Jump to content

sophy

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je sophy objavio

  1. Zanima me koje su zakonske obaveze najmodavca ako iznajmljuje stan na određeno vrijeme (od listopada do srpnja) studentima?Zbunjuje me članak 27. Zakona o najmu stanova,u kojem piše da se odredbe navedenog zakona ne primjenjuje na privremeni smještaj.Da li to znači da u tom slučaju se ne primjenjuje ni članak 26. zakona? Da li i kome se prijavljuje ako se iznajmljuje kao što sam navela?Ne bih htjela imati zakonskih problema zbog neznanja.S tim da će me vlasnik stana opunomoćiti da vodim računa o svemu,s obzirom da ne živi u RH.Da ne bi bilo zabune,u navedenom slučaju ja "zastupam" najmodavca.

  2. Jednostavne stvari mogu vrlo lako preci u komplicirane,buduci da je zastita posjeda interesantan pravni institut koji je nekom tesko shvatljiv,a utemeljen je na konstrukciji da pravni poredak

    stiti postojece stanje i da ga nitko nema pravo samovlasno

    mijenjati.....

    Clanak 20.ZV

    (1) Samovlast je zabranjena; bez obzira na to kakav jeposjed, nitko ga nema pravo samovlasno smetati, ako i smatra da ima jace pravo na posjed.

    (2) Tko posjedniku bez njegove volje oduzme posjed ili ga u posjedovanju uznemirava,samovlasno je smetao njegov posjed..

    .

     

    Nisam dobila odgovor na svoje davno postavljeno pitanje-ne znam svoja prava-mislim da bi ovo bio odgovor.:pljesce:

  3. Sa suprugom živim u kući njegovih roditelja. Kuća ima tri stana, suprug ima dva brata.

     

    Treći brat sa obitelji živi na drugoj adresi i nema interesa za kuću roditelja.

     

    E sad, kuća je nedovršena (legalizacija, fasada, okoliš...) i trebat će u nju još dosta uložiti (uz ostalo što smo već uložili), u ćemu taj treći brat nije i ne želi uopće sudjelovati. Kuća je trenutno pod hipotekom zbog kredita, al će se isti uskoro otplatiti, pa će biti u vlasništvu suprugovih roditelja.

     

     

    Zanima me slijedeće - kako, na koji način mogu najbolje zaštititi svoja ulaganja u kuću?

    S obzirom da ćemo teret ulaganja najviše podnijeti suprug i ja, te jedan njegov brat, mislila sam da se dva stana odmah predaju u vlasništvo suprugu i njegovom bratu, tako da treći brat, jednog dana, dobije pravo na samo trećinu jednog stana, a ne na trećinu cijele kuće.

     

    Također, nije da planiram, al moram i o tome voditi brigu - radi se o velikim iznosima i ne želim izvisiti u slučaju rastave.

     

    Što bi bilo najbolje i najpametnije napraviti?

     

     

     

    Hvala na odgovoru!

     

    Mislim da je dobro što sada razmišljate o svojim pravima vezano za roditeljsku kuću vašeg supruga,jer kada dođe do problema,vjerujte mi da nemate nikakvih prava,bar mene još nitko nije uputio u moja prava i prava djece u situaciji koja je ista kao Vaša.

    Jedino mi nije jasno kako ste mogli podići hipotekarni kredit ako Vam kuća nije legalizirana?

     

    Sretno i pametno

  4. Postovana,iz vase objave se moze zakljuciti da bi se vi razveli ali da i dalje nastaviti zivjeti u kuci koja nije vlasnistvo vaseg muza,jedino sto vam mogu reci je da pravite racun bez krcmara..Nevidim kakve veze ima vas problem sa cinjenicom da kuca nije legalizirana.

     

    Upravo zato što sam svjesna da je to račun bez krčmara,naglasila sam da kuća nije legalizirana.u svemu izloženom o mojoj situaciji,ne znam i pitam s pravne strane koja su prava moja i moje djece po pitanju nastavka života u toj kući?ponovo napominjem da ne pitam za vlasništvo niti u tom smislu tražim svoje pravo,već za egzistencijalno pravo mene i moje djece da imamo gdje živjeti?

  5. U brakorazvodnoj sam parnici,imam dvoje djece,još uvijek živimo zajedno,u kući muževih roditelja.na czss je muž dao izjavu da se slaže da su djeca samnom i da ostanem živjeti u kući,te da će on otići.problem je što on ne želi razvod i takva izjava je u biti za njega neprihvatljiva,te doma vrši pritisak na mene da odustanem od razvoda ili da se odselim i njemu ostavim djecu.iskreno,to bih i učinila da imam mogućnosti za plaćanje podstanarstva,ali nikada bez djece.zanima me koja su moja prava i prava moje djece što se tiče života u toj kući (nije legalizirana).ja nisam zainteresirana ni za imovinu ili vlasništvo,već samo za krov nad glavom.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija