Jump to content

Shinichi

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izgleda da ih se sada podjednako teško dobije kao i kad se treba najaviti za slušanje ispita što smatram da nije u redu. Treba biti uporan pa zivkat cijeli dan. Nema druge.
  2. Ovako izgleda da su navedene odredbe Pravilnika i Zakona u koliziji ali jeste primjetili kako će biti teško sada unaprijed isplanirati učenje. Naime između "60-og i 90-og dana" od prijave je preveliki raspon što su si dali za odlučivanje. Naime ljudi koji rade imaju maksimalno 30-ak dana godišnjeg (ako odluče potrošiti za učenje) i jednostavno nije moguće isplanirati učenje. Po tome izglea da oni mogu pomaknuti dan polaganja od gotovo mjesec dana što je previše. Na taj način mogu, vrlo lako, zeznuti potencijalnog kandidata. Općenito smatram da je predugi rok od 2-3 mjeseca od prijave.
  3. Što se tiče članka 14. morat ćemo vodit računa da se ne služimo "nedopuštenim" sredstvima. Ali uostalom, ulog je prevelik da bi se zezali s tim. Međutim šteta što se ne mogu više imati šprance presuda. Problem je što ne rade svi na sudu da imaju iskustvo u pisanju presuda. Osim toga, šta to znači da ćemo sada morati i poprilično vremena potrošit na "učenje" presuda?
  4. Meni se novi pravilnik ništa ne sviđa. Ma ko je vidio učit oba zkp-a?! Pa neka se odluče šta hoće. Ma najbolje da su ubacili i stari OGZ u literaturu. Meni se čini da će sada biti puno teže položit. Možda se varam. Kartice bi mogle biti OK ali samo pod uvjetom da ispitivač ne ide u širinu s podpitanjima što ja uopće ne bi mogao isključiti. Imam dojam da će biti vrlo relativna stvar. Uostalom, zar će biti na svakoj kartici po 20-ak pitanja koliko otprilike i pitaju po kandidatu??
  5. Ma idemo ponovno. Nema predaje. Kad smo dogurali ovako daleko, nema smisla sada odustati. Ja planiram isto izaći do kraja godine. Ja bi samo molio ako netko ima informacije hoće li se moći polagati po starom programu neka javi.
  6. Hmmm.... ne znam baš. Ja sam bio drugi put i nisu bili nimalo fleksibilni niti su imalo obraćali pažnju na to. Baš me zanima kako će reagirati kad im kažem da idem treći put.
  7. Metuzalemka, baš mi je žao što nisi uspjela položit. Točno znam kako ti je. Sad treba malo odmorit i sredit misli pa krenut ponovno. Nije lako ali mislim da ne treba odustat. Možda ima šanse da se polaže po starom programu. Tako sam čuo ali neznam ništa službeno.
  8. Ako je opcija polaganja po starom jako realna, to bi bilo stvarno odlično. Jel znaš možda kada bi se to moglo znati sa sigurnošću?
  9. Kod mene potpuno ista situacija. Sad treba stisnut zube pa ponovno. Makar ja baš i nisam siguran da ću ići ponovno. Nemam kad učit. @D3t3nt0r Čestitke!
  10. Ja također nisam uspio položit. Jako mi je teško sada ponavljat jer radim. Ima i dana kada jednostavno ne stignem a i efikasnost učenja nije niti blizu onome kada sam bio doma. Također me čeka polaganje po novom programu i nisam siguran kako to rješit.
  11. Znači, nema više nošenja primjeraka presuda na pismeni? A jel netko zna hoće li se još u rujnu ili možda listopadu omogućiti polaganje po skraćenom programu?
  12. Pozdrav ljudi! Jedno pitanje: Interesira me ako netko traži na nekretnini na kojoj je upisano založno pravo parcelizaciju u smislu da dio nekretnine prelazi u javno dobro. Što to znači za založno pravo? Jer založno pravo ostaje? Jel se umanjuje vrijednost zaloga? Inače, gdje naći definiciju javnog dobra?, pretražio sam neke zakone ali nisam baš imao uspjeha.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija