Jump to content

Kika25

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kika25 objavio

  1. Ja sam isto jučer (23.3.) položila DSI i riješila se toga! Napokon! Ispitivaci su bili super, trazili su osnovne stvari da znas i pomagali su ako zapnes. Za posebni dio sam imala odnose s javnoscu i protokol, VSS sam sprema. Zenska kod koje sam branila posebni dio ispitivala i Ustav/Sustav, bila je stvarno super. Sluzbenicke/Lokalna isto dobra zenska, kod nje su odgovori na pitanja bila onak 3-5 rijeci. EU je bio lik, trazio je osnovne stvari i samo da pricas. On je pricao s nama i neke neobavezne stvari,valjda onak da nas malo opusti ZUP/ZUS/Uredsko nas je pitala sta smo po struci, tako da mislim da uzimaju u obzir ako si pravnik ili ekonomist. Pitala je osnovne stvari nista detaljno. Mene je nasa teta koja je vodila grupu, super zenskica, mislim da se Nada zvala, utjesila cim je rekla da nam je komisija super Navest cu neka pitanja, koliko se mogu sjetiti. Ustav/sustav: 1.trodiobna vlast 2.Vlada-sastav 3.tko mijenja predsjednika RH 4.inspekcijski nadzor 5.akti Vlade 6.upravni nadzor 7.poslovi tijela drzavne uprave 8. tijela drzavne uprave 9.tko obavlja povjerene poslove drzavne uprave SLUZENICKI/LOKALNA 1.satut 2.poslovi jedincie regionalne samouprave 3.kako se raspusta predstavnicko tijelo 4.kako donosi odluke predstavnicko tijelo 5.predstavnicka tijela JLR(P) samouprave 6.odgovornost za stetu koju sluzbenik nanese 7.eticki kodeks 9.izvanredni otkaz 10-drzavni sluzbenici i namjestenici ZUP/ZUS/Uredsko Postavljala je dosta pitanja, tako da nas je sve proresetala,ali ono osnovno 1.upravna stvar 2.stranka u upravnom postupku 3-nacelo zakonitosti, nacelo samostalnosti i slobodne ocjene 4.kako se pokrece upravni postupak 5.dijelovi rjesenja 6.rokovi kako se racunaju, rok za zalbu,tuzbu, prigovor! 7.pismohrana 8.pisarnica 9.razlika pecat i zig 10.prijamni stambilj 11.pomocno tehnicko sredstvo-stambilj 12. osnovne evidencije 13.dokazi EU 1.valovi prosirenja 2. europska komisija 3. ugovori 4.promjene koje je donio Lisabonski ugovor 5.simboli EU Obicno po predmetu pitaju po 5 pitanja, negdje po 3. ja sam tu navela svoja, ali i od kolegice koja je odgovarala sa mnom, kako sam se sjetila kojeg Sretno svima koje jos ovo ceka, samo polako, osnovno morate znati, malo srece i bit ce sve ok! :=)
  2. :hvala: i sretno i tebi kad dode vrijeme za polaganje
  3. Pa ono i da i ne Kako koji predmet Neki predavaci istaknu bas sta trebas dobro nauciti, upute na zakone, na sta obratit paznju, a npr. EU je bio lik bezveze citao samo, nes tiho mrmljao sebi u bradu i to je to Svi su govorila da ful koristi, pa sam isla. Ako nista barem si nabavi ove prezentacije njihove sa seminara,pa se toga drzi kod ucenja.
  4. A pocela sam mozda mjesec dana prije termina citati sve lagano, a ove zadnje dane sam jace zagrijala stolicu Bila sam i na seminarima. A sad...vidjet cemo u subotu sta ce biti. Ti isto imas sad u subotu ili ?
  5. Sve sto je bliza subota, ja imam osjecaj da sve manje znam,panika valjda ! Nadam se bude ipak sve ok! Cuvam nam fige
  6. Pliz ljudi koji ste bili u subotu 16.3. podijelite dojmove, iskustva, pitanja s nama koje to te čeka . Lagano me panikica lovi, idem 23.3.Budem vam javila kako je bilo Čuvajte fige!
  7. Ja imam isto 23.3.,sretno nam bilo! Si spremna?
  8. Nadam se da si u pravu, i da će nas malo i sreća poslužiti isto Za seminare svi govore da su jako korisni,pa mi je drago da idem na njih, iako mi je to onako u zadnji čas,ali dobro,možda i bolje taman da ponovim. Inače, sad sam našla novi Zakon o pravu na pristup informacijama http://www.zakon.hr/z/126/Zakon-o-pravu-na-pristup-informacijama Ti si po tome učila ili?
  9. O super znojimo se onda 23.3. zajedno Ma ja nisam još ništa za taj posebni dio prešla, samo se baziram na opći. A ono kao posebni ću već nekako,jer smijemo imati sve papire i to. Prošla sam sve, s tim da sam se držala pitanja s uprava.hr, a iz zakona eventualno dopunjavala. Zbrka mi je trenutno,masu je podataka.Idem na seminare 18. i 19.3. pa se nadam da će biti nekih korisnih savjeta. ti ideš na seminare?
  10. Dubravka, i ja imam taj posebni dio i ne znam sta bi moglo biti... Mozda nesto tipa napisi objavu ili priopcenje za medije?! Jesi one zakone proucavala za posebni dio sta imamo i kad polazes ti? ja 23.3.
  11. Pitanje,prijavila si se na ove seminare 18. i 19.2. i nisi upala ili? A koliko češto održavaju te seminare inače, nije valjda jednom mjesečno samo?
  12. Koliko sam ja čula te pripreme dosta pomažu, besplatno su,pa tko god može neka ide. Obavijest o tome kad su sljedeće koje provodi Državna škola za javnu upravu imate na sljedećem linku. http://www.uprava.hr/default.aspx?id=13765
  13. I mene isto ovo zanima, naime i sad nema odgovara za VSS, pa ne znam da li je dovoljn o za SSS pa dopuniti, javi ako imaš kakve info u svezi toga Hvala
  14. S obzirom da piše moguće da će to staviti za više spreme,jer za SSS postoji za sva područja.
  15. Dražene, zanima da li si polagao za VSS ili? Imam isto posebni dio odnosi s javnošću i protokol,pa me zanima kako je to izgledalo?... Jesi učio sve zakone za upravno područje,ili samo one pod točkom 5. koji se baš odnose na protokol i odnose s javnošću? :hvala:
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija