Jump to content

Monika1010

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Monika1010 objavio

  1. Ne, ne treba....za opći dio ide 7 osnovnih zakona + posebni dio ovidno kaj tko ima. Kolegica je starija i ona polaže samo razliku, ja polažem cijeli, opet nakon godine dana, jer prelazim u viši platni razred, znači polagala sam za SSS-upisničara, a sad za VŠS-zk referenta. I moram opet cijeli ispit polagat (opći dio)makar sam sve to položila jednom. Onda se vidimo....
  2. Hej, evo ja i još jedna kolegica smo 28.3. na Ministarstvu pravosuđa. Polažemo za zemljišnoknjižnog referenta. A ti??
  3. Hej, jesi li polagao?? Kako je bilo, po čemu si učio posebni dio??
  4. Pozz. Evo ja bih molila ako netko ima kakvu skriptu za polaganje DSI za zemljišnoknjižnog referenta? Nije mi jasno iz stranice Min. pravosuđa kaj treba sve one silne zakone koj su navedni učiti?? Ako ima koja dobra duša, neka pošalje na monika.mikulec1010@gmail.com Hvala puno!!!
  5. Hej, evo i mene. Isto me zanima da li ima tko kakvu skriptu za polaganje ispita za zk referenta. Znači ne ovlaštenog nego običnog (tek sam počela raditi). Jer ovo na stranicama Min. ima dosta starog, a i mislim da je to literatura za ovlaštenog zk referenta.?? Molim pomoć.
  6. Hej ljudi, evo mene da se javim. Bila sam na ispitu 23.11. i prošla sam. Ja sam jako zadovoljna s komisijom. Ako učite nema straha da ne prođete. Stvarno im nije namjera da vas ruše, čak i pomažu ako ne znate. Kako svi pričaju o dvije vrste komisije, ja ne znam, moja je onda valjda bila ok. ispitivači su: 1. sudac županijskog suda Jambrović (pita sudski poslovnik i pristojbe), 2. ustav i zakon o sudovima pita neka starija gospođa, meni je ok, ako znaš nema straha 3. ZUP, ZUS i zakon o državnim službenicima pitala neka mlađa teta, jakooo dobra, pomaže al fulll pomaže Pitanja: 1.Ustav i Zakon o sudovima- podjela vlasti, tko bira suce, tko predsjednika suda, državno odvjetništvo, vrhovni sud, tko bira suca vrhovnog suda, ustavni sud, vlada, hrvatski sabor, sudski savjetnici, suci porotnici 2. ZUP, ZUS, Zakon o drž. službenicima - načela, kako se može pokrenuti upravni postupka, načini fostave, rokovi, tko može pokrenuti upravni postupka, što je upravna stvar, dijelovi rješenja, redovni pravni lijekovi, načela upravnog spora, stranke, rok za tužbu (30 dana), tko rješava upravne sporove, koliko ima upravnih sudova, teške i lake povrede, tko odlučuje o kojima, načela i prava državnih službenika, vrste otkaza, kad je službenik dužan odbiti izvršenje naloga, zapreke za prijam u državnu službu, uvjeti i način prijma u državnu službu 3. sudski poslovnik i pristojbe- u to je više kroz razgovor, i prođe se sve, ono recimo što se i radi kroz svakodnevni posao Eto ljudi, samo smireno, učite i nema straha....SRETNO!!
  7. Hej. Evo samo bih se zahvalila na ovom postu, da ima nekog još da stane uz mene i moj popis literature. Ja idem u subotu, pa budem vidla kaj bude.
  8. Hej pamela. Da svi smo nervozni,ne brini,bit ce sve ok. I ja imam ispit u subotu kod Min.pravosuda. I zao mije kaj si krive zakone ucila,nit ja nisam sigurna jel su tih 7 dovojni.A ono o cemu pamela prica-.RAZLIKA JE U TOME DI RADIMO. Mi na sudu imamo drugacime nego vi literaturu.Mi nemamo EU,UREDSKO I SUSTAV DRZ.UPRAVE..nego ZAKON O SUDOVIMA,SUDSKE PRISTOJBE I SUDSKI POSLOVNIK. Znaci zajednicko nam je-USTAV,ZUP..ZUS,ZAKON O DRZ.SLUZBENICIMA. Ochto ovdje nema nikog tko na sudu radi pa da to potvrdi kaj ja pricam.
  9. Hej. Ne znam di radiš. Ja sam na Općinskom sudu, sudska pisarnica. Literatura se razlikuje od ekipe koja radi ili obavlja stručno osposobljavanje u npr. općinama, gradskoj upravi itd. Mi trebamo: ZUP,ZUS,ZAKON O DRŽAVNIM SLUŽBENICIMA, USTAV, ZAKON O SUDOVIMA, SUDSKI POSLOVNIK I SUDSKE PRISTOJBE. To je to. Mi ne trebamo EU! Jedino kaj ja ne znam kaj je s pismenim dijelom, al koliko sam čula, imat ćemo pitanja iz sudskog poslovnika. Ako netko ima nekih drugih saznanja, neka se izjasni.
  10. Hej. Mene zanima jel je nekome poznati da treba učiti i zakon o javnom bilježništvu i zakon o prekršajima?? Ma totalna zbunjola, nekaj sam načula da pitaju i o javnim bilježnicima nas koji radimo na sudovima kao upisničari recimo konkretno ja na ostavinama. Jel ima tko kakva saznanja kad bi mogao biti ispit ja sam prijavila tamo 17.09.2013., još ništa.
  11. Molim vas da li mi može netko ko i svima ovima poslati skriptu, SSS, učim po zakonima i koliko vidim i čula sam od drugih da nije potrebno i da ću se pogubiti u njima. monika.mikulec1010@gmail.com
  12. ZUMBULKA !!! HEJ.....ajde držim ti fige i molim te lijepo da napišeš pitanja i kak je bilo na ispitu, posebno me zanima kak izgleda posebni dio ispita, kaj se traži (koje ti zakone učiš za poseni dio ispita). Ja sam tek počela raditi ko upisničar, na određeno vrijeme, i morat ću polagat DSI, al tamo negdje u 11 mjesecu. Al kak sam čitala ovdje, svi sami zapisničari, a oni imaju za posebni dio - samo prijepis! Baš me zanima kaj imaju upisničari, jel imaju i zakone dodatne za taj posebni dio. Inače sam ovršna pisarnica.
  13. Hej ekipa....evo dobila sam posao na Općinskom sudu, ovršna pisarnica (zanimanje, administrativni referent - upisničar, SSS), na određeno vrijeme 6 mjeseci, još nisam počela raditi. Mene zanima sljedeće: Dal moram polagati DSi? Inače imam VŠS, al ovo radno mjesto traži SSS. I po kojim zakonima i pravilima učit. Koliko vidim ima razlike jel polažeš kod Ministarstva uprave ili Ministarstva pravosuđa!? Pretpostavljam da bi ja trebala ić u Min.pravosuđa, e pa onda se razlikuje i materija za OPĆI DIO. Recimo, nema EU, Uredsko poslovanje, JLPS i kao Sustav državne uprave??? Znači uspoređivala sam stranice Min. uprave i Min. pravosuđa. Jel mi može neko objasniti malo više o tome, jer koliko vidim većina ako ne i svi vi ovdje ste polagali ovo u Ministarstvu uprave, znači i EU i ostalo.....??????
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija