Jump to content

acozg

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Istu stvar ja pitao prije 3 tjedna Meni je receno na ovom forumu da je 390 eur.. Dok je u drugom topicu od prije mislim godinu dana napisano da kad te uhvate da vozis kategoriju za koju nisi nikad polagao da je kazna po clanku 216 jer se tad gleda kao da nisi nikad polagao dok je 223 ako si polozio a nisi otisao upisati na MUP u vozacku...tako sam ja bar shvatio, ili sam u krivu? Dok velim opet, meni je za istu situaciju od prije 3 tjedna receno ako vozis motor za koji nisi nikad polagao a imas polozenu i upisanu B kategoriju da je kazna 390 eur.. Ili da nazoves MUP i pitas? Doduse neznam ni dal oni znaju kako se gleda takva situacija, dal se gleda kao da nemas uopce vozacku ili se gleda da nemas kategoriju..
  2. Znaci kazna ide po članku 223, upravljanje vozilom cija kategorija nije upisana u vozacku. Procitao sam i ovaj topic iz 2020. godine pa sam zbunjen malo sada...
  3. Zaboravio sam napisati prijatelj ima Njemacku vozacku dozvolu i skuter je na njegovo ime registriran.
  4. Dobar dan Trebam provjereni info ili najbolje link na Zakone gdje piše kolika je kazna za vožnju A kategorije sa položenom B kategorijom. Osoba je B kat položila 2016 godine, osoba ima 28 godina. Nalazim samo info iz 2019 da je kazna bila 2000 kn za osobu koja ima vozacku B kategorije a nema npr A ili A1 kat za koju je kažnjena. Pokušavam uvjerit blesavog prijatelja koliko je glupo riskirat voznju bez kategorije, pocevsi od neisplate osiguranja, kazne itd.
  5. sivko hvala na odg ja sam imao osobnu al je istekla.. imam HR putovnicu i prijavljen boravak u njemackoj (i radnu dozvolu) . vidjet cu sutra u heinzelovoj kako to ide s njima iako mislim da ni oni nece znat sto i kako..
  6. Neznam jesam li na pravom mjestu postavio topic.. Al jel vadio tko kad novu knjizicu vozila i koji je postupak?*Negdje pise da treba u NN objavit, negdje pise da netreba.. neki kazu da treba osobna (imam samo njemacku,hrvatsku nemam) a neki da je dovoljna i putovnica. U policiji zena na telefonu veli kao treba obavezno osobna, putovnica kao ne prolazi.*Zna tko kako ide iz prve ruke? I kolko se knjizica ceka?
  7. Situacija je ovakva: Imam HR vozacku dozvolu i HR pasos Radim u Njemackoj i tamo vozim obiteljski auto koji je na Njemacke tablice i glasi na firmu od mog dede. Dali je to legalno i dali smijem voziti taj auto po Njemackoj i po Hrvatskoj? Ako ne, sta mi je sve potrebno da bi mogao? Prijavljen sam u DE i imam Njemacku radnu dozvolu.
  8. POzdrav! Situacija je ovakva: Živim u HR, tu imam prebivalište i imam HR vozacku dozvolu. 3-4 mjeseca u godini sam u Njemackoj i tamo vozim obiteljski auto koji je na Njemacke tablice i glasi na mog dedu. Dali je to legalno i dali smijem voziti taj auto po Njemackoj? Ako ne, sta mi je sve potrebno da bi mogao? Unaprijed veliko hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija