Jump to content

clash

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na odgovoru. Vidim da je vjerojatno u ovom slučaju najteže dokazivanje što znači "onemogućavanje" prolaza. U konkretnom slučaju prolaz je uvijek omogućen uz dozu straha jer se dvorište treba proći uz nekoliko pasa koji nisu uvijek prijateljski nastrojeni. Prolaz je uvijek omogućen, ali uz čekanje sa izlaskom auta dok se psi povuku iz dvorišta. Omogućen je i dolazak gostiju, ali naravno uz čekanje 5 ili 10 minuta dok se psi povuku iz dvorišta. Razumijem da sud može odlučiti u oba smjera. Svakako vam još jednom zahvaljujem na odgovoru.
  2. Poštovani, molim pravni savjet. Nekretnina ima uklnjiženo pravo služnosti prolaza automobilom i drugim vozilima preko tuđe susjedne čestice u širini 2.4 m. Postojeća susjedna čestica i u svom gruntovnom izvadku ima uknjiženo to isto pravo koje daje gornje navedenoj nekretnini. Ima li pravo vlasnik čestice preko koje prolazi prolaz taj isti prolaz zatvoriti ulaznim vratima na ogradi bez suglasnosti vlasnika susjedne nekretnine? Ima li vlasnik koji ima pravo na služnost prolaza pravo na traženje uklanjanje ograde sa prolaza i ako je odgovor potvrdan koje pravne korake poduzima? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav
  3. Hvala vam na brzom odgovoru. Koliko se sjećam otkaz o kreditu i poziv na naplatu cjelokupnog duga primili smo 1993 ili 1994. godine. Kredit je inače bio potpisan na deset godina 1991. godine. Mislim da nitko od jamaca nije priznao dug, a hipoteka još nije naplaćena. Nadam se samo da onošto mi je banka uspjela skinuti sa tekućeg računa prije 5 godina, nije ujedno i priznanje duga i prekid zastare? Još jednom zahvaljujem.
  4. Poštovani! Kao student sam još 1991. godine podigao kredit na svoje ime, a u korist tadašnjeg poslodavca. (kod kojeg sam radio preko student servisa, imam i njegovu ovjerenu izjavu da je on stvaran korisnik kredita). Kredit je za osiguranje imao hipoteku - kuću od navedenog poslodaca (korisnika kredita), 3 jamca i jednog sudužnika. Nakon godinu dana kada je prestala otplata kredita, banka je skinula nešto novca sa ž-r tadašnjeg sudužnika. U međuvremenu kredit se nije otplaćivao, a da bi mi banka prije cca 5 godina sa mog tekućeg računa u Prirednoj banci uzela 3 plaće zaredom. Ugasio sam tekući račun u Privrednoj banci i do sada nisam primio nikakve opomene od banke. Sada sam prvi puta nakon 22 godine dobio poziv za sud, gdje smo tuženi ja i jamci. Do sada nisam imao nikaka iskustva sa sudom pa prema tome pretpostaljam da se do sada sudski postupak nije niti pokrenuo. Moje pitanje je dali je naplata kredita otišla u zastaru, a ako nije, što je razlog da se banka uredno ne naplati preko hipoteke pravog korisnika kredita? Vrijednost hipoteke daleko je veća od iznosa kredita. Unaprijed hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija