Jump to content

tizia

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim Vas hitan odgovor Zaposlena sam u privatnoj firmi skoro tri godine. Jučer mi je istekao ugovor o radu. Posslodavac mi nudi ugovor na neodređeno uz uvje da potpišem bjanko sporazumni raskid ugovora kako bi se on unaprijed zaštitio od nekih mojih potraživanja u budućnosti???
  2. Hvala, znam da je 51% udjela u vlasništvu dovoljno za izglasavanje. Na tom sastanku ih nije bilo 51% nego se naknadno glasalo na način da je svakom stanaru u poštanski sandučić ubačen listić koji izgleda otprlike ovako Slažem sa svim točkama __________ potpis suvlasnika Slažem se samo s ovim točkama_________ potpis suvlasnika Točke po kojima se treba glasati stavljene su na oglasnu ploču s tim da se pod jednom točkom nalazi više prijedloga. Ne razumijem zašto se zaključci i prijedlozi za glasanje sa sastanka ne ubace svakom stanaru u poštanski sandučić ( toner se kupuje iz pričuve).Postoji li kakav propis o tome? Hvala!
  3. Hvala. Koliko stanara treba biti na sastanku da bi sastanak imao legitimitet 1/3 ili više po udjelu u vlasništvu? Mora li ovlašteni predstavnik svakom stanaru dati zaključke sa sastanka?
  4. Nedavno je odražan sastanak suvlasnika u zgradi od 52 stana, sastanku je prisustvovalo njih 15. Je li taj sastanak pravovaljan? Mora li predstavnik stanara svakom stanaru ubaciti u poštanski sandučić zaključke sa sastanka i točke o kojima bi trebalo glasovati ili je dovoljno da na listić napiše: Slažem se sa svim točkama___________ potpis 2. Slažem se samo sa ovim točkama___________potpis????
  5. Sličan primjer. Pauk digne auto. Suprug je vozio i podignuo auto, on je potisan na zapisniku meni kao vlasniku vozila pošalju nalog za ovrhu. Uložila sam žalbu sud je prihvatio i zakazao raspravu. Na raspravi nisam bila opravdala sam izostanak. Prije dva dana došlo mi je rješenje da moram platiti kaznu sa zakonskim kamatama plus sudski troškovi i da od supruga tražim odštetu. Postoji li u zakonu odredba po kojoj kaznu plaća onaj tko je vozio a ne vlasnik?
  6. Hvala. Ima li netko takvo isustvo sa zagrebparkingom?
  7. Molim pomoć U četvrtom mjesecu 2005. god. pauk je dignuo auto . Auto je vozio moj suprug. Prošle godine došlo mi je rješenje za ovrhu na koje sam se žalila i općinski sud je zakazao novu raspravu koja je održana 14.12.2007. Na raspravi nisam bila. Opravdala sam izostanak. Jučer mi je došlo rješenje da moram platit zagrebparkingu 500 kn i zatezne kamate plus sudski troškovi. Kako je na ovrhu žalba opravdana i ukinuta ovrha, a sada mi kažu da ipak ja moram platit kao vlasnik vozila iako je na slici i potpisu suprug. Ima li smisla opet žalba ili će možda doć zastara. :hvala:
  8. Hvala. Nadam se da ću uspjet, ako ništa drugo odgodit pa možda dođe do zastare, a ako ne platit pa gotovo.
  9. Ma nije problem napisat Žalbu.... samo na šta se ja tu imam žalit zamjenjuje mi se novčana kazna kaznom zatvora, a ja se nisam pojavila na sudu da se izjasnim za rad za opće dobro. Nikad nisam bila u ovakvoj situaciji. Ako imaš nekakav prijedlog što bi mogla napisat kao razlog žalbe molim napiši. Inače kazna je 400 kn ili da ja to platim pa sam na miru. Ako je netko imao takva iskustva mogao bi napisat kako se žalit na ništa.... kad sam sama kriva nisam platila, a ni došla na sud izjavit da pristajem na rad za opće dobro pa je to sad zamjenjeno kaznom zatvora od 3 dana
  10. Krivo sam napisala rok za žalbu je 8 dana, a ne tri. Prvi put sam u ovoj situaciji i nemam pojma što bi trebala napisati u žalbi, osim da ću priložiti rješenje od centra za socijalnu skrb gdje piše da je djetetu određena invalidnost i da mu je potrebna stalna briga i skrb dijete ima dvije godine, a i prometna je bila dok sam dijete vozila u bolnicu. Hvala na savjetu.
  11. Jučer sam dobila rješenje o izdržavanju kazne zatvora u trjanju od tri dana. Nisam se odazvala pozivu na sud da se izjasnim pristajem li na rad za opće dobro u zamjenu za kaznu od 400 kn. Imam pravo žalbe visokom prekršajnom sudu u roku od tri dana. Kazna je za prometni prekršaj. Imam dijete koje ima težih poteškoća sa zdravljem. Ima li smisla žalba i kako ju sastaviti da mi preinače kaznu u rad za opće dobro. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija