Jump to content

bird

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bird objavio

  1. Ja sam uradio ovako. Platio sam 500 kn za premještaj vozila. Zatim sam u prekršajnom postupku (opisano u gornjem postu od 16.01.2013.) bio oslobođen, te je sud rekao da zbog nedostatka dokaza sam nevin, naime oni moraju dokazati da je to zelena površina,a oni to nisu uradili. Zatim u gradu Zagrebu SEKTOr ZA KOMUNALNO I PROMETNO REDARSTVO, odjel za komunalno redartvo (jer se radi o zelenoj površini) napiše se dopis u kojem se traži povrat tih 500 kn, prilože se presuda, uplatnica (na kojoj je vidljiva vaša uplatnica za troškove premještanja), te kopija tekućeg raćuna. Oni vam tada pokreću proceduru sa ZG-parkingom i isplaćuju na raćun tih 500kn za premještanje vozila. Samo kod mene je taj postupak trajao jedno 3 mjeseca, uopće mi nisu odgovarali pismeno i trebao sam ih zvat jedno 4-5 puta, pričati sa pravnicom i računovodstvom . Oni cijelo vrijeme govore da je to standard procedura. 2. Način: Mogu se ne platiti ti troškovi za premještanje vozila i ući u prekršajni postupak. Problem je što prekršajni postupak može trajati i godinu dana, a troškove oni traže pod prijetnjom ovrhe. Sad ne znam jel se stigne završiti prekršajni postupak, prije nego njima ovrha uznapreduje. Nakon što se dobije prekršajni postupak šalje se presuda i postupak naplate premještanja vozila se obustavlja.
  2. Auto mi je digao pauk sa navodne javne zelene površine i uspio sam se obraniti na sudu, nisam platio kaznu. Naime bio sam se parkirao između ograde jednog dvorišta i stupa javne rasvjete. Pola auta mi je bilo na travi, dio na kolniku. Optužilo me da sam parkiran na javnoj zelenoj površini. Branio sam se tako da sam tvrdio da to nije javna zelena površina niti po jednom kriteriju koji je naveden u Odluci o komunalnom redu po kojoj se javne zelene površine smatraju: "parkovi, drvoredi, dječja igrališta, travnjaci, staze, zemljišni pojasevi uz javnoprometne površine na kojima je zasađeno zelenilo, zelene otoke, kazete, zelene površine uz objekte javne namjene, te odmorišta i staze koje su sastavni dio zelenih površina." Priložio sam svoje slike mjesta i dodao da na sporna površina nije održavana, niti je na njoj išta zasađeno, te da sam se tu redovito ranije parkirao. Sudac mora sa sigurnošću utvrditi da se radi o javnoj zelenoj površini te je Odsjeku za zelene površine, Gradskog ureda za prostorno uređenje.... uputio upit da li se u konkretnom slučaju radi o javnoj zelenoj površini zajedno sa slikama. Oni mu nisu ništa odgovorili 2 mjeseca, te temeljem načela "in dubio pro reo" - u slučaju sumnje u korist okrivljenika oslobođen sam. Što bi značilo da sudac sa sigurnošću mora utvrditi da li se u konkretnom slučaju radi o javnoj zelenoj površini, ako je sumnja slobodni ste.
  3. bird

    Šebetić i partneri

    Radio sam neko kraće vrijeme kod Damira šebetića i mogu reći da sam sretan što više ne radim. inaće čovjek svako malo mjenja vježbenike. Radno vrijeme od 8-17h službeno s time da se od vas očekuje da ostanete najmanje do 18 h, a koji put i duže. Postoji mogućnost da vam odredi kaznu pa da ostanete do 20,21h .Redovito ne spaja neradne dane s vikendom, kad se spojit može. Što se tiće priprema za pravosudni, neki normalni period učenja, tipa 2-3-mj zaboravite, učit ćete za vrijeme svog godišnjeg ili koja 2-3 tjedna slobodnog. Također godišnji je upitan. On kao mentor, osoba s kojom biste trebali surađivati je iznimno težak. Okorjeli kapitalist, stalno će vam visiti nad vratom, računati koliko je na vama zaradio do podneva. Njegov odnos s vježbenicima je na granici vrijeđanja.Često čete ćuti koliko ste nesposobni, kako ništa ne znate, što su sve blaži oblici njegovog obraćanja. U njegovom uredu ste prepušteni sami sebi i sami ćete voditi slučajeve uz njegove povremene asistencije. Npr. zadava vam zadatak koji nikad u životu niste vidjeli,a kamoli radili te kaže snađite se. Tipa“zovite svoje kolege, sigurno znate neke profesore s fakulteta koji vam mogu pomoći“Istina tako se najviše naući ,ali donosi mnogo stresa i frustracija, pogotovo ako imate njega za mentora. Njegov je cilj što više iscjediti vježbenika, a da je njemu što lagodnije, tko bi mu i zamjerio.
  4. Zagreb Našao sam posao u odvjetničkom uredu nakon 2-3 razgovora .Bilo je to u 10 mjesecu.Mislim da u 9. i 10. mjesecu ima podosta ponuda.Našao sam posao tako da sam se prijavio na Odv. komoru- odneseš životopis.Onda su me odvjetnici sami zvali,a i dobiješ popis od komore koji uredi traže vježbenike pa im šalješ CV. U razgovorima me nitko nije pitao za ocjene.Bitno im je da odaješ dojam pouzdane i otvorene osobe.Ako se niste prepoznali u tim osobinama uvijek možete odavati dojam.Moj me ured uzeo jer su tražili nekog mladog (82.godište) bez radnog iskustva.Inaće sam studirao 6.5 g Na razgovoru im izbrbljaš da želiš u odvjetnipštvo jer je zahtjevan, dinamićan posao,te da najviše praktičnog prava tako naučiš.
  5. te da li zahtjev za naknadu štete od države spada u postupak po službenoj dužnosti za koji on ne bi trebao tražiti naknadu od stranke?
  6. odvjetnik po službn. dužn. se samo pojavio na ročištu (jednom) te poslao zahtjev za naknadu štete od države.Uvalio je stranci koju je branio po službenoj dužnosti ugovor kojom od naknade odvjetnik dobiva 25%,a to je nekih 7.500kn.Što mi se čini previše i nepravedno za tako mizeran posao od strane odvjetnika.Novac bi uskoro trebao stići odvjetniku. Što bi stranka koja je branjena po službenoj dužnosti trebala učiniti?
  7. Da li u kaz. postupku (kazna zat. iznad 10 g.) odvjetnik po služb. duž. može ugovoriti ( u postotku) nagradu za svoj rad sa branjenom strankom.Konkretno radi se novcu koji isplačuje država kao naknadu za pretrpljenu štetu zbog neosnovanog pritvora.Radi se o 25% na temelju tbr. 39-a odvjetničke tarife. Koliku nagradu može odvjetnik od stranke tražiti u postupku po službenoj dužnosti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija