Jump to content

sophy

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sophy objavio

  1. Zanima me koje su zakonske obaveze najmodavca ako iznajmljuje stan na određeno vrijeme (od listopada do srpnja) studentima?Zbunjuje me članak 27. Zakona o najmu stanova,u kojem piše da se odredbe navedenog zakona ne primjenjuje na privremeni smještaj.Da li to znači da u tom slučaju se ne primjenjuje ni članak 26. zakona? Da li i kome se prijavljuje ako se iznajmljuje kao što sam navela?Ne bih htjela imati zakonskih problema zbog neznanja.S tim da će me vlasnik stana opunomoćiti da vodim računa o svemu,s obzirom da ne živi u RH.Da ne bi bilo zabune,u navedenom slučaju ja "zastupam" najmodavca.
  2. Nisam dobila odgovor na svoje davno postavljeno pitanje-ne znam svoja prava-mislim da bi ovo bio odgovor.
  3. Poštovani, Moje pitanje i jest u cilju bolje informiranosti.
  4. Pogledajte na stranicama Ministarstva poljoprivrede http://www.mps.hr/default.aspx?id=3586
  5. Mislim da je dobro što sada razmišljate o svojim pravima vezano za roditeljsku kuću vašeg supruga,jer kada dođe do problema,vjerujte mi da nemate nikakvih prava,bar mene još nitko nije uputio u moja prava i prava djece u situaciji koja je ista kao Vaša. Jedino mi nije jasno kako ste mogli podići hipotekarni kredit ako Vam kuća nije legalizirana? Sretno i pametno
  6. Zanima me što se događa nakon kupnje stana na dražbi ako su stanari još uvijek u stanu?
  7. Upravo zato što sam svjesna da je to račun bez krčmara,naglasila sam da kuća nije legalizirana.u svemu izloženom o mojoj situaciji,ne znam i pitam s pravne strane koja su prava moja i moje djece po pitanju nastavka života u toj kući?ponovo napominjem da ne pitam za vlasništvo niti u tom smislu tražim svoje pravo,već za egzistencijalno pravo mene i moje djece da imamo gdje živjeti?
  8. U brakorazvodnoj sam parnici,imam dvoje djece,još uvijek živimo zajedno,u kući muževih roditelja.na czss je muž dao izjavu da se slaže da su djeca samnom i da ostanem živjeti u kući,te da će on otići.problem je što on ne želi razvod i takva izjava je u biti za njega neprihvatljiva,te doma vrši pritisak na mene da odustanem od razvoda ili da se odselim i njemu ostavim djecu.iskreno,to bih i učinila da imam mogućnosti za plaćanje podstanarstva,ali nikada bez djece.zanima me koja su moja prava i prava moje djece što se tiče života u toj kući (nije legalizirana).ja nisam zainteresirana ni za imovinu ili vlasništvo,već samo za krov nad glavom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija