Jump to content

robin01

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iako za mene za to nema pravnog uporišta u situaciji kada je izdan prekršajni nalog, poznato mi je da se u nekim slučajevima udovoljava zamolbi za izricanjem pisanog upozorenja umjesto novčane kazne, u slučaju kada ta mjera nije već izrećena, i kad se ne radi o stjecaju s drugim prekršajima. Zamolba se piše policijskoj upravi, a mislim da je još bolje da je predaš neposredno nekome s kime u PU možeš porazgovarati i prikazati svoje teško materijalno stanje, posebne olakotne okolnosti i slićno. Pazi! Pisanje zamolbe za pisanim upozorenjem ne smatra se prigovorom na prekršajni nalog. Ako odlučite da pišete zamolbu, a kako vidim pisati ćete i prigovor na nalog morate predati PP u zakonskom roku. Prigovor ne morate posebno obrazalagatri, pa tako u prigovoru nemojte previše bla bla po onima koji su prekršaj nutvrdili, jer onda nema šanse da vam se ona molba prihvati. Te bla, bla stvari kojima ćete se branite iznosite u redovnom prekršajnom psotupku koji će se voditi pri sudu ukoliko vam se molba ne usvoji. Inaće, sama zamolba vas ništa ne košta, nema biljega i slićno.
  2. Zar se kod nas ljudi na baš sve moraju žaliti? Sama rijeć Prigovor, Žalma na nečiji rad i slično kod svakog pa tako i kod onog tko i radi izaziva stres, nezadovoljstvo i slično. Zašto ne bi napiali molbu, taksirali je biljegom, mislim 20,00 koliko je se zapisnik taksira, poslali poštom na PP, a fotokopiju na PU, a onda lijepo nekoga nazvali telefonom i lijepim riječima dobili ono što želite. PS! Dogovor zlata vrijedi. Inače, zapisnik bi morao biti odmah gotov. Ako vam treba za osigurfanje, i bez zapisnika se može podnijeti zahtjev, a osiguravajuće društvo bez obzira na to donesete li zapisnik, po službenoj dužnosti od policje traži zapisnik, kako bi se zaštitili od moguće krivotvorine ili neke podvale.
  3. Za sam prekršaj odbijanja alkotesta nije presudno to na koji je način netko zaustavljen, već da je ispitivanje provedeno u skladu sa propisom. Ako je odbila alkotest, i ako to prizna na sudu, prekšaj je počinjen. Vezano uz nepotpisivanje zapisnika, situacija je u tome što se tada na sudu mora dokazati da je odbila alkotest, no to neće biti teško jer imaš dvoje pol.sl. koji se mogu ispitati kao svjedoci, a na sucu je da pokloni vjeru jednoj od dvije strane. Za sam prekršaj odbijanje alkotesta nije od bitnog značaja da li je osoba zaista i bila pod utjecajem alkohola. U osom slučaju bi se osoba mogla još teretiti i za nepostupanje po znaku pol. službenika, ako je takav znak dan. naime, policija može zaustavljati vozaćei u pokretu iz vozila, paljenjem rotirke te nakon toga stop tablicom ili pomoću ugrađenog displjeja na vozilu. Stoga ..., u svakom slučaju bolje je pazit i kad vidiš plavce, vidi što žele, odradi ono nužno što moraš, a onda se prepusti pravosuđu, prigovorima i slično. Mislim da zastara nije povećana na 6 godina, i da je još uvijek 2 godine.
  4. Nije najbolje da je prijava anonimna, jer je kasnije puno bolje da ima dokaza na sudu da je netko nekoga vidio u radnji prekršaja. Ako je klinac maloljetnik, a roditelj ne pruža dovoljno brige o skrbi, uz policiju, roditelja treba prijaviti i Centru za socijalnu skrb.
  5. I ja mislim da ne, no nikad se nezna. Zakon kaže da se na natječaj može javiti osoba koja je regulirala vojnu obavezu, i kao jesi, onda nema zakonske zapreke. Pitanje je jedino razlog zbog kojeg je netko dao prigovor savjesti? Pa da se prijaviš na natječaj ne košta te ništa, no sumnjam da se od toliko nezaposlenih kriminalist i dr. nitko neće javiti. PS! Osobno mi je poznato da se jedna osoba tijekom devedesetih zaposlila u jednoj PU na poslovima krim. službenika, a da je tijekom osamdesetih godina regulirala vojni rok, da ne vjeruješ - nesposoban za vojnu službu. No što je tu je, njegova sprema je tada nedostajala, a i prošao je na liječničkom...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija