Jump to content

porculan

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je porculan objavio

  1. Da ukoliko platite iznos od 5% procjenjenog iznosa to je to, ukoliko kupac ima pravo stjecanja nekretnine u RH, što je ponekad uvjetovano posebnom dozvolom za razliku od stranih firmi. Rješenje o oslobađanju od plaćanja poreza je ukinuto jer stjecatelj koji se pozove na oslobađanje od plaćanja poreza iz razloga kojeg navodite ne smije po zakonu tu nekretninu prodati u narednih 5 godina, ili mu se naplaćuje porez u iznosu u kojem je oslobođen. Porezna uprava ima pravo izvršiti procjenu vrijednosti nekretnine u slučaju da je ugovorena cijena manja od tržišne vrijednosti iste. Naime ukoliko PU ima u svjoj evidenciji ugovor o kupoprodaji slične nekretnine na istom području po višoj cijeni od one koja je navedena u vašem ugovoru , poreznu osnovicu određuje po toj višoj cijeni. Naravno, u tom slučaju žalba na rješenje o razrezu poreza po procjenjenoj poreznoj osnovici odgađa izvršenje istog, dok u slučaju da PU prihvati ugovorenu cijenu nema odgode izvršenja na osnovi žalbe. Prema tome ili platite sad po procjeni ili se žalite i ako usvoje žalbu ide iz početka ( nadamo se do zastare) ili u slučaju da vam odbiju žalbu platite po završetku drugostupanjskog postupka ( u pravilu za 2-3 godine). naravno PAZITE NA ROKOVE!!!
  2. kako doć do skripte za carinu???
  3. porculan

    odakle nam lova

    Može li mi netko objasniti? Jučer je izašao natječaj za sudskog savjetnika na općinskom sudu u Supetru i poštovana gospoda zahtjevaju da sva dokumentacija uz prijavu bude u originalu ili ovjerenoj preslici. Zanima me kako oni zamišljaju da jedan nezaposleni pravnik nabavi sredstva za sve te ovjere kad se zna da je cijena jedne 50 kuna, a treba poslati nekih 6-7 dokumenata.
  4. porculan

    Molim vas za savjet!

    ako ne probaš nećeš ni znati. Što se triče pravosudsnog nije tako strasno , ima jako puno za naučiti, ali i to je za ljude, može se. Međutim, ako već sad sumnjaš u svoju zainteresiranost, onda je pravo pitanje da li da nastavim sa pravom ili ne, jer ni u privredi nije nista puno lakse , a birokracija je samo dosadnija i suhoparnija od odvjetništva jer u pravilu nije raznovrsna u pogledu pravnih poslova i postupaka. Pa ti sad vidi.
  5. testiranje je 06.03.07. u 8 i 15 iz ustavnog ustrojstva RH, a razgovor sa kadidatima koji su zadovoljili u 9 i 30 istog dana. Nisu lji brzi u provjeri ?!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija