Jump to content

Aleph

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Prijedlog za razvod piše se kao svaki dopis: Općinski sud------(mjesto-koji je u vašem mjestu stanovanja) Ulica i br. Datum Vaši podaci: ime, prezime, adresa stanovanja, mjesto Podaci druge strane ime... Predmet: Zajednički (sporazumni) prijedlog za razvod braka Opis (tko traži, što traži od suda Na kraju potpis (obe strane) Ne morate u Centar za socijalnu skrb, razvod sporazuman, dijete punoljetno. Ako niste zaposleni i ako niste financijski neovisni i o tome se OBAVEZNO dogovorite prije razvoda, jer će poslije biti kasno. Drž'te se! Hrabro!
  2. Sramotno! Vi kao da ne razumijete osnovno! Naravno da se zlo može dogoditi i kad je čovjek trijezan, ali pijana osoba je sama ODLUČILA da pije i tako smanji svoje osjećaje (između ostalih i refleks), i automatski poveća rizik koji može dovesti do saobračajne, što se za osobu koja nije pod utjecajem alkohola ne može kazati. Moja draga osoba je qvadriplegičar zbog osobe koja je vozila pod utjecajem alkohola. Što čekate? Što bi voljeli: da ste qvadriplegičar napravljen od pijanog vozača, ili pijani vozač?
  3. Da vi niste slučajno došli na ovaj forum? 1,54 promila alkohola i sada bi da stvar ode u zastaru? Ovdje bi trebali doći po pravni savjet da nekako dođete do pravde (istine) , a ne pomoć u zaobilaženju izvršenjja pravde , istine i činjeničkog stanja. Posjedujete vozačku, znači: PUNOLJETNI ste i kao takvi odgovorni pred zakonom za svoje postupke. Moj savijet vam je: Ponašajte se kao ODRASLA osoba, a ne dijete (''...nisam bio toliko pijan...''), preuzmite ODGOVORNOST za ono što ste napravili (pogriješili) sada i ubuduće i ODLUČITE da to ne radite više kad vam već posljedice vaših postupaka ne odgovaraju . Vjerujte mi, svidjet će vam se ODLUKA o ODGOVORNOSTI (odraslosti)
  4. Hvala Juicy na odgovoru. Usput, jedna dopuna: vjerovatnost da se dohodak smanji je, moglo bi se reći nikakva, na što je bio upozoren i odvjetnik koji je pričao priču da je određivanje alimentacije u postotku neizračunivo.
  5. Aleph

    ostavština

    Nakon smrti bračnog partnera, bez obzira na, što je na Sudu, deset godina prije smrti, napisana i ovjerena oporuka u kojoj partneri jedan drugom ostavljaju svu imovinu roditelji podižu tužbu tražeći dio imovine umrle osobe, (djeteta). Pitanje je: Imaju li braća i sestre pravo, nakon smrti roditelja, nastavit započetu parnicu ili ne. Imaju li možda pravo podignuti novu tužbu sa istim traženjem.
  6. 2002. g. u brakorazvodnoj parnici određena je fiksna visina alimentacije.Budući je već nekoliko puta došlo do povećanja dohodka, pitanje na koje molim odgovor je: Postoji li (i na koji način)mogućnost da tražim alimentaciju u postotku, tj da taj fiksni iznos pretvorim u postotak na dohodak Sud automatikom to nije odredio, a ''prekrasan'' odvjetnik određivanje alimentacije u postotku nije ni tražio. Radi se o alimentaciji za mene. Djeca su punoljetna. Zahvaljujem
  7. Postoji li zakonski rok ili vremensko ograničenje u kojem sud mora riješiti uredno predan ovršni prijedlog?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija