Jump to content

Backgemon

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle, treba mi savjet u sljedecem: radi se o sporu radi isplate regresnog potraživanja između trgovačkih društava, a čije obveze su regulirane Sporazumom o međusobnom potreživanju. Da li direktno utuženje predstavlja negativnu procesnu pretpostavku jer se nije ispoštovao Zakon o arbitraži na koji se nadovezuje predmetni sporazum? Arbitriranje, također, predstavlja veliki trošak sa neizvjesnim ishodom. Da li u takvim slučajevima, pri direknom utuženju i zaobilaženju arbitriranja sud rješenjem odbacuje tužbeni zahtjev i proglašava se nenadadležnim?
  2. kao sto sam napisala ne protivim se placanju carine vec placanju njima zastupstva. ako rade po zakonu onda ja ne razumin cemu ona odredba da sam mozes cariniti posiljke do 5000 kn za osobnu upotrebu?
  3. Pozdrav, vidim da nas je dosta imalo problema s DHL-om pa bi molila za savjet... Naime, zanima me kako izbjeci DHL-ovo zastupanje? Znaci ja se ne protivim placanju carine vec tome da me oni zastupaju. U biti ne zelim im platiti 200 kn za nesto sto mogu obavit sama... Poanta je u tome da oni meni ne daju preuzet posiljku koja je stigla na moje ime dok se posiljka ne carini i dok im ja ne platim zastupanje na carini. To je totalna manipulacija jer oni mogu posiljku poslat i na carinu u split i dopustit mi da se sama zastupam... Ne kuzim ovdje u cemu je kvaka i postoji li neki nacin da se izbjegne njihovo zastupanje???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija