Jump to content

Jack_Bauer

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://www.fox.com/24/
  1. Zanima me da li skraćeno radno vrijeme (4h) u privatnoj firmi može utjecati na iznos prijevremene mirovine? Branitelj sam, dragovoljac, pripadnik specijalne policije….
  2. Zahvaljujem na odgovoru. Bojim se samo da nam Javni bilježnik ne "odreže" preveliku tarifu, s obzirom da je već sve unaprijed dogovoreno... Radi se o kući u kojoj živimo i polovici vikendice..
  3. „4. usmena oporuka u izvanrednim okolnostima: zbog kojih se ne može sastaviti na neki drugi način, pred 2 svjedoka, vrijedi 30 dana od prestanka izvanrednih okolnosti.“ Da li mi može netko pojasniti što su to izvanredne okolnosti, i da li svjedoci mogu biti u srodstvu? Prije 2 mjeseca umro mi je otac nakon duge i teške bolesti. Sutra imamo ostavinsku raspravu kod Javnog bilježnika, pa me zanima da li se može uzeti u obzir njegova izjava da sve ostavlja svojoj supruzi, odnosno mojoj majci, sa čime se slažemo moj brat i ja, koji smo bili prisutni pri toj izjavi. Hvala za odgovor.
  4. E pa istina je da pored svih tih udruga i ureda za branitelje nisam znao za fond Zrinski i Frankopani, a nemam vrmena dežurati na stranicama MOBMS kad će oni nešto objaviti, što se tiče zakona o braniteljima, on je napravljen samo za invalide domovinskog rata, moja je greška što sam htio raditi i stvarati nešto, umjesto da sam ganjao papire. A ovaj novi braniteljski fond već je pretrpan zahtjevima....sve je to po mojem mišljenju stvoreno za lešinare koji ništa ne rade i netrebaju se boriti za svoju egzistenciju, samo vrebaju gdje se što dijeli....
  5. hrvatski sam branitelj, i nisam imao pojma niti o zakladi "Zrinski i Frankopan" niti sad o ovoj novoj, tenutno zaustavljenoj financijskoj pomoći... sve mi se to čini da je to sve stvoreno za posebnu grupu branitelja koji su ili ostvarili mirovine ili su pokupili kojekakve jednokratne pomoći i uvijek su tu negdje blizu kopanje i samo čekaju kad će se što novo ponuditi da pograbe, a za ostale nikog nije briga...
  6. Bio sam pripadnik MUP-a neprekidno od 4. mjeseca 1991., pa do 8. mjeseca 1992. godine (jedan dio proveo sam u specijalnoj policiji), u glavnom imam dobar ratni put . 1992. godine obolio sam od psorijaze (za one koji neznaju, bolest je kronična i neizlječiva, uzrokovana stresom), i tad sam se prvi put i javio zbog toga svojem doktoru. Nakon svih ovih godina držanja pod kontrolom tu bolest, unazad otprilke godinu dana, osjećam probleme sa zglobovima, tj. da imam i artritis, što je normalna pojava za ljude koji boluju od psorijaze. Zanima me da li zbog ovih bolesti mogu zatražiti status HRVI ili ostvariti mirovinu, da li mogu tražiti bilo što? Brine me što će biti samnom kad se ukočim jednog dana.... Napominjem da nikad nisam tražio nikakav status, niti sam ostvario ikakvo pravo. Unaprijed zahvalan..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija