Jump to content

riv

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O riv

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. riv

  Odbijenica HRVI

  Hvala svima puno ste nam pomogli. Žalbu je predao i smatram da sam je uz vašu pomoć dobro napisala. Težište je svakako bilo na povezivanju kontinuiteta liječenja (šaku tableta dnevno 16 g. moraju uvažiti), dokazima da je PTSP davno dijagnosticiran i opisu ratnih zivotno-ugrožavajućih situacija. Priložili smo i zadnje otpusno pismo iz 12/2019. U svakom slučaju nastavlja sa liječenjem što je pozitivno ...
 2. riv

  Odbijenica HRVI

  A tako, znači nije gotovo. Ja sam mislila obzirom da odbijaju uzročno-posljedičnu vezu s ratom da više nema pravo tražit obnovu postupka tj. novo vještačenje za 6 ili više mjeseci. Tako mi je bilo logično.
 3. riv

  Odbijenica HRVI

  Upravo smo je napisali i tocno je ovako bazirali kako navodite. Priložit ćemo i zadnje otpusno pismo koje je najnovijeg datuma. Hvala. Pretpostavljam ako ga odbiju da nema prava iznova predavati zahtjev za novim vještacenjem nego samo tužbu na sud?
 4. riv

  Odbijenica HRVI

  Molim vas primjer žalbe da imam neku orijentaciju. Da još barem to pokušamo. Hvala
 5. riv

  Odbijenica HRVI

  2005. nije htio predati. Smatrao je da ima onih koji su bili cijeli rat na bojišnici i da oni imaju moralnu prednost to ostvariti. On cijelo vrijeme troši hrpu antidepresiva ali prepisanih od doktora opće prakse. Nije od 2002. do 2018. posjećivao psihijatra. Sada mu ne bi bilo krivo da komisija kaže nisi dovoljno bolestan. Gore mu je što pišu da to nema veze s ratom a zna što je proživio...i da ima posljedice
 6. riv

  Odbijenica HRVI

  Zar nitko nema iskustva s ovime?
 7. riv

  Odbijenica HRVI

  Hvala na odgovoru. Nadam se da će se još netko uključiti i detaljnije obrazložiti...
 8. Brat mi je dobio negativno rijesenje za ostvarivanje statusa HRVI. Dobio je manje od 20% trajno. Piše mu da je bio izložen egzistencijalno ugrožavajućim situacijama. Doživio je ratnu traumu bombardiranja rova gdje su ljudi oko njega masovno poginuli. Prvi puta se javio psihijatru 1991. te se liječi do 2002. Cijelo vrijeme troši antidepresive do danas. 2018. je i bolinički liječen po 41.2,PTSP, 43.1 i F06.7. Piše ovako: "U postupku revizije Vijeće viših vještaka suglasno je da sa Stručnom da PTSP nije u uzročno-posljedičnoj vezi sa sudioništvom u obrani suvereniteta RH. " Brat je nositelj OPG-a te ima urednu uplatu na mirovinsko tj. staž sve te godine. Nije tip koji je naučen nešto tražiti ili obilaziti ustanove. Sada ima 54 i želi dobiti status HRVI . Najviše ga brine to što oni tvrde da se njegove psihičke smetnje ne mogu povezati s ratom. Rok za žalbu je 15 dana. Da li se žaliti? Što navesti u žalbi? Da li se isplati u ovoj fazi ići kod odvjetnika ili je procedura (odbijanje) i tako vec ustaljena? Da li ako ga odbiju pokrenuti upravni spor ili za određeno vrijeme tražiti novo vještačenje? Kako povezati ratne traume sa dijagnozom?
 9. riv

  Izravan upis

  Slažem se i upravo zato ne znam više gdje da pitam, a mirovinsko temelji odbijenicu za obiteljsku mirovinu iza roditelja upravo na temelju ne korištenja specifičnog prava na određeno školovanje. .. A mi nemamo to rješenje..
 10. riv

  Izravan upis

  Nitko ???
 11. riv

  Izravan upis

  Tražim Rješenje kojim je odobren izravan upis u srednju školu za osobu sa zdravstvenim teškoćama a nakon provedene profesionalne orijentacije. Da li netko ima saznanja koja ustanova je nadležna za to? Rješenje je izdano 1980. godine. Pokušano je doći do njega u školi ali ne čuvaju tako dugo dokumentaciju.
 12. Dobio sam Rješenje o ovrsi na pokretnine na koje sam uložio žalbu. Imam ročište za mjesec dana. Iznos je oko 10000 kn . Da li mogu prodati auto ili se on već smatra da je pod ovrhom iako u rješenju ne piše detaljnije na ćem je ovrha? Od suda sam primio rješenje da je Rješenje stavljeno izvan snage.
 13. Morat ćemo odvagnuti još jednom sve opcije. Porez nam nije drag, rizik isto a savršene opcije ne vidimo. Puno hvala na savjetima!! Pozdrav
 14. To bi bila dobra opcija ali po novome se plaća porez po tom ugovoru bez obzira na srodstvo. S obzirom na 1 nasljedni red čini se bespotrebnim troškom.
 15. To je prvobitno planirala. Međutim unuka želi raspolagati kućom u smislu prodaje kad se ukaže prilika a kako to onda realizirati? Ako majka daruje drugom sinu jednu parcelu zemljišta da li bi time formalno prestalo njegovo pravo potraživanja nužnog dijela?
×
×
 • Napravi novi...