Jump to content

stipa 10

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je stipa 10 objavio

  1. Poštovani medeni66,

     

    Drago mi je da si se pojavio na portalu. Zahvaljujući tebi i tvojoj pomoći puno si mi pomogao, a rezultat toga je upravo pozitivna presuda Upravnog suda.

    Obzirom da znaš kako je postavljena tužba, ja sam na ročištu dodatno priložio, na upit sutkinje,med.dokumentaciju iz vremena rata kao pripadnik HV-a, a iz iste je vidljivo da je bolest nastupila u ratu, te da je kasnije u više navrata do 2000.god te u kontinuitetu od tada do danas nažalost prisutna.

    Predstavnik HZMO-a je ostao pri svom obrazloženju koje je vidljivo iz rješenja na žalbu, te je sutkinja sve skupa uvela u zapisnik. Prilikom moga telefonskog poziva sudu u svezi presude,naj vjerovatnije sam krivo shvatio objašnjenje te sam prije naveo da je negativno, no na sreću ipak nije tako.

    Obrazloženje je podugačko i dobro napisano, te u ponovnom postupku sutkinja traži da se prvostupanjska ponovno očituje te objasni zašto je i kako te po kojoj bolesti dodjeljeno u svezi 20%, a u zatraženoj ponovnoj reviziji traži drugo mišljenje a ne samo prepisku i ovjeru prvostupanjskog vještačenja. Obzirom na tužbu sutkinja je ipak donijela po mene pozitivnu presudu,iako sam ja i dalje stava i mišljenja da je u svezi rata 100% i sada predstoji ponovni susret sa vještacima. U među vremenu sam na novom vještačenju dobio opći 25% u svezi, i privremeno rješenje o mirovini na koje se sada neću žalit da mi ipak kakva takva mirovina počne stizat, no kasnije po preporuci ljudi iz struke sigurno ću napisat žalbu i učinit sve pravne napore da mi se prizna ono što proizlazi iz dokumentacije, dakle ni po babu ni po stričevima.

    Ako ti nešto treba dodatno javi pa ti odgovorim.

     

    Pozdrav i sretno

     

    BrumBrumm

    Zanima me da li iz tvoje med. dokumentacije koju si priložio na sudu ,vidljivo da si zbog bolesti razvojačen iz HV-a ili samo posjeduješ samo med. nalaze iz datog vremena ?

    A ovo vrijeme dok je tužba trajala da li si bio svo vrijeme na 100% bolovanju pošto je vidljivo iz tvog posta da nisi primao mirovinu ?

  2. Poštovani,

     

    Nakon određeng vremena danas sam zaprimio Presudu Upravnog suda u svezi rat-mir, u kojem se poništava Rješenje Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, te se predmet vraća na ponovni postupak. Molim sve koji imaju iskustva u ovakovim situacijama da se jave sa par riječi.

     

    Hvala i pozdrav

     

     

    BrumBrumm

     

    Nije mi jasna tvoja situacija koliko vidim iz ranijih postova da si radio obnovu postupka a

    sad tvrdiš da si dobio presudu Upravnog suda.

    Kako je moguće voditi sud i ujedno praviti povečanje rat-mir ?

  3. Mišljenja sam i da nemam čin opet bi dobio 1972 kn...tako da izgleda da u mom slučaju on nema na važnosti...

    Lp....

     

    Ne znam zašto si mišljenja da kod tebe čin nebih imao na važnosti ,pošto se svi podaci koje si naveo kumuliraju ?

     

    Da li imaš HRVI privremeno ili trajno i od kada ?

  4. Koliko se dugo čeka ne znam.

     

    A ovo drugo ne da mislim nego znam da je tako. Osobno znam barem 10-setak kolega koji su se liječili po drugim bolnicama i otišli na komisiju hzmo-a a ovi sa komisije su ih poslali baš u kbc Dubravu u nacionalni centar za psihotraumu UZROKOVANU STRESOM a kako bi ovi potvrdili ili ne potvrdili njihove dijagnoze vezane za stres ( ptsp=F.43.1, promjena osobnostiF=62. i sl. ).

     

    Dok ista komisija nikoga s papirima iz Dubrave nije posala nigdje drugdje na provjeru i potvrdu dijagnoza jer su ovi iz Dubrave su br. 1 u RH što se tiče dijagoza vezanih uz stres a pogotovo PTSP-a vezanih uz rat ( to im je uža specijalnost i zato komisije cijene baš njihove nalaze i mišljenja više od drugih ).

     

    OK.Kompa htio sam baš tvoj savjet vezano za "DUBRAVU"

    Lijep pozdrav !

  5. Da, da nazovi ih i dogovori s njima. Ako ti je to prvi susret s njima prvo češ ići kod njih na s njima dogovoren timski prikaz ( to prolaze svi novi pacijenti koji tek započinju liječenje u dubravi - bez obzira di su se i koliko prije liječili-to je razgovor tebe sa još 2 do 3 doktora i 2 do 3 sestre za istim stolom), nakon toga pišeš kod njihovog psihologa test, a nakon toga se dogovara termin za bolničko liječene ili eventualno dnevnu bolnicu.

    Oni nemaju hitni prijem na psihijatriji, oni ne funkcioniraju kao vrapče ili kao popovača, oni imaju drugačiji način rada . To je "nacionalni centar za psihotraumu" i njihov se nalaz i mišljenje na komisijama cijeni i vrednuje više od bilo koje druge ustanove u RH što se tiče PTSP-a.

    Koliko se dugo čeka na prijem na razgovor ,i zašto misliš da ostala

    bolnička liječenja npr. kao Vrapče nemaju takvu vrijednost za komisiju ?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija