravo i priznaje od 1.1.22. I upravo danas primih od HZMO obavijest da mogu izabrati hoću li primati mirovinu prema ZOHB ili prema ZOMO. I meni ispada povoljnija ova braniteljska. Malo je falilo da ja to zaokružim i pošaljem, međutim ne da mi vrag mira, te ja nazvah potpisanog službenika. Spomenem mu da sam nastavio raditi do pola punoga radnog vremena, a on meni ni pet ni šest, nego: dragi gospon onda vam je ova braniteljska mirovina manja za 700 kn. Na moj upit zašto je to tako, upusti se on u zakukuljenu birokratsku terminologiju, za koju ja u tom trenutku nisam bio pripremljen. Nakon razgovora zaguglah malo i nađem čl. 29. st. 1. ZOHB gdje piše da ukoliko se korisnik zaposli do polovice punog radnog vremena isplata mirovine se ne obustavlja NITI SE SMANJUJE. Imate li kakva saznanja na osnovi čega bi mi utvrđen iznos mirovine u ovom slučaju bio umanjen? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija