Jump to content

siba.forma

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dali moram plaćati ZAMP ako u salonu namještaja slušam glazbu s intreneta (npr. neke radio stanice i to strane po mogučnosti) i dali mogu gledati TV preko kompa. Ustvari... kako da izbjegnem bilo kakvo plaćanje, a da mogu u salonu namještaja slušati nekakvu glazbu i (ili) gledati TV?
  2. Zato što bi dio opreme kupio na rate da ne moram unositi keš. Lakše mi je kasnije otplaćivati 277kn mjesećno 3 godine nego sad dati 10.000 keša. Osim toga keš mi treba za uređenje samog salona i kupnju eksponata
  3. Zanima me dali dio temeljnog kapitala koji može biti u robi (do 10.000 kn) mora ići na procijenu? Naime, ako kupim novo računalo i novu opremu koja je datumski vezana uz otvaranje tvrtke, dali svejedno mora ići na procjenu? Koliko se procjenitelj plaća i dali on izlazi na teren (?!?) ili mu se jednostvno odnesu računi, on "izvrši" procjenu, naplati i gotovo?
  4. možeš slobodno otvoriti, jedino je frka kad si isplačuješ osobni dohodak (plaću). Otvori si u banci zaštičeni račun da ti vjerovnici ne isprazne račun čim si uplatiš plaću. Sve što je na računu firme oni nemaju nikakva prava dirati. To zakonski nisu tvoja sredstva nego firmina.
  5. Zahvaljujem na iscrpnim informacijama
  6. ... a ako se radi o npr. salonu namještaja koji uplate prima isključivo preko računa tj. kupac mora uplatiti novac za robu na račun? Kasa prije nije trebala, jer se nije poslovalo s živim novcima. Račun smo izdavali, ali fizički novce nismo "vidjeli".
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija