Jump to content

Risky73

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo malo kasno no možda nekom drugom bude nešto značilo. Zakon o održivom gospodarenju otpadom NN 94/13 je donesen u 7. mjesecu 2013. i on propisuje da se ne smije račun ispostavljati po kvadraturi stambenog prostora. No naravno, to u Hrvatskoj ne znači ništa, ovdje zakoni imaju slobodnu interpretaciju. Ja sam se kvačio na osnovu ovoga na svim razinama sa Holding Zagreb i zatim išao na državni inspektorat i ... I sad mi došlo upozorenje pred ovrhu, vjerojatno ću to platiti jer sam kao pojedinac nemoćan pred državom čiji pravni sustav funkcionira samo za odabrane. No mislim da sam već skupio dovoljno materijala da se obratim sudu u EU na kojem RH kontinuirano gubi procese, s obzirom da ovdje Republika Hrvatska otvoreno ignorira zakon donesen u sklopu predpristupnih pregovora. Ajde da probam nešto i zaraditi na ovoj kaljuži od pravnog sustava
  2. Pretragom na forumu nisam nasao ovu temu pa ju zato otvaram. Nasljedio sam odredene nekretnine, i na njima stoji zabiljeska lokalne socijalne skrbi nastala pruzanjem socijalne pomoci preminulom vlasniku. S obzirom da sam dugotrajno nezaposlen i slabog imovinskog stanja dao sam zahtjev socijalnoj skrbi za skidanje zabiljeske na tu osnovu. Nakon brojnih pogurivanja ovog slučaja (nažalost u HR ovo ne ide automatizmom) slucaj je došao na rjesavanje na ministarstvo socijalne srbi. U dva odvojena telefonska razgovora (u razmaku od par tjedana) sa ministarstvom socijalne skrbi receno mi je da je zakonski rok za rjesavanje ovog slucaja u ministarstvu 2 mjeseca. 2 mjeseca su prosla i slucaj nije rijesen, te sam osobno otisao u ministarstvo i tamo se susreo sa osobom koja rješava te slucajeve (jedna osoba za cijelu državu i sve takve slucajeve!) te je ona ustvrdila da nema zakonski rok za rjesavanje ovog slucaja no da ce zbog mog imovnog stanja pokušati to rješiti u kracem roku (navela je i tocan rok). Ukoliko se slucaj rijesi u tom roku ja cu biti zadovoljan i necu se dalje baviti njime. No ja pretpostavljam da to nece biti rijeseno u tom roku, i molio bih informaciju da li postoji institucija kojoj se mogu obratiti u ovom slucaju, a s obzirom da smo u EU da li postoji neka njihova institucija kojoj se moze prijaviti da drzavna institucija u RH krsi vlastite zakone?
  3. Unaprijed se ispricavam ako je ovo pitanje vec bilo postavljeno. Radi se o tome da radim oporuku i medu ostalim imam jednu nekretninu u kojoj zivi jedna starija osoba. Toj starijoj osobi ne bih ostavio tu nekretninu u nasljedstvo, no volio bih na neki nacin preko oporuke osigurati da ju nasljednik ne smije ni na koji nacin uznemiravati dok je ta starija osoba ziva. Da li je to moguce?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija