Jump to content

super

Korisnik
  • Broj objava

    35
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je super objavio

  1. primjer u domacisnstu - iznamljivanje apartmana za razliku od obrta i firme di imas naziv. na zalost u domacinstvu nemas Ime? sto sad
  2. odlicno. love u legalis sto je s reklmiranjem? svak ima neko rijesnje za ono to radi ali u reklmam vecinom bude i vise sadrazaja nego treba. posto kod nas sve vrije od birokracije... jel ima i tu neki pravilnik?
  3. poljoprivedno zemljiste, na avijonskoj slici se ne vidi nista. mozda nesto zbunja i okolnih kucica. susjedi su mi potpisali postojanje poljskog wca. Kolike su mi sanse da dobijem dozvolu za gradnju tj rekonstrukciju? seukupna procedura sto obuhvaca? i ako moze neki okvirni troskovnik. najgore je sto je tu vec rekonstrirana kucica i vecih gabarita nego sto bi trebala biti. postojoce stanje #OOPS#zpravno igradeno. koliko se uopce ispalti ici u u proceduru i ekstra pitanje jel ima u ovoj drzavi jedan ured iz kojeg se moze izaci s osmijehom? svi koji smo funkcionirali desetljecima do sada dosli smo u stanje da se ne mozemo mrdnuti.. a face koje napisu 100 stanica poslovnog plana... dobijaju rijesnje od drzave povljne kredtie... i ta ista drzava reklamira njihove objeke iz od naogg poreza i grade njima infratrukture dokle vise?????????
  4. Posto je to procedura bez kraja, Sto ako postavim na privatni posjed? Znaci na na necij teren unutar parcelinog zida? urbana sredina. stambena
  5. super

    Hostel

    u pravilniku pise da salju ministarstvu pa ako odobre sudena si na da i ne odgovor.
  6. pravilnik o minimalnim uvjetima u turizmu ne opisuje pravilnik o kakvim objektima se prica. o osnovnim komunikalijama za dobivanje rijesenja. pod postojeci objekt. nigdje ne vidim da se moze zadrzati ono sto vec postoji.
  7. ako nisam na pravom pod forumu, premjestite pitanje. javna povrsina ili privatna ili neka treca. u sva 3 slucajeva sto treba od dozvola i kom se obratiti za postavljenje znaka.
  8. iznamljivanje, pausalno, bez obrta ili firme zelite nekog dovesti da vam honorarno radi. ne mozete ga prijaviti. jel dovoljno ga navesti kao clana u domacistvu? ili ima druga opcija isto pitanje za volontera. nasog drzavljanina i stranog. procedura? ovaj slucaj me zanima i ako je obrt/firma prijava boravista/poreza za mlade tj. studente/nase dravljane u rh. jel za njih vazi isto kao i za sve ostale? jel postoji varijanta da se nasog studenta prijavi bez placanja boravista i naknada? pod koja rjesenja u domacinstvu se moze prodavati pica. ako tko ima pravilinik. isto za pausalnu verziju razlika izmedu apartmana, sobe i spavaonice? u koje slucaju mozes dobiti rjesenje za spavaonicu? za naplacivati legalno usluge prijevoza i turinga, koju mi easy verziju preporucate.
  9. super

    Hostel

    to nit bog na bogovima hrvatskog zakonodavstva ne zna. kolike prste imas u prevodu. kafici prave vecu buku od hostela.. pa su isto dobili dozvole.... u kaficu 1000 ljudi ceka na red u wc. itd... u kaficu na 1m2 stoji 4 covjeka... to ti je smjesna i ne promisljena politika. zatim savez hostela ima svoj pravilnik o spavaonicama za razliku od onog sto ti moras zadovljit po gabaritama. zelis jos primjera? nece stat namjena tvog prostora zvuci prava. koliko ja znam treba bit samo poslovno stambena. nesto tipa funkcionalna cjelina od kolnog ulaza i samostojeca kuca.... odma ces dobit dozvolu. sve ostalo je kako se njima svidi. sto god ti njima predlagao. razmisli jel se isplati cekat toliko dugo odgovore.... ili odustati
  10. prije nego opisem slucaju pozalit cu se: ako je kuca gradena prije 68 ima automatski gragevensku dozvolu i za poslovni i za stambeni prostor. vlasnici novih kuca, poslje 2000, pametno razmisljaju i automatski grade kuce kao poslovne u slucaju da jednog dana otvore nesto. a svi glupani izmedu ta dva perioda su zakinuti. da bi sada iz stambenog u poslovni prostor prenamjenio gradevinsku vise se isplati prodat kucu i kupit drugu. jel ima netko voljan da mi opise cjeli slucaj sto napraviti. cjelokupna prica s idejnim planom i troskovnik. neki kazu u domacinstvu se moze. bas me zanima sto se sve moze u domacinstvu. drugi primjer: imam svega 500m poljoprivednog zemljista. idem kod urbaniste, koji inace nam vremena a male slucajeve a stariji od njegovog rodenja... i kazi mi: ti nikad neces dobiti gradivnsku dozvolu tu. a s ljeve i desne strane stoje kucice koje su nagradene vau prije 68. opet dolazim na slucaj prodaj zemlju, jer na 500m2 se bavit poljoprivedom je smijesno.
  11. ja ne mogu dizat na svoje ime, jer nisam stalno zaposlen. ali imam druge prihode za placanje kredita. druga osoba ima 3 puta vecu placu od mjesecne rate. nju bi za jamca.
  12. koliko kostaju agencijske usluge za provjeravanje ispravnosti dokumntacije vlasnistva nekretnine i pomoc sve do uknjizbe kupca. mogu i linkovi takvih usluga. hvala
  13. ja sam vlasnik nekretnine. ako i dizao hipoteku na tu nekretninu treba mi netko tko je sposoban ili da g iskoristim kao jamca. u korist obojice je. ili da on digne kredit s ustupanjem moje nekretnine.
  14. zar ne postoji nijedna udruga koja ima ''muda'' predlagati i mjenjati zakone za svih nas da nam bude bolje. zakoni koji su iz prakse proizisli a ne sjedim i pisem i mislim da je ovako najbolje. jel nam dosta proslosti i starih muka... pa se moramo jos prisjecati....
  15. hvala. sad znam postupak. vec sam kroz to prolazio. tako nesto sam i predpostavio, ali sma se htio uvjeriti. jel ima tko za dati linkove tabularnih i darovnih ugovoa? ako budem isao platit odvjetnika za to, naplatit ceme. i sto mislite opcenito o internim ugovorima? jesu li ti ugovori vazecci pred sudom jednog dana? recimo nekom ustupite 10m2 za 10 000e. vrati mi za 10g... dajem primjer samo.
  16. posto nemam stalna primanja, digao bi kredit preko druge osobe koja ima zadovoljavajuca primanja. kakav dokument nekretnine treba priloziti o punomoci ili suglasnosti da se moze stavit pod hipoteku?
  17. znam da ovo nije moje podrucje, ali ovo trajno, pa 10, pa 11g....je gubljenje dragocjenog vremena i ujedno skracivanje zivota kako mog, tako i vaseg. a moguce i psihicke posljedice. kada ce vi to sve pojednostavnit na minimum?
  18. angie ja te volim, ali ja iz ove hrpe teksta ne mogu izvuci 2 kljucne rijeci koje su mi potrebne. zasto zakoni nisu kao tablice. ubacis parametre i imas odgovore. umjesto da sad uzmem flomaster i podcrtavam bitno. ajmo mi na praktican primjer, vazi? majka potpisala sinu darovni ugovor za zemlju. sin se uknjizio. sestra sad ulaze novce u zemlju i zeli pola/pola. jel moguce dati joj pola a da se ne plati porez? radi se o poljoprivednom zemljistu. ali me zanima isti slucaj i za gradevinsko podrucje. konkretno kuca.
  19. ako ti moras taszastupnika i predlagat mu i ako nejega samo zanima. tek sad vidim zasto se kod nas zakoni nikako ne mijenjaju na bolje tj jednostavnije
  20. ako zelite bratu ili sestri ustupiti dio/pola neketnine jel ima verzija da se ne placa porez? nesto kao prepisat ponovno na majku. pa majka darovni pola/pola
  21. pratim te, znam trziste, sve po osnovnoj racunici je u plusu ali, rade odma etazirat cesticu, 2 ulaza.. pa uvijek mogu prodati i izaci iz posla. u tom slucjau bi samo potpisao najam prostora. sto se tice vodenja firme, to mi je sve novo podrucje. naslusao sam se brdo prica, ali dok to sam ne iskusim necu znati baratati s time. jos jedno pitanje vezano za vodenje knjiga. onaj prvi slucaj, fizicka osoba, itd.... koliko dugo moram cuvati (knjige) evidencija prometa, racune, prijave, itd... jel mogu po novoj godini uzesti nove knjige, a stare baciti.. tako da mi nitko ne treba gledati proslu godinu i vodenje knjiga...?
  22. da ne otvaram novu temu. kupio bi s partnerom nekretninu. jel bolje platiti pdv i uknjizit se na nju ili da je na firmu stavim prednosti i mane u oba slucaja.
  23. vecer i hvala moderator. sad imam informaciju. ps pomislio sma da necu dobit odgovor, pa d amoram ici na forume kao forum. hr
  24. Rješenje o iznajmljivanju apartmana, soba i sl. skupa s firmom - jel moguce? Ukratko, fizicka osoba (1), vlasnik nekretnine i ima rijesenje o iznamljivaju (pausalno do 85 000kn placa p. i b.). Ta ista osoba zeli otovriti firmu (u partnerstvu), namijena: ugostitljestvo/iznamljivanje.... bez da se vezuje na gore navedenu djelatnost. Firma ce poslovati na drugoj lokaciji. Druga nekretnina, npr u najmu. Jel moguce to odvojeno imati? ili mora sve bit na istoj firmi? Ovo me zanima jer ne znam kako ce se poslovanje s tom novom firmom odvijati. Drugo pitanje: ''Rješenje o iznajmljivanju apartmana, soba i sl. (pausalno do 85 000kn placa p. i b.). Kod ispisa racuna, jel se smije imati i pecat? I sto treba biti navedeno u pecatu. ovo me prvestveno zanima, jer sam imao slucaj gdje mi dodu zaposlenici iz neke firme i pitaju me: jel imate pecat? Ja kazem imam svoj jmbg i potpis, a oni kazu NE MOZE! p.s. zao mi je sto moram dolazit na forum radi ovakvih pitanja! imam ih jos!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija