Jump to content

JozoO

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je JozoO objavio

  1. Dakle još jedan primjer gdje pravo nije pravda i gdje određeni pojedinci mogu nametati svoju volju jednostavnim izgovorom "to drvo je bilo staro....to što ti želiš hlad, nije me briga". Stan sam kupio prije svega zbog zelenila kojim je zgrada bila okružena, a jedna osoba ju dizajnira prema svojem ukusu.
  2. OK. Nisam znao da ima pravo na temelju svojih ideja mjenjati nešto čemu sam i ja suvlasnik bez da me (i ostale suvlasnike) pita. Pa, mislim da ako sam i ja suvlasnik i koristim zelenu površinu, ne moram biti u nemilosti ideja jedne osobe. Hvala Vam na odgovorima.
  3. GSKG je upravitelj. Dakle, mogao bih njih pitati. Koliko sam čuo od tvrtke, predstavnik stanara je tražio ponudu, tvrtka koja ima ugovor o mjesečnom održavanju ponudila cijenu dodatnih radova, a predstavnik prihvatio i definirao što se točno mjenja u okolišu. Mene konkretno smeta što na moje pitanje njemu zašto se sječe sva vegetacija te možemo li ostaviti dio koji je zeleni zid prema prometnici njegov odgovor "...ipak idemo sa rezanjem svega jer je staro i tu je razgovor prekinut". Dodatno pitanje jest...smijem li sad ja posaditi dva drveta o svom trošku? Pretpostavljam da ne smijem, ali s obzirom da su neki susjedi prije godinu dana već posadili nekoliko, imam izgovor za jednakim pravom.
  4. Odgovor pravnice za one koji će ovo možda čitati: "prava i obveze predstavnika suvlasnika su utvrđene Međuvlasničkim ugovorima". Moje drugo pitanje ovdje za čitatelje: Da li predstavnik stanara ima obavezu meni kao novopridošlici u zgradu nakon kupnje stana dati Međuvlasnički ugovor? Od prethodnog vlasnika ga nisam dobio.
  5. Poštovani, Da li predstavnik stanara ima pravo bez pristanka suvalsnika uređivati okolicu zdrade prema svojim preferencijama? Tj. davati upute tvrtki koju je angažirao da uređuje okoliš. Plaćeno je iz pričuve i ti radovi nisu usuglašeni sa ostalim suvlasnicima. Upute su tipa, srušiti drveća, posaditi cvijeće... Lp Jozo
  6. Pronašao sam nešto što polovično daje odgovor. Napisat ću ovdje, možda nekad nekom pomogne. Članak 46 Stavak 3. "Zakona o obaveznom zdravstvenom osiguranju" Kada izabrani doktor utvrdi da se zdravstveno stanje osiguranika, čija privremena nesposobnost traje neprekidno najmanje šest mjeseci, poboljšalo i da bi rad u polovici punog radnog vremena bio koristan za brže uspostavljanje pune radne sposobnosti osiguranika, izabrani doktor može odrediti da osiguranik određeno vrijeme radi polovicu punog radnog vremena, ali ne duže od 60 dana. Pretpostavljam da se nakon isteka ovih 60 dana (ukoliko se poslodavac slaže) može potpisati aneks ugovora o radu na pola radnog vremena i tako nastaviti raditi pola radnog vremena? Lp
  7. Pozdrav, Molim za informaciju. Osoba je na bolovanju gotovo 3 godine. I dalje nije u mogućnosti u potpunosti obavljati svoj posao. Željela bi se vratiti i dogovoriti s poslodavcem rad na pola radnog vremena kako bi se postepeno uključila i s vremenom (kad bude mogla) vratila na puno radno vrijeme. Pitanje jest: da li je rad na pola radnog vremena moguć na neodređen broj mjeseci? Doktorica opće prakse koja je otvorila bolovanje govori da je ovakav rad moguć samo na dva mjeseca i da se onda mora vratiti na puno radno vrijeme. (?!?) Unaprijed hvala na odgovorima. Pozdrav!
  8. Ovo jesu točne informacije, ali možda ne dovoljno detaljne. Dakle, kronološki: Na čuvanje trudnoće supruga odlazi 8.2010. Porod 2.2011. (nakon tri tjedna završava u ponovo u bolnici) 4.2011. odlazak na bolovanje i istog dana sam ja otišao na rodiljni dopust. 8.2011. dijete navršava 6.mjeseci i meni se prekida obavezni rodiljni dopust (vraćam se na posao), a supruga ostaje na bolovanju. Moje pitanje je bilo usmjereno na temelju čega se izračunava naknada? Primici zadnjih x mjeseci? Pitam ovdje jer me zanima "drugo, neovisno, mišljenje". Lp
  9. Poštovani, Molim informaciju oko naknade za bolovanje. Supruga mi je zaposlena na neodređeno, otišla je na čuvanje trudnoće zbog komplikacija, nakon toga rodila i dva tjedna kasnije završila ponovo u bolnici na intenzivnoj. Dakle otvorila je bolovanje, a ja sam isti dan otvorio rodiljni dopust na kojem sam bio do djetetova 6mjeseca. Supruga se, nakon operacije vratila iz bolnice, ali simptomi koji su ostali ju spriječavaju u obavljanju posla te je i dalje na bolovanju dok se ne povuku. Naknadu za bolovanje prima u iznosu oko 1600 kn (prethodna bruto oko 8000). Iznenađen sam iznosom. Na jednom drugom mjestu sam dobio telefonski informaciju da je ona takva jer je na bolovanje otišla s porodiljnog pa je računica drugačija. 1. Znači, nemaš sreće i "kažnjen si" (uvjetno rečeno), ako se razboliš na porodiljnom? te 2.Gdje se može pogledati postupak/tablica/formula izračuna naknada? Hvala unaprijed. Lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija