Jump to content

manca

Korisnik
 • Broj objava

  78
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O manca

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Molim Vas za pomoć.Moj suprug je prodao jednostavni stečaj potrošaca.Racun je deblokiran nakon pravomoćnosti sudskog rješenja.Klijent je OTP banke. Kada mu je issplacen osobni dohodak dodao je u istu banku poduci sredstva.Tada mu je rečeno da je blokiran od strane OTP banke kod 2010 godine.Sa deblokiranog računa su naplatili ta " blokirana" sredstva.Drugi dan je suprug donio u banku na uvid sudsko rješenje iz kojeg je vidljivo da su oni vjerovnici na koje je suprug kao potrosac oslobodjen od obaveza Njihov odgovor je da donese nalog od Suda iz kojeg je vidljivo da mu oni moraju vratiti sredstva na račun.Nakon razgovora sa sutkinjom koja je radila stečaj , dobili smo( od sutkinje) informaciju da je rješenje jedini nalog po kojemu oni moraju postupiti.Uputila nas je na FIN-u.Molim Vas neki pravni savjet ; sto nam je vinuti? Zaboravila sam napomenuti da se nisu kao vjerovnici začuli na pokretanje stečaja , iako su imali pravo na takvu s obzirom da je na e oglasnoj ploči Suda oglas stajao 40 dana.Zaboravih napomenuti da , kada su dobili rješenje od supruga na uvid koje su iskopirali, da su reagirali na način " nismo imali rješenje kada smo blokirali račun".Pravomoćnost rješenja je nastupila 24.2.2020,a suprug 9.3.2020 nije mogao poduci zbog njihove blokade svoja sredstva.Kako postupati dalje? Hvala.Oprostite na opširnosti.
 2. Molim informaciju; da li FIN-a odmah po izreci pravomoćnosti Rješenja o pokretanju i zaključivanju jednostavnog stečaja potrošača, mora izvršiti deblokadu računa? Hvala LP
 3. manca

  ovrha

  Da li se na temelju javnobilježničke ovrhe može sprovesti ovrha na plaći? Da li će se mom suprugu skidati taj neki iznos sa zagarntiranog dijela plaće od 4.200,00 kn?Može li škola tu ovrhu poslati na FINU?
 4. Možete li mi , molim Vas, reci koliki je neoporezivi dio? I na koji članak i točku Zakona da se pozovem? Jubilarnu nagradu dobivam za 5 godina rada u istoj ustanovi.
 5. Da li se jubilarna nagrada može isplatiti na zaštićeni račun? Hvala.
 6. manca

  ovrha

  Zaprimilo je ovrhu od javnog bilježnika. Dug je od 2008 god.Ne mogu u očevidniku naći taj dug.Radi se o Tele 2. Na adresu nismo ništa dobili.Dli u računovodstvu moraju postupit po javnobilježničkom pismenu?
 7. Molim Vas za odgovor, moj suprug radi u školi i posjeduje zaštićeni račun. Računovodstvo u školi dobilo je poziv od odvjetnika teleoperatera da usteže dio sredstava mom suprugu sa računa i uplačuje na njihov račun u svrhu otplate duga iz 2008. g.Taj je dug evidentiran na FINI . Da li računovodstvo ima zakonske obaveze postupiti po zahtjevu teleoperatera? Hvala.
 8. da se otvara i zaključuje jednostavni stečaj potrošača, te da se oslobađam potraživanja od preostalih obaveza u iznos ukupnom iznosu od 3.377,49 kn
 9. Piše: "Prema odredbi članka 79. a stavak 2. Zakona o stečaju potrošača NN...............jednostavni postupak stečaja potrošača može se provesti nad imovinom potrošača ako: -u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje koji vodiFINA na dan otvaranja postupka stečaja potrošača ima jednu ili više evidentiranih osnova za plaćanje radi prisilnog ostvarenja trađbina u iznosu do 20.000 kn sa osnova glavnice ako -je razdoblje u kojem je potrošač imao jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje neprekinuto trajalo duže od tri godine."Hvala Vam na interesu.Bila bih Vam jako zahvalna na savjetodavnoj pomoći.
 10. Molim možete li mi pojasniti neke činjenice vezane uz stečaj potrošača . Probat ću ukratko,iako sam zbunjena i već sam počela sumnjati u svoj zdrav razum.Dakle, imam rješenje sa Suda da je zaključen stečaj potrošača. Račun je Fin-a deblokirala.E , sada, 4.2. stiže poruka o blokadi računa od strane tele operatera po rješenju it 2011.Utipkam broj ovrhe preko e spisa i vidim da nisam stranka u postupku.Jučer dođem na Fin-u i gospođa mi kaže da sam blokirana po ovršnoj ispravi koju je izdao javni bilježnik i to još 2010. god.i da sam trebala tražiti zastaru jer se teleoperateri i ini mogu pokušati naplatiti u roku od tri godine nakon što je stečaj proveden.Službenica je bila toliko grlata dok jje objašnjavala moju situaciju da mi je bilo neugodno, jer su u jednom trenutku svi počeli zuriti u mene kao da sam, ne znam, vanzemaljac.Blokirana sam oko 7000 dana.Pitam gospođu, postoji li možda mogućnost ponoviti postupak?. Ne.Meni je stečaj proveden po jednoj , jedinoj osnovi u visini 3.000 kn.Limit je 20.000 kn za pokretanje postupka. Nekako mislim da tu nešto nije napravljeno kako treba. Tražim od Vas pomoć, savjet. Nemam primanja. hvala.
 11. manca

  HRT placanje pristojbe

  31.8-2017. posjetio me je kontrolorHRT-a.Imali smo odjavljeni prijemnik. Nisam ništa potpisala.Dobila sam danas poziv za Sud.Postoji li mogućnost zastare, s obzirom da je prošlo 2,5 g.
 12. Poštovanje, Molim Vas za odgovor. Jesam li dužna plaćati HRT-u pristojbu ukoliko imam telekomunikacijske usluge i televiziju od drugog operatera? Hvala.LP
 13. Pozdrav, molim Vas za informaciju;da li postoji zakonski rok u kojem sudac mora donijeti presudu o zaključivanju jednostavnog stečaja potrošača? Što se dogadja ako se u Ocevidniku iz FIN-e u međuvremenu, dok je postupak u tijeku, pojavi još jedna ovrha? Hvala
 14. s obzirom da je moje rješenje o stećaju pravomoćno ,mogu li mi zablokirati račun,iako su dio stečajnog otpisa.
×
×
 • Napravi novi...