Jump to content

kvarnergupa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. POštovani, baš sam postavila ovakvo pitanje na otvaranje obrta. Znači istovremeno ista osoba može biti vlasnik d.-a i obrta? Spore naplate slali bi sa obrta, a one brže sa d..-a. Zaposlenici koji su sada u obrtu bili bi u d.. Po naplati obrta od dužnika taj d.. bi fakturirao isti obrtu jer bi tada i bio u mogućnosti izvršiti uplatu poreza. Je li to moguće/legalno? Zahvaljujem na odgovoru.
  2. Poštovani, molim informaciju može li isti vlasnik istovremeno imati i obrt i d..? Sporim platišama slali bismo račune sa obrta, a onim "bržim" sa d... Radnici koji su sada zaposleni u obrtu bili bi zaposleni u d.. i usluge naplaćene putem obrta fakturirali bi obrtu sa d.-a. Je to može? Naime, osnovni problem je dugotrajno čekanje naplate, inače bi odavna već umjesto obrta bio d.. Zahvaljujem na odgovoru.
  3. ako moze malo objašnjenje, kad kazete da je prijedlog za ovrhu poslan a prigovor stigao nakon 15 dana, 15 dana od dana kad ste vi poslali prijedlog JB, ili 15 dana od dana kada je ovršenik zaprimio rješenje o ovrv. Poštovani, zahvaljujem na odgovorima, Nakon što sam pročitao Vaše odgovore nazvao sam odvjetnika te ga pitao za datume kada je prijedlog poslan te datum kada je ovršenik dostavio prigovor. Međutim odvjetnik to nezna. Ali sam saznao da je ovršenik dostavio novi prigovor sudu za nadležnost. Tako da je u međuvremenu predmet prebačen na neki drugi, nadležan, sud. Visoki trgov. sud u ZG. E sad, odvjetnik me savjetuje da probam konretno saznati datume; poslano, primljeno te ujedno da probam ubrzat postupak na visokom trg.sudu, jer po njemu to je "čist" slučaj. Ja osobno znam da je prošlo 15 dana od dana kada je ovršenik zaprimio OVR.prijedlog do dana kada je moj odvjetnik (JB) dobio "prigovor". Iskreno, žalosno je da ja po forumima tražim savjete i da ću morati tražit, ubrzavati i rješavati predmet. Zahvaljujem na odgovorima. Lijep pozdrav.
  4. Poštovani, Molim Vas za savjet, naime vlasnik sam uslužnog obrta nekih 7-8god. i kao svi drugi poduzetnici i ja sam se našao u situaciji da mi se ne plaćaju ispostavljeni računi. Mnoge račune sam "otpisao" međutim pojedine ne mogu iz razloga jer su iznosi veliki a firme koje mi ne plaćaju potraživanja su likvidne i dobro posluju. Razlog iz kojeg mi ne žele platiti je samo njima poznat. Nakon mnogo poziva i dopisa ( opomena)pokrenuo sam ovršni postupak po otvorenim stavkama, barem sam tako mislio.. S obzirom da to nije moja domena otišao sam kod odvjetnika po preporuci te ga angažirao da pokrene ovršni postupak, Odvjetnik je preko Javno bilježnika poslao ovršni prijedlog firmi koja mi je dužna po otvorenim stavkama. Ta firma se nije očitovala u zakonskom roku, nego su me po prvi put nakon dugo vremena kontaktirali tražeći još malo vremena kako bi mogli platiti dugovanje. Dakle prijedlog za ovrhu je poslan a odgovora u zakonskom roku nije bilo.( 8 dana.) *15 dana kasnije Javnom bilježniku dolazi" prigovor "u kojem piše da su oni meni platili sva potraživanja. Javni bilježnik, odnosno moj odvjetnik šalje predmet u nadležan sud (pretopstavljam po adresi od dužnika, ovršenika) ZG. I tu sve staje, a kako se i vidi u navedenom tekstu cijeli postupak je trajao 6mj. s time da prije nego sam pokrenuo postupak ovrhe prošlo je 12 mj. od izdavanja računa odnosno 11 od datume valutacije. Sveukupno 18mj+. Imam svu dokumentaciju od početka npr. narudžbenicu, potpisan ugovor za predmetni posao. građevinsku knj. itd. *Moje pitanje je dali su odvjetnik i javni bilježnik možda pogriješili. Dali sam imao sve uvjete za izvršiti ovrhu ? i možda najvažnije pitanje kako mogu ubrzati proces, jer ako predmet bude išao u sudski postupak najvjerovatnije će to trajat još mjesecima. Molim Vas za savjet i eventualno kontakt odvjetnika koji bi preuzeo predmet. Unaprijed zahvaljujem, GrupaKvarner Rijeka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija