Jump to content

ivan4

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala na odgovoru,znači aneks na postojeći ugovor bez sporazumnog raskida.Preostaje mi čekati kraj godišnjeg odmora i potez vlasnice.Pozdrav budite mi dobro.
 2. Hvala na odgovorima.Ako sam dobro shvatila u prvom slučaju kod tehnološkog viška radi se o poslovno uvjetovanom otkazu ,u tom slučaju vlasnica ne može primiti idućih 6 mj.novog djelatnika a u drugoj mogućnosti bi ostvarila pravo na naknadu na zavodu.Još jedno pitanja,postoji li mogućnost mog ugovora na neodređeno vrijeme sa aneksom prebaciti na ugovor na određeno vrijeme s time da ne izgubim pravo na naknadu nakon prestanka istog s obzirom da ovdje radi preko 5 godina.Hvala još jednom na odgovoru,svako dobro i pozdrav.
 3. Pozdrav svima,nadam se da ću dobiti odgovor na moje pitanje.U radnom sam odnosu na ugovor na neodređeno vrijeme več 5 godina u maloj firmi sa još jednom djelatnicom i vlasnicom.Zadnjih 4 mj. odnosi su se pogoršali po mojoj pretpostavci zbog smanjenja posla te očiglednoj želji da me se riješi i najavi mogućeg otkaza.Trenutno koristim sav godišnji odmor te pokušavam doći do mogučeg riješenja da bih zadržala novčana prava na zavodu.Pitanje je na koji način i vrstu otkaza bi mogla to ostvariti.Unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav dragi moji i budite mi zdravo.
 4. Pozdrav svima,nadam se da ću dobiti odgovor na moje pitanje.U radnom sam odnosu na neodređeno vrijeme več 5 godina u maloj firmi   sa još jednom djelatnicom i i vlasnicom.Zadnjih 4 mj.odnosi su se pogoršali po mojoj pretpostavci zbog smanjenja posla te očiglednoj želji da me se riješi i najavi mogućeg otkaza.Trenutno koristim sav godišnji odmor te pokušavam doći do mogućeg riješenja  da bih zadržala novčana prava na zavodu.Pitanje je na koji način i vrstu otkaza bi mogla to ostvariti.Unaprijed hvala na odgovoru,pozdrav dragi moji i budite mi zdravo.

  1. drot13

   drot13

   Pitaš u svom profilu, a tu će ti teško to tko vidjeti. Otvori novu ili postavi pitanje na nekoj od srodnih tema.

  2. ivan4

   ivan4

   Hvala.

 5. Hvala G-man,ako se odlucim na redoviti otkaz pismenim putem sa povratnicom mogu se nadati da mi poslodavac to nece negirati s obzirom na prethodne opomene i najavu njegovog otkaza,pozdrav.
 6. Pozdrav,zamolio bih vas da mi pomognete sa vasim savjetom.Zaposlen sam u firmi sa manje od 20 djelatnika preko 12 godina sa ugovorom na neodredjeno vrijeme.Zadnje 2 godine traje pritisak od strane poslodavca,ljudi su napustali posao tako da sam na kraju jedino ostao ja.Neki dan mi je urucena treca opomena sa napomenom da kod iduce pogreske slijedi otkaz.Dosada nisam pismeno se opravdavao trazeci zastitu prava,ne mislim ulaziti u parnicu vec spasiti sto se da spasiti.Inace optuzuje me se da radim stetu firmi kao odjednom ne znam vise raditi svoj posao koji sam radio tolike godine.Posto mi otka
 7. Upravo sam predao zahtjev za upis u registraciju profesionalnog oboljenja od azbestoze(poslano za Zagreb).Interesira me nakon sto dodje odgovor(pretpostavljam pozitivan - dijagnoza j 92 odnosno pleure plak sa azbestozom) pokrenuti cu zahtjev za invalidskom, tada moram u roku 6 mj. zatraziti odstetu od drzave ili od od V.Lenca gdje sam radio 5 godina i koji su izdali radnu anamnezu kojom potvrdjuju da sam bio potencijalno izlozen 120 dana azbestnim vlaknima,dakle dvoumim se da li da zatrazim odstetu od drzave ili idem na privatnu tuzbu na V.Lenac s obzirom da sam ostali radni staz proveo na bi
×
×
 • Napravi novi...